tiistai 15. tammikuuta 2013

Ihan tavalliset synttärit

Meillä on juhlittu 7-v synttäreitä. Niitä suunniteltiin pitkään ja hartaasti, milloin mielessä oli disco-synttärit, milloin naamiaiset tai sirkusteema. Mutta loppumetreillä tytär totesi haluavansa "ihan tavalliset synttärit". Sellaiset, missä "jokainen saa pukeutua ihan miten haluaa ja leikitään leikkejä". Vettä kengässä, fortunaa, pullonpyöritystä jne.

Tänä vuonna tytär kirjoitti kutsukirjeet, askarteli paikkakortit ja teki nimikyltit eskarikavereilleen ihan itse. Juhlapöydässä jokaisen paikka oli tarkkaan harkittu, mehupillejä valittaessa mietittiin vieraiden lempivärejä. Ja voi sitä huokailujen ja ähinän määrää, juhlajärjestelyihin tarvittiinkin ihan oikeasti aikaa ja vaivaa! Milloin väsyi käsi ja milloin pää. Itse hyrisin tyytyväisenä, kun tytär paneutui järjestelyihin niin huolellisesti. Ja vaikka välillä tuskailtiin, oli puuha selvästi mukavaa. Kesäjuhlat on näet jo suunniteltu!
Tarjolla oli kaupan herkkuja, tuunattuja herkkuja ja itseleivottuja gluteenittomia + maidottomia herkkuja.
Kaupan pikkudonitsit kuorrutettiin elintarvikevärillä sävytetylla tomusokerikuorrutteella sekä nonparelleilla. 
Tytär mietti koristeitakin niin tarkkaan, että kuorrutteet meinasivat jo kovettua!
Browniesit leivottiin tällä kertaa gluteenittomista jauhoista sekä tehtiin maidottomiksi ja pähkinättömiksi.
Ihania olivat näinkin!
Näitä lihapullatikkuja syötiin omassakin lapsuudessa. Aikamoisia kestosuosikkeja.

 Portin pielessä nökötti "kukkaämpäri", jotta vieraat löysivät oikeaan taloon.
En erityisemmin pidä nykymuodin mukaisista läksiäislahjoista ja lahjapussukoista. Päädyimmekin tekemään karkkitikut, jotka kääräistiin sellofaaniin ja varustettiin nimikorteilla.
Tikuissa käytettiin gluteenitonta lakua, joka kovuutensa vuoksi halkeili hieman.
Tikut saivat varsin innostuneen vastaanoton, näitä tehdään jatkossakin!


SHARE:

49 kommenttia

  1. Ompas söpöjä tarjottavia!

    Noista lahjapussukoista: minusta ihan älytön juttu, mutta niin vaan tuntuu olevan rantautunut Suomeen tuokin Ameriikan hömppä. Mä olen varmaankin joskus jotkut pikku pussukat antanutkin, mutta useimmiten ollaan annettu mukaan ilmapallot, jotka on olleet koristuksena. Pääsee samalla kätevästi eroon niistä... =) Nyt on mulla jo isot lapset, eikä kaverisynttäreitä enää taida pitää kuin nuorimmainen. Tai pitää noi isotkin kai jotain, mutta lähinnä kavereiden kanssa menevät kaupungille pizzalle tms.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Joo, meilläkin on usein annettu mukaan ilmapallot, hauskat juomapillit yms. Kerran pikkuvieraat halusivat mukaan servetitkin, onneksi oli ylimääräisiä puhtaita:D

      Poista
  2. Meillä oli myös " tavalliset " synttärit toiveena viimeksi ja edelliskerrallakin. Ja molemmat lapset toivovat aina kutsuja kotona pidettäviksi. Mikäs siinä, välillä vaan on meinannut katto romahtaa :DD

    Ihanan näköisiä herkkuja !

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Vähän tämä kotijuhliminen rajoittaa vierasmäärää, varsinkin näin talvisaikaan. Haaveilen leppoisista puutarhasynttärijuhlista, joissa ei tarvitsisi siivoamisesta (ennen, mutta erityisesti jälkeen) murehtia. Mutta minkäs teet, kun kukaan ei ole syntynyt kesällä:)

      Poista
  3. Onhan ollu herkkusynttärit!!! Olikos teillä vieraissa keliaakikko kun oli gluteenitontakin tarjolla?? <-- minnuu kiinnostaa toi Browniesin ohje, että voisin itekki kattos maistaa. :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Oli gluteeniton, pähkinätön ja maidoton:) Tytär halusi ehdottomasti noita tuunattuja minidonitseja kakun tilalle (niissä sekä maitoa että vehnää). Loput tarjottavat yritettiin katsoa niin, että sopisivat kaikille.

