LUSIKKALEIVÄT
noin 40 kpl
200 g voita
1 1/2 dl sokeria
4 dl vehnäjauhoja
1 tl leivinjauhetta
2 tl vanilliinisokeria
Väliin
kiinteää lemon curdia tai vadelmahilloa
Pinnalle
tomusokeria
Mittaa rasva kattilaan ja anna kiehua hyvin miedolla lämmöllä viitisen minuuttia, välillä sekoittaen. Kun vaahto alkaa laskea kaada rasva kulhoon, lisää sokeri ja anna seoksen jäähtyä sekoittamatta.
Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää taikinaan. Sekoita tasaiseksi.
Painele taikinaa teelusikan pesään ja vedä taikina lusikasta suoraan leivinpaperille uunipellille kupera puoli ylöspäin.
Paista pikkuleipiä 175 asteessa noin 12 minuuttia, kunnes ne ovat vaaleanruskeita.
Vedä leivinpaperi varovasti pelliltä työpöydälle ja anna pikkuleipien jäähtyä.
Levitä hilloa sileälle pinnalle ja paina kaksi pikkuleipää yhteen. Tupsuta päälle tomusokeria.
Ei kommentteja
Lähetä kommentti