perjantai 21. syyskuuta 2012

Omenassa

Puutarhamme omenapuu tuotti vihdoin ensimmäisen kunnon sadon. Lahjapuun lajiketta en tiedä, mutta omenat ovat ihanan mehukkaita, isoja ja juuri sopivan happamia. Siis aivan täydellisiä leivontaan. Ikävä kyllä lajike on varsin herkkä muumiotaudille, ja tänäkin vuonna omenoita piti hävittää useampi kilo. Mutta nyt niitä riitti myös syötäväksi, leivontaan, mehuksi, hilloksi, soseeksi... 
Eli olemme olleet tyttären kanssa viime päivät kirjaimellisesti omenassa käsiä, vaatteita ja keittiön seiniä myöden. Mutta se ihana tuoksu, ripauksella kanelia maustettuna. Aah...niin kaiken vaivan arvoista!
SHARE:

15 kommenttia

 1. Nam, näyttävätkin ihanan isoilta ja herkullisilta! :) Omppuihin ei tunnu kyllästyvän, vaikka täälläkin niistä on leivottu monta kertaa viikossa. :)

  Mukavaa viikonloppua!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sama homma täällä:) On tehty makeaa ja suolaista, onnistuneita ja ei-niin-onnistuneita kokeiluja. On tämä sadonkorjuu ihan huippuaikaa!

   Poista
 2. Luulisi että olisi ollut isompikin puu, kun on noin paljon omppuja! Keräyshommia on itselläkin tiedossa tänään.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tästä tuli tosiaan yllättävän paljon satoa, ihan riittävästi pienen perheen tarpeisiin. Ehkä ihan hyvä, ettei meillä ole sitä haaaveilemaani omenatarhaa, kun tähänkin säilöntään sai tuhrattua ihan kohtuullisesti aikaa:D

   Mukavia keräyshommia!:)

   Poista
 3. Nam! Omenasta on moneksi. Nyt mun pitää tehdä ryhtiliike ja alkaa hillonkeittoon... Hyvin suunniteltu on puoliksi tehty, eh.. ;D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ja hyvin haudottu on jo valmis:) Miten sä vielä täällä ehdit kommentoida muiden kirjoituksia, oletin sun olevan jo ihan muissa puuhissa... Hyvää hillonkeittoa ja kärsivällisyyttä, sulla taitaa olla sitä huomattavasti enemmän kuin sun lukijoilla:D

   Poista
  2. Ei valitettavasti löydy kauheasti kärsivällisyyttä tästä osoitteesta... :/ Mut minkäs teet! Ei taida olla vaihtoehtoa, kun kaikki konstit on toimimattomiksi todettu. ;) Ehkä tällä yritetään opettaa mulle sitä kärsivällisyyttä?

   Poista
 4. Ihanaiset omenantuoksut tulvahtavat ihan tänne asti :)
  Mukavaa viikonloppua!

  VastaaPoista
 5. Ihana tuo pärekori omenoineen. Meillä on myös tuollainen hiukan kirpsakka lakije omenapuussa. Mutta siitä saa aivan mahtvaa hilloa ja omenapiirakkaa :) Nam!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kirpsakat on kyllä siihen puuhaan ihan parhaita. Meillä on "syöntiomenana" huomattavasti aikaisempi lajike Pirja, joka tosin joudutiin siirtämään viime vuonna ja nyt emme ole saaneet siitä satoa kahteen vuoteen. Ehkä taas ensi kesänä...

   Poista
 6. Täälläkin on omenaa joka paikka täynnä. Lähinnä maa. ;) Kukaan ei oikein ehdi tai kykene (jälkmimmäinen = minä) tuolla kykkiä ja kun anoppi yksi päivä olisi haravan kanssa mennyt tuonne omenoita kasaamaan niin mä en antanut kuin yhdestä paikkaa, täytyyhän mun saada niistä vielä jotain tehdä eikä huonoja ja hyviä voi samaan kasaan laittaa. ;)
  Meillä on 7 vanhaa omenapuuta. Harmi vaan että vaan 3 niistä tekee syötäviä omenoita. Muut maistuu pahalta. Ehkä niistä hilloa tms. voisi tehdä mut mä oon tehny noista syötävistä. Ajatuksena onkin että muutaman noista voisi ehkä kaataa ja istuttaa tilalle hyviä puita.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Musta tuntui, että olin jo melkein helisemässä tämän yhdenkin kanssa, saatika sitten seitsämän!:) Vaikka ihan emäntäfiilis sitä tuli tälläkin säilöntämäärällä. Mutta mä olenkin tällainen tooosi tosi pientilallinen:)

   Hyvää omenasavottaa jos vielä päädyt puiden alle kykkimään! Ja tsemppiä viime metreille!

   Poista
 7. Meillä on ihan samannäköisiä omenia kuin teillä tuossa korissa. Minäkään en tiedä lajikkeen nimeä. Puolet sadosta menee aina muumiotaudin merkeissä. Ihanan raikkaita nuo omenat ovat, jos niitä onnistuu saamaan..

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kuulostaa kyllä ihan samalta! Vinkkaa lajike, jos sen jostakin saat selvitettyä. Ihan huippuomena tuota muumiotautia lukuunottamatta.

   Poista

Blog Design Created by pipdig