perjantai 29. huhtikuuta 2022

Keväänkestävä ruukkuistutus

Ja keväänkestävällä tarkoitan tänä vuonna pakkasöitä, räntää ja lumikuuroja kestävää... Se hyvä puoli tässä kelissä toki on, että viileässä viihtyvät sipulikukat eivät kuki turhan nopeasti. Joinakin vuosina varsinkin tetenarsissit ovat venähtäneet ja nuupahtaneet alta aikayksikön. Vaan ei tänä keväänä.

keväinen-ruukkuistutus
Keväisiin ruukkuistutuksiin pääsi tetenarsissien lisäksi isoja torvinarsisseja, valkoisia perunanarsisseja, erivärisiä hyasintteja, valkoisia helmililjoja ja värikkäitä orvokkeja. 

kevätistutus-sipulikukista
Ihan mahtavaa, että hyasintteja löytää nykyään helposti myös keväisin. Ja vieläpä aika herkuissa väreissä. Ulkoistutuksissa tuoksu ei ole liian hallitseva. Rakastan astella ovesta, kun nenään tulvahtaa ensimmäisenä hyasintin huumaava tuoksu. 

keväinen-ruukkuistutus
Orvokit ja keväiset sipulikukat kestävät hyvin pientä pakkasta. Talon toisella puolella olevissa kevätruukuissa on mukana myös bellistä, joka ei ole aivan yhtä kylmänkestävä, mutta oman kokemukseni mukaan sietää joitakin pakkasasteita sekin. Kukat saattavat olla pakkasyön jäljiltä nuupallaan, mutta tokeentuvat nopeasti auringossa. Aivan kuten orvokit.

laatikkotarha-huhtikuu
Kesähuoneen laatikkotarha on nyt vapautunut hankien alta. Tosin multa on vielä tanakasti jäässä. Eilisen lumisateen jäljiltä mentiin nukkumaan maa valkoisena eikä tuo järin lämmintä vappuakaan ole lupaillut. Lunta tai ei, värikäs sipulikukkaistutus sopii vappuun vallan loistavasti. Huomaan nyt muutenkin janoavani värejä. Liekö syynä erityisen pitkältä tuntunut talvi vai yleinen maailmantilanne.

keltainen-hyasintti-kevätistutus

Tämän värikimaran myötä toivottelen oikein mukavaa vappuviikonloppua! Toivottavasti se sujuu iloisen keväisissä merkeissä!

SHARE:

1 kommentti

  1. Kaunis värien ja muotojen sekoitus. Voisin itsekin koota vapuksi jonkun kivan sekaistutuksen. Aurinkoista viikonloppua!

    VastaaPoista

Blog Design Created by pipdig