torstai 30. syyskuuta 2021

Syksyn väriloistoa puutarhassa

Ruska ja aurinkoinen ilta on yksi ihanimmista yhdistelmistä. Upean kesän jälkeen nopeasti viilennyt sateinen elokuu ja normaalia vilakampi syyskuu meinasivat lannistaa meikäläisen mieltä. Onneksi syyskuun loppupuolella päästiin vielä nauttimaan lempeästä syysauringosta ja mahtavan värikkäästä ruskasta.

ruska-puutarha


syksyn värit puutarhassa

Ensimmäiset yöpakkaset ehtivät iskeä harmillisen aikaisin ja veivät muun muassa viljelylaatikoissa olleet daaliat mennessään. Muutamat ruukuissa olleista selvisivät osittain, sillä ne viettivät hallayön seinustan vieressä tulpahunnutettuina. 

syyspuutarha

Nyt olen siirtänyt jäljellä olevat daaliaruukut aina yöksi kesähuoneen suojiin (kuten tarkkasilmäinen saattaa kuvasta huomata). Vaikka syksy painaa päälle jo täysillä, en malttaisi luopua näyttävistä 'Cafe au lait' daalioista. Jospa ehtisin vielä saamaan näistä synttärikukat, sitten olisin valmis siirtämään juurakot talviteloille.

värikäs syksypuutarha

Yläkuvan koivuangervot ja alakuvassa etualalla oleva mongolianvaahtera ovat juuri nyt värikkäimmillään. Hedelmäpuut sinnittelevät yhä yllättävän vihreinä. Tässä vaiheessa kautta huomaa aina selvästi, mitkä kasveista ovat auringon puolella. Ne ilahduttavat nyt upealla ruskalla.

ruska syksyilta

Ilta-auringon värittämien syysiltojen myötä olen vihdoin valmis sanomaan kiitos ja hei hei mahtavalle kesälle. Ei muuta kuin nokka kohti lokakuuta ja syksyä. Sekä tietenkin joulun odotusta!

Värikästä kuunvaihdetta!

SHARE:

2 kommenttia

  1. Tämän syksyn ruska on ollut kyllä upea!
    Ja tosiaan nokka kohti joulua, kävin tänään ostamassa glögiä;) Ja myös joulukalenterin, kun Fazerin patukkakalentereita oli Prismassa jäljellä enää yksi!

    VastaaPoista

Blog Design Created by pipdig