lauantai 27. lokakuuta 2012

Homemade Microwave Popcorn

Uskomatonta mutta totta! Eipä ole tämäkään tullut koskaan mieleeni, onneksi on Pinterest. Kotitekoista mikropopparia, nopeasti ja halvalla. Ja maustaa voi mielensä mukaan.
 Tarvitaan vain paperipussi ja tavallisia popcornin jyviä.
Käytin ruskeaa paperipussia (koko n. 15 x 27 cm ), jonka pohjalle kaadoin 1 dl popcornin jyviä.
Pussi suljetaan taittelemalla, jotta popparit eivät lentele pitkin mikroa. 
Kannattaa myös hieman heilutella pussia mikroon laitettaessa, jotta jyvät jakautuvat mahdollisimman tasaisesti pussiin = kypsyvät tasaisemmin.
 Meidän mikroaaltouunin maksimiteholla (700w) aikaa meni 2 min. 
Aivan täydellistä iltamyöhäisellä iskevään naposteluhimoon!


Ps. Älä jätä popcornia valmistumaan ilman valvontaa. Palaneen popparin käry on yllätävän sitkeä kaveri...
SHARE:

25 kommenttia

 1. Namskis ja kuinka helposti tosiaan saa poppareita, pitää kokeilla :)

  VastaaPoista
 2. Ei oo todellista! Mulla on ollut tässä juuri hirmuinen popcornihimo :) Täytyypä kokeilla tätäkin, kiitos vinkistä!

  VastaaPoista
 3. Hih, eipä ole tullut mieleen! Menee kokeiluun varmasti popparihimon iskiessä! :)

  Ihanaa viikonloppua! <3

  VastaaPoista
 4. Heh, minä ensin ajattelin, että siis mikropopkornia ihan omassa mikrossa? Kenes sitten, jollei homemade? Mutta valkeni se konsepti sitten jopa minulle :)

  Voi ei, nyt tekee mieli poppareita ja ei ne ehkä ihan aamupalana ole parhaimmillaan! Onnistuneen näköinen erä, oikein kauniita :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Se kolmen minuutin valvomatta jätetty mustunut erä ei ollut ihan yhtä kaunis...:D Kannattaa siis kokeilla ja etsiä juuri se omalle mikrolle paras yhdistelmä.

   Poista
 5. Tässä jo tovin lueskellut sun juttuja, muutama mennyt ohi näiden mun omien profiilin ja blogimuutosten myötä. Ihania kuvia ja juttuja!
  Siis, olen kyllä kattilassa tehnyt tavis popcorneja, mutta enpäs tiennytkään että niitä voi tehdä myös microssa! Kaikkea sitä oppii kun vanhaksi elää ja blogeja lukee:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No meilläkin ollaan aina ennen tehty kattilassa, mutta jotenkin sitä tulee valmistettua joka kerta liian iso annos, kun on niin iso kattila:) Tästä saa sopivan kokoisen satsin, pelkästään itselleni olen tehnyt 1/2 dl jyviä. Kerran kokeilin laittaa 2 dl, mutta ainakin tuolla pussikoolla popparit lentelivät pitkin mikroa kun pussi ei pysnyt kiinni. Hyviä tuli kuitenkin:)

   Poista
 6. Huippua, menee varmasti kokeiluun! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kannattaa kokeilla! Erityisen kiva ihan pienten lasten kanssa, kun voi napostella suolatta / öljyttä.

   Poista
 7. mietin tuon mikron mahdollisuutta, kun tein viimeksi kattilassa. Niitä siis voi tehdä itse!Yes! Mutta ilman rasvaako onnistuu ? Hyvä jos niin, koska sitä ei poppareissa kaipaa.

  vakkarivieras

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Juu, ihan ilman rasvaa. Itsekin mietin ensin, että olisiko pussin sisus pitänyt öljytä esim. pullasudilla... Mutta hyvin toimi juuri näin!

   Poista
 8. Ai niitä vois tehdä noinkin!!! Aina olen kattilapelillä tehnyt jos on noita "siemenpussipoppareita" ollut. Kiitos vinkistä!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ole hyvä:) Meiltä alkaa olla paperipussit loppu, kun on ollut innokkaita popparinvalmistajia (samaa pussia voi kyllä käyttää pariinkin kertaan).

   Poista
 9. Nam, ihan tuon vuoksi voisi hankkia mikron, hih.

  VastaaPoista
 10. Kaunis kiitos!, kun annoit noin hyvän vinkin.Ehdottomasti vkokeilen.

  VastaaPoista
 11. Tää tuntui niin uskomattomalta, että pakkohan se oli testata. Ja tosiaan: poppareitahan syntyi helposti ja täysin ilman transrasvoja! Vielä kun osais sulkea pussin ilman että se aukeaa (vinkkejä?) KIITOS! En osta enää koskaan kaupasta mikropoppareita!

  ps. Ootko "rasvannut" näitä millään, sillä onhan ne aika kuivakoita kieltämättä?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Eikös olekin ihan uskomaton juttu!:D

   Olen sulkenut pussin kuvassa olevalla tavalla, vain kerran popparit lenteli pitkin mikroa (jyviä oli silloin 2dl). Mun pitäisi löytää isompia pusseja.

   Ja siihen kuivahkoon makuun tottuu yllättävän nopeasti...Muistan ekalla kerralla kiinnittäneeni siihen huomiota, mutta nyt useamma testikerran jälkeen en enää. Ja lapsi ei ole kommentoinut mitenkään, eli taas tuli todistetuksi, että kaikenmaailman transrasvat ja aromivahventeet on puhtaasi tottumiskysymys!

   Poista
 12. Hei, onpa hyvä idea! Mistä saa tuon kokoisia paperipusseja?

  VastaaPoista

Blog Design Created by pipdig