      Laitoin nyt linkin brownieseihin tuonne tekstin joukkoon. Alkuperäisohjeesta poiketen käytin siis gluteenittomia jauhoja ja jätin tuon "maustekarkkilisän" + pähkinät pois. Käytin 1 1/2 levyä Brunbergin tummaa (maidoton + gluteeniton) suklaata. Myös kuvassa näkyvät suklaaraidoitetut kookos-kaurakeksit ovat gluteenittomia, voin laittaa ohjeen tänne myöhemmin.

      Poista
  4. Voi itku ku ihanan näköiset synttärit! Karkkitikut lähti meidänkin synttäreille satavarmasti!!!

    VastaaPoista
  5. oi mitä värejä ja herkkuja. Ihanaa. tule piipahtamassa munkin blogissani.

    VastaaPoista
  6. Hienot tarjottavat ja koristeet!

    Tehän voitte naisissa laittaa juhlakonsultointiin keskittyvän yrityksen pystyyn, kunhan neiti saa vielä vähän enemmän ikää =)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Itse asiassa mulle on jo luvattu työpaikka neidin pikkupilpehööri-kahvila-maatilapuodista. Mä saan kuulemma leipoa sinne ja vastapalkkioksi meidän ei iskän kanssa tarvitse maksaa kananmunista, vihanneksista yms. tilan herkuista. "Ja pikkuveli saa hakata polttopuut, kunnes löydän aviomiehen". Että perheyritys on kutakuinkin jo pystyssä!:D

      Poista
  7. Ihania ideoita <3. Meillä oli 7-vuotissynttärit juuri viikko sitten (ja ekat kaverisynttärit). Ei oikein tiedetty mitä pitäisi olla. Mutta tästä nappaan ideoita ensi vuotta varten :). Meillä ei annettu vieraille mitään läksiäislahjaa, oltiinkohan me vähän hölmöjä???

    VastaaPoista
  8. Ihania ideoita ja upeita kuvia! Näitä niin testataan toukokuussa. Mäkin olen vähän vastaan noita vieraslahjoja, mutta ne taitavat olla aika yleisiä. Meillä on juhlat aina alkukesästä ja loppukesästä, siinä on kyllä puolensa:o) Mm. ei ulkovaatteita, ei kuraa, voi olla ulkona...

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mä oon kyllä niin kade noista kesäsynttäreistä! Oli meillä kerran ulkosynttärit tammikuussa (5-v), osui ehkä talven kylmin päivä:D Autokatokseen oli viritelty puutarhapöydät, lämmittimet yms. Pappa grillasi vieraille makkaraa, ohjelmassa oli mäenlaskua, köydenvetoa, pussihyppelyä, mummon hankeen kaatoa... Lapset tykkäsi, mutta alkuperäissuunnitelmista poiketen makeat herkut oli pakko tulla syömään sisälle. Ja sitten eteinen vasta täynnä olikin, kun kaikilla oli ollut päällään kunnon talvitamineet! Parasta kuitenkin oli, kun vieraat kirmasivat sisällä sukkahousuissa ja kalsareissa, tukat pörrössä. Harmittaa että jäi ryhmäkuva ottamatta:)

      Poista
  9. Voi mitkä tarjottavat, aivan mahtavat, nuo juhlat pikku sankari pitkään muistaa. Onnea tytölle näin jälkikäteen!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos! Oli ihana huomata miten tosissaan ja hyvin tuon ikäinen jo malttaa miettiä ja suunnitella.

      Poista
  10. Onnea päivänsankarille! Kauniit ja makoisat juhlat.

    VastaaPoista
  11. Voi mitkä ihanat juhlat ja aivan mahtavaa, että sankari itse on ne suunnitellut! Hieno tunne, kun pääsee itse osallistumaan juhlien suunnitteluun!

    Minä myös tykkään tosi paljon siitä, että juhlissa on läksiäislahja tms, meidänkin viimekesän juhlissa oli pienet paperiset pussit kaikille vieraille. Pussit olivat täynnä amerikanpastilleja :P (moni vieraista laittoikin kotimatkalta viestiä, että matkaeväät on syöty jo!)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Täällä tytär alkoi jo tehdä "Nyt juhlitaan" -lehteä jokaiselle synttäreitään suunnittelevalle ja heidän äideilleen... Mihinhän tässä vielä joudutaan?!?:D

      Poista
  12. Suloiset juhlat:-) Tuo karkkitikku onkin hyvä idea, laitan korvan taakse ensimmäisiä kaverisynttäreitä odottelemaan!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tikkuja oli hauska tehdä, pienellä panostuksella sai suuren ilon:)

      Poista
  13. Onnea seitsemänvuotiaalle! <3 Aivan ihania tarjottavia ja karkkitikut on mainio idea. Tosi kauniita kuvia taas! :)

    VastaaPoista
  14. Voi miten kivat juhlat piditte! Suloista, että itse sankari suunnitteli ja teki mukana. Karkkitikku idea täytyy kyllä kopsata. Kiitti siitä!

