PERUNARIESKAT
(ohje jauhopussin kyljestä)
3 dl perunasosetta
1 tl suolaa (perunamuusin suolaisuudesta riippuen)
1 kananmuna
3 dl ohrajauhoja
Sekoita ainekset nopeasti taikinaksi ja nostele uunipellille leivinpaperin päälle haluamasi kokoisia nokareita (nämä eivät leviä / kohoa uunissa). Taputtele nokareet jauhoisin käsin mataliksi. Pistele ja paista 250 asteessa keskitasolla kunnes rieskoissa on kaunis paistoväri.
Laitetaanpa heti seuraavan muussisetin jälkimainingeissa testiin :) Meillä syödään aika paljon kasvispyreitä, joissa käytän useimmiten perunaa, porkkanaa, lanttua ja kukkakaalia erilaisin variaatioin. Jossain vaiheessa tein ihan tarkoituksella niin ison satsin, että siitä jäi yli ja seuraavana päivänä tein jämistä lettutaikinan. Kasvisletut ovat ainakin maistuneet mutta nuo rieskat kuullostavat myös hyviltä!
VastaaPoistaNo nyt alkoi tehdä mieli kasvislettuja!:D Olen onnistuneesti piilotellut perunamuusia myös suolaisiin piirakkataikinoihin.
PoistaNam, näitähän täytyykin kokeilla joskus - perunarieskat on herkkua ja ohjekin noin yksinkertainen! :)
VastaaPoistaJoo, tämän helpommaksi ei oikein enää voi mennä:)
PoistaKun kuvaa katson niin laku tuntuu suussa jo! Nyt leipomaan niitä! Kiitos ohjeesta.
VastaaPoistaHelpot perusjutut ovat usein kuitenkin niitä kaikkein parhaita. Mukavia leivontahetkiä!
PoistaRakastan rieskoja! Just eilen otin Pirkan ruokalehdestä ohjeen jemmaan!
VastaaPoistaOlipas hyvä ajoitus!:)
PoistaNyt kyllä tuli vesi kielelle!
VastaaPoistaJa eikun leipomaan!
PoistaNää on ihan must-herkkua meilläkin! teen aina tarkoituksella perunamuussia vähän ekstrasti...
VastaaPoistaNiin ja onnea "pikku-kakkosen" odotukseen, en ole vielä onnitellutkaan ;)
Kiitos Peppi onnitteluista!
VastaaPoistaMeillä on aika monet iltapalat kuitattu juuri perunarieskoilla:)
Näiden takia meillä tehdäänkin hiukan "liikaa" perunamuusia;)
VastaaPoistaKauhea kyttäys ettei kukaan syö kaikkea:D
Poista