sunnuntai 24. huhtikuuta 2022

Rimpsuhelmoja ja väriä vappuun

Lupaavalta näyttänyt kevätkeli ottaa tulevina päivinä hieman takapakkia ja yöpakkasetkin jatkuvat sinnikkäästi. Onneksi orvokit eivät ole moisesta moksiskaan. Ne kestävät jopa -5 asteen pakkasta ja virkoavat taas ilman lämmettyä.

orvokit-keväällä
Vaikka maassa olisi kuinka vielä lunta, orvokit vievät välittömästi ajatukset kohti kesää. Ja se tuoksu, voi pyhä Sylvi sentään! Voiko herttaisempaa juuri nyt ollakaan?
orvokit-ruukussa-keväällä
Alunperin ostoslistallani ei ollut oransseja orvokkeja (kuka nyt ylipäätään pitäytyyy ostoslistassa kasviostoksilla..?), mutta enhän minä pystynyt vastustamaan tällaisia rimpsureunoja. Kerrassaan ihastuttavia! Samaan aikaan sekä herkkiä että leikkisiä.
rimpsureunainen-orvokki
pienet-orvokkiruukut
Osa orvokeista pääsi yksittäisiin pikkuruukkuihin. Simppeleissä saviruukuissa nämä ovat herttainen näky. Osan istutan suurempaan kukkakimaraan oven pieleen. Näin pääsiäisen jälkeen oli hieman haastavaa löytää pakkasöitä kestäviä terhakoita sipulikukkia. Onneksi istutusta voi täydentää myös erivärisillä orvokeilla.
värikäs-ruukkuistutus-vappuun

Iloinen väri-ilottelu sopii loistavasti vappuun. Ihan uskomatonta, että sekin koittaa jo viikon päästä. Mihin tämä huhtikuu oikein katosi??

Iloa sunnuntaihin!

SHARE:

2 kommenttia

  1. Ihania orvokkeja. Nuo oranssit ovat todella sieviä. Minä kasvatin orvokkeja tänä vuonna siemenestä, mutta ne eivät vielä kuki. Huhtikuu on mennyt hujauksessa. Mukavia kuun viimeisiä päiviä! :)

    VastaaPoista
  2. Mistä löytyy näitä kaunottaria, kun samalla suunnalla liikutaan😊

    VastaaPoista

Blog Design Created by pipdig