    VastaaPoista
  15. Kertakaikkiaan upeita tarjoiluja ja värisävyjä ja muuta ihanaa! Nuo karkkitikut kotiinviemisiksi ovat huippukiva idea, jonka laitan takataskuun =D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Täytyy myöntää että itsekin ihan innostuin värikkäiden juhlajärjestelyjen keskellä!:D

      Poista
  16. Oi, miten värikästä! Onnittelut 7-vuotiaalle!

    VastaaPoista
  17. Oi namnamnam, noihin bileisiin mäkin oisin voinut tulla :P Ihana värikästä ja herkullisen näköistä! Onnea 7-vuotiaalle!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. 7-vuotias on ihan innoissaan näistä viesteistä! Taitaa olla elämä kohta pelkkää juhlaa:)

      Poista
  18. Vau mitä herkkuja! Onnittelut reippaalle neidille!

    VastaaPoista
  19. Paljon onnea synttärisankarille! :) Ihanat juhlat näyttää olleen <3 On pikkusuunnittelijalla silmää :) Tainnut tulla äitiinsä ;) Karkkitikut oli ihana idea <3 Todella huomaavaisesti olette ottaneet allergiat huomioon tarjoiluissa!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Minusta on mukavaa tarjota kaikille mahdollisimman samat eväät, joten ainakin yritän ottaa erityisruokavaliot leivonnassa huomioon. Oma lukunsa onkin sitten vieraat, jotka eivät pyynnöstä huolimatta ilmoita allergioita etukäteen...

      Poista
  20. Paljon onnea 7- veelle! Minulla sinulle haaste blogissani, käyppäs kurkkaamassa...

    VastaaPoista
  21. Kauniita tarjoamisia!! Onneksi lastenkutsut on ohi!! Koska mielestäni ne ovat menneet ihan amerikanhössötykseksi läksiäislahjoineen. Taisin itsekin niihin viimeisinä vuosina sortua, kunnes näin, liian myöhään, psykiatri Jari Sinkkosen kommentin niistä, että ovat aivan tarpeettomia. Sankaria juhlitaan ei vieraita ja näiden on se pettymys kestettävä, ilman heille annettavia lahjoja. Kukin vuorollaan on päivänsankari. Ja saavathan he pikkumassunsa täyteen herkkuja.
    Meillä 10-synttärit oli viimeiset isommat ja niitä vietettiinkin kodin ulkopuolella, joka alkoi silloin tekemään villitystään, Heset, uimahallit, keilahallit ym. Pääsi ainakin itse paljon paljon vähemmällä, ennen ja jälkeen vieraiden;)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Itse tykkään kyllä miettiä ja toteuttaa juhlien pieniäkin yksityiskohtia. Mutta olen aivan samaa mieltä, että sankaria juhlitaan ja muut saavat olla kiitollisia, että heidät on paikalle kutsuttu!:D

      Poista
  22. Voi miten ihanat synttärit! Ja nuo karkkitikut on kyllä hyvä idea, taidan lainata sitä kohta, kun meillä vietetään 6-vuotiskemuja. :)

    Onnittelut sankarittarelle merkkipäivän johdosta ja upeasti suunnitelluista juhlista! :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Katri! (Äidin) onneksi viime vuonna juhlittiin prinsessasynttäreitä, koska tytär hyvin selväsanaisesti ilmoitti, että on "kasvanut prinsessajuttujen ja söpöilyjen ohi". Nyt alkaa neidillä olla niin selvät sävelet millaiset juhlat haluaa, että äidin ei auta kuin toimia annettujen ohjeiden mukaan:D

      Poista
  23. Ihania juttuja, sai hyviä ideoita helmikuussa häämöttäville 4-vuotissynttäreille, jotka on samalla myös ensimmäiset kaverisynttärit :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiva että sait inspistä! Ja mukavia juhlajärjestelyjä sinne helmikuulle:)

      Poista
  24. Karkkitikut on niin mainio idea, että innostuimme tekemään meidän 8-vuotiaan huomisille synttäreille vastaavaan tyyliin "kaverilahjat". Minäkään en tästä vieraiden lahjomisesta kovin innostunut ole, mutta kuulema jotain pientä täytyy olla.
    Teillä on ollut tosi suloiset värikkäät kemut! Meidän juhlista on tulossa aivan huomattavasti värittömämmät, synttärisankarin värimieltymysten mukaan.

    VastaaPoista
  25. Ihania ideoita ja kuvia! Oi kuinka tykkään!

    VastaaPoista
  26. Meillä tehtiin viime vuonna tyttären synttäreilä niin, että kuvasin jokaisen vieraan sankarin ja lahjan kanssa ja sitten juhlien aikana ajoin kuvat koneelle ja tulostin jokaiselle kiitoskortin mukaan. Tästäkin tykättiin :)

    VastaaPoista

Blog Design Created by pipdig