noin 12 kpl
3 dl vettä
1 tl suolaa
1 rkl siirappia
2 dl omenaraastetta
2 rkl öljyä
1 pss kuivahiivaa
3 dl sämpyläjauhoja
noin 4 dl hiivaleipäjauhoja
1. Sekoita +42 asteiseen veteen suola, siirappi ja huoneenlämpöinen omenaraaste. Lisää öljy.
2. Sekoita kuivahiiva osaan sämpyläjauhoja ja lisää nesteeseen. Alusta pehmeäksi taikinaksi.
3. Anna taikinan kohota lämpimässä paikassa noin 40 min.
4. Kumoa kohonnut taikina hyvin jauhotetulle leivinpöydälle ja leivo sämpylöiksi.
5. Anna kohota pellillä noin 15 minuuttia.
5. Paista uunin keskitasolla 225 asteessa 10-15 minuuttia.
Nam, varmasti hyviä ja muhevia! Kokeilun arvoinen juttu.
VastaaPoistaNyt jäi kesäkurpitsa sato kyllä minullakin edelliskesiä heikommaksi, liekö kesän syytä.
Oikein mukavaa sunnuntaita!
Kesäkurpitsasato alkoi kypsyä vasta paljon totuttua myöhempään ja osa on mädäntynyt kasvimaalle. Kesää syytän minäkin. Onneksi omenoita on piisannut!:)
PoistaSämpylöihin voi kyllä tunkea melkein mitä vain. Omenaa en ole kyllä kokeillut. Toi raastaminen pitää painaa mieleen.
VastaaPoistaJoo, sämpylät on vähän kuin pannukakku. Kaikenlaista voi kokeilla:)
PoistaHih, kiitos itsellesi <3
VastaaPoistaKiva reseptivinkki! :)
VastaaPoista(...ja juu, täällä ollaan aamupalalla, hyvinvoivana ja hyvin paksuna.. :P)
Leivot näitä sitten ensi vuonna, kun vauvakiireet helpottavat<3
PoistaMakoisan näköisiä ja varmaankin meheviä sämpylöitä. Täytyy kokeilla tuota reseptiä ehdottomasti :)
VastaaPoistaSuosittelen, ovat tosiaankin meheviä!
PoistaNäitä omenasämpylöitä täytyy leipoa - oi kuinka luova idea! Omenoita on hillottu ja yhtä sun toista leivonnaista paistettu, muttei ole mieleen juolahtanut niitä lisätä sänpylöihin ... Oikeita syyssämpylöitä :-)
VastaaPoistaItse lisäilen leipätaikinoihin melkeinpä kaikkea mitä kasvimaalta löytyy: kesäkurpitsaa, porkkanaa, kurkkua, punajuurta... Marjoja en tosin vielä ole kokeillut!:)
PoistaKiva vinkki, että omenaa:) Mulle ihan uusi raaka-aine sämpylöihin.
VastaaPoistaOmena ei maistu liiaksi läpi, mutta antaa kivaa mehevyyttä. Suosittelen kokeilemaan!
PoistaOmenaleipäsiä on tänä syksynä näkynyt vaikka missä. Itse niihin en ole vielä ehtinyt tutustua! Kuivahiivan kanssa emme ole parhaita kavereita, mielestäni taikina jää löysäksi ja sitä on hieman vaikea työstää. Harjotuslistalle täytyy pistää!
VastaaPoistaIhana syksyinen kuva!
Itse käytän nykyään melkeinpä enemmän kuivahiivaa, kun sitä löytyy aina sekä kotoa että mökiltä. Ja minä puolestani jätän tarkoituksella taikinan löysähköksi ennen kohotusta. Lisäilen jauhoja sitten leivontavaiheessa. Näin leivästä ei tule liian "tiivistä tavaraa". Mutta leivän leipominen onkin lempparipuuhaani, pullataikinan kanssa puolestani tuskailen joka kerta:)
PoistaVaikuttaa herkulliselta reseptiltä. Pitäisi varmaan kokeilla, nurkat tursuavat omenista...
VastaaPoistaTursuavat omput käy tähän ohjeeseen hyvin, ei tarvitse olla mitään kaunottaria:)
PoistaTodella ihanan näköisiä, mutta valitettavasti minulta puuttuu jauhopeukalon geenit. Kävin kuitenkin ihastelemassa kaikkia näitä ihania kuvia, joita olet ottanut... niin tunnelmallisia, että;)
VastaaPoistaTerkuin,
Frida
Kiitos Frida ja kiva kun löysit tänne!
PoistaOi että on hyvän näkösiä, pistetäämpä ohje talteen !
VastaaPoistaMistä vaan löytyisi aikaa kaikkien niiden talteen laitettujen ohjeiden kokeilemiseen..?? T:nimim."talteenlaitetut ohjeet pursuavat laatikosta lattialle"
PoistaTäytyypä kokeilla näitä, koska ylimmäinen omenantoimittajina muisti minua taas pussillisella omppuja. Onneksi, sillä ainokainen omenapuuni sai viime kesänä häädön. Terkkuja !
VastaaPoistaHui, kukas sen ainokaisen omenapuun kävi häätämässä? Meidän kahdesta omenapuusta vain toinen tuottaa toistaiseksi satoa. Onneksi edes se, koska minulta vielä puuttuu henk.koht. omenantoimittaja:)
Poistasamoin: kesäkurpitsat jäivät vähäisiksi ja osa mätäni...
VastaaPoistaomenia oli ja on vieläkin...
No meillä tänä vuonna taas päinvastoin:) Omenia olen joutunut ruinaamaan muilta, mutta kesäkurpitsaa on riittänyt jaettavaksi asti!
Poista