tiistai 12. huhtikuuta 2011

Ruis-mustikkamuffinssit

Meillä on ollut pieni kuumepotilas, jonka ruokahalu ei tietenkään ole kummoinen. Ja kun ei ole päässyt kauppaan, on täytynyt soveltaa. Eli ruoaksi riisipuuroa ja välipalaksi ruis-mustikkamuffinsseja. Ensimmäisen satsin tarjosin potilaalle ilman kuorrutteita, hyvin maistui (nämä ovat muuten mainioita aamupalamuffinsseja, lähes terveysruokaa!). Illaksi tein muffinsseista hieman salonkikelpoisemmat appelsiinituorejuusto-kuorrutteella. Sitten kehtasin tarjota näitä hoitoavuksi tulleelle anopillekin. 
RUIS-MUSTIKKAMUFFINSSIT
noin 1o kpl
1 1/2 dl ruisleseitä
2 dl vehnäjauhoja
1 dl fariinisokeria
1/2 dl mantelirouhetta
1 tl leivinjauhetta
1/2 tl ruokasoodaa
1 tl kanelia
1/2 dl rypsiöljyä
1 1/2 dl kermaviiliä / maustamatonta jogurttia / maitoa
1 muna
2 dl mustikoita


Kuorrute:
appelsiinituorejuustoa
rahkaa
tomusokeria
appelsiinin kuorisuikaleita / kuivattuja mustikoita / tms.


Sekoita keskenään kuivat aineet. Sekoita toisessa astiassa rypsiöljy, kermaviili ja muna. Yhdistä märät aineet kuiviin ja sekoita vain sen verran, että saat ainekset sekaisin. Lisää jäiset mustikat varovasti käännellen.
Jaa taikina muffinssivuokiin ja paista 200 asteessa noin 15 minuuttia. 
Sekoita kuorrutteen ainekset ja kuorruta jäähtyneet muffinssit. Koristele.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti