keskiviikko 17. lokakuuta 2012

Perunarieskat

Meillä syödään aika usein perunamuusia ja ihan yhtä usein sitä jää tähteeksi jääkaappiin ihan hassu määrä. Ja koska inhoan ruoan heittämistä roskiin, meillä pyritään kierrättämään lähes kaikki ruoka. Joskus todella onnistuneesti ja joskus todella epäonnistuneesti... Mutta ihan ehdotonta perunamuusin hyötykäyttö on helppotekoiset perunarieskat.
PERUNARIESKAT
(ohje jauhopussin kyljestä)

3 dl perunasosetta
1 tl suolaa (perunamuusin suolaisuudesta riippuen)
1 kananmuna
3 dl ohrajauhoja

Sekoita ainekset nopeasti taikinaksi ja nostele uunipellille leivinpaperin päälle haluamasi kokoisia nokareita (nämä eivät leviä / kohoa uunissa). Taputtele nokareet jauhoisin käsin mataliksi. Pistele ja paista 250 asteessa keskitasolla kunnes rieskoissa on kaunis paistoväri.

SHARE:

14 kommenttia

  1. Laitetaanpa heti seuraavan muussisetin jälkimainingeissa testiin :) Meillä syödään aika paljon kasvispyreitä, joissa käytän useimmiten perunaa, porkkanaa, lanttua ja kukkakaalia erilaisin variaatioin. Jossain vaiheessa tein ihan tarkoituksella niin ison satsin, että siitä jäi yli ja seuraavana päivänä tein jämistä lettutaikinan. Kasvisletut ovat ainakin maistuneet mutta nuo rieskat kuullostavat myös hyviltä!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. No nyt alkoi tehdä mieli kasvislettuja!:D Olen onnistuneesti piilotellut perunamuusia myös suolaisiin piirakkataikinoihin.

      Poista
  2. Nam, näitähän täytyykin kokeilla joskus - perunarieskat on herkkua ja ohjekin noin yksinkertainen! :)

    VastaaPoista
  3. Kun kuvaa katson niin laku tuntuu suussa jo! Nyt leipomaan niitä! Kiitos ohjeesta.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Helpot perusjutut ovat usein kuitenkin niitä kaikkein parhaita. Mukavia leivontahetkiä!

      Poista
  4. Rakastan rieskoja! Just eilen otin Pirkan ruokalehdestä ohjeen jemmaan!

    VastaaPoista
  5. Nää on ihan must-herkkua meilläkin! teen aina tarkoituksella perunamuussia vähän ekstrasti...
    Niin ja onnea "pikku-kakkosen" odotukseen, en ole vielä onnitellutkaan ;)

    VastaaPoista
  6. Kiitos Peppi onnitteluista!

    Meillä on aika monet iltapalat kuitattu juuri perunarieskoilla:)

    VastaaPoista
  7. Näiden takia meillä tehdäänkin hiukan "liikaa" perunamuusia;)

    VastaaPoista

Blog Design Created by pipdig