sunnuntai 20. maaliskuuta 2011

Piristystä aamuun

Kun lapsi herättää sunnuntaina(kin) ennen kuutta, sitä ehtii yhtä sun toista. Vihdoin oli ainekset kasassa ja sain tehtyä aamucroissantien kaveriksi taivaallisen hyvää lemon curd tahnaa. Kirpeää mutta kuitenkin samettisen pehmeää. Pikaversio-ohje on täältä. Ensi kerralla teen pikkuisen pidemmän kaavan mukaan, niin rakenteesta tulee vieläkin samettisempi. Luulisin. 


Sopii loistavasti siis paahtoleivän päälle ja croissantien, keksien, kakkujen, kääretorttujen tai vaikka marenkien täytteeksi. Nam nam!

LEMON CURD
4 dl tomusokeria
2 sitruunan kuori
1 dl vastapuristettua sitruunamehua
2 kananmunaa
75 g voita


Pese sitruunat huolellisesti ja raasta kuoret. Sekoita kattilassa tomusokeri, sitruunamehu, kuoriraaste ja munat. Kuumenna seosta koko ajan sekoittaen ja anna kiehahtaa pikaisesti. Säädä lieden lämpötilaa pienemmäksi ja jatka sekoittelua, kunnes seos sakenee.
Ota kattila liedeltä ja lisää rasva. Sekoita, kunnes se on kokonaan sulanut ja sekoittunut tahnaan.
Kaada purkkeihin. Säilyy jääkaapissa noin 2 viikkoa.


Kuumennusvaiheessa on oltava tarkkana, jotta lopputulos ei ole sitruunanmakuista munakokkelia. Itse siivilöin tahnan purkitusvaiheessa, niin mahdolliset siemenet yms. hedelmälihasattumat saatiin pois. Lopputulo oli todella tasaista, helposti levittyvää tahnaa. Suosittelen!
SHARE:

6 kommenttia

  1. Namia! Tätä kokeilenkin ensi viikonloppuna!

    VastaaPoista
  2. Ihanaa! Kiitos paljon ohjeesta, täytyy itsekin kokeilla :P

    -Aino-

    VastaaPoista
  3. Tämä on minullakin ollut "työlistalla" jo jonkin aikaa... Ehkä tämä tosiaan piristäisi kuuden aamuja, joita meilläkin on oikeastaan jatkuvasti. Myös viikonloppuisin:o)

    VastaaPoista
  4. Ihanaa että on aamukohtalotovereita! Vai onko tätä korrektia sanoa..? Meillä typy yrittää nyt joka väliin pyytää paahtoleipää ja lemon curdia. Ja usein vielä sinihomejuustolisällä, tämän omituisuuden on oppinut mummoltaan. Tässä olisi mielestäni myös hyvä lahjaidea jouluun (siis milloinkaanhan ei ole liian aikaista miettiä joulujuttuja!) :-)

    VastaaPoista
  5. No niin, tein reseptin mukaan eilen aamulla ja makoisaa oli! Kannattaa tassa huomauttaa, etta palaa helposti pohjaan. Mulla jo meinas kary kayda ja tuli kattilan vaihto kesken menojen. Toki mulla oli muitakin rautoja tulessa samaan aikaan. Kiitos reseptista!

    VastaaPoista
  6. Pääsiäispyhien alla keittelin lemon curdit lusikkaleipien täytteeksi. Ja täytyy korostaa, aivan kuten Karoliinakin yllä huomautti, että kattilan vieressä on oltava tarkkana. Kannattaa siis hämmennellä ihan koko ajan, niin ei pääse palamaan pohjaan. Kyllä oli taas maukasta, nam!

    VastaaPoista

Blog Design Created by pipdig