perjantai 11. heinäkuuta 2014

Onnenpäivä!

Siipeilimme eilen koko perhe tyttären kustannuksella. Koululaisemme näet meni ja voitti piirustuskilpailun! 
Saimme osallistua hienosti järjestettyyn palkitsemistilaisuuteen sekä pääsimme herkuttelemaan ravintola Marioon. Ja se palkinto: neitokainen on oikeutettu syömään ruokia, jälkkäreitä ja jäätelöitä sekä juomaan valitsemiaan juomia, niin paljon kuin haluaa, vuoden ajan! Kaikissa Suomen Mario ja Martina ravintoloissa. Aviomies totesi tyytyväisenä, että hänen ruoanlaittovuoronsa on seuraavan vuoden osalta melko lailla käsitelty.
Kämmenet hikisinä ja perhosia vatsassa suuntasimme ravintolaan, jonka piirustuskilpailuun Koululaisemme joskus loppukeväästä osallistui. Tai alkukesästä. Refluksilapsen äidin aikakäsitys on aina hieman usvan peitossa. Mutta siis, kilpailun aiheena oli suunnitella ja piirtää toiveruoka-annos sekä nimetä se. Tyttären piirtäessä hampurilaisia ja nugetteja, minä tyrkytin mukaan parsakaalia ja porkkanatikkuja. Äidin "puoli kiloa kasviksia päivässä" -mantran vastineeksi tytär nimesi annoksensa mahtipontisesti "Herkut kunniaan!". Ja sai tällä tuomaristolta ekstrapisteet. Saattaapi olla, että kulhollinen parsakaalia ei olisi tuonut voittoa...
Mario on mukavan rento perheravintola, joka sijaitsee paikallisessa kauppakeskus Veturissa. Kun saavuimme paikalle, ravintolapäällikkö huudahti spontaanisti :"Siis te olette TE!" Katsahdimme miehen kanssa toisiamme, sillä huomasimme jo joskus keväällä jääneemme ravintolan henkilökunnan mieleen. Emme todellakaan käy syömässä ulkona säännöllisesti, mutta kun käymme, Oskari Ohjelmointipäällikkö a.k.a Turner Täystuho tulee kyllä yleensä huomatuksi. Oi ja voi. Tosin tämä ravintola on ihan oikeasti perheravintola periaatteella kyllä maailmaan ääntä mahtuu. Leikkipaikka on reilun kokoinen ja sen läheisyydessä on useampi pöytä. Ruoan saa siis yleensä syödä lämpimänä, vaikka samalla vahtisi jälkipolvea. Ja se henkilökunnan lapsiystävällisyys. Kymppiplus siitä.
Tytärtä (ja meitä muitakin) kohdeltiin kuin kuninkaallisia, ja ruokaa tuli pöytään minkä jaksoi syödä. Vip-passin lisäksi kiemurapillit ja palkintokukat saivat punaiset posket hehkumaan entisestään. Tämä päivä tullaan muistamaan pitkään, niin mukavaa meillä oli!  
Mahat täynnä oli hyvä jatkaa kotipihan kaivuuhommia.  Tosin joku perheestämme suunnittelee jo uutta herkkuretkeä. Kuulemma kaikkia jätskipalloja kaikilla kastikkeilla. Mitenhän tässä vuoden aikana vielä käy..?
SHARE:

33 kommenttia

  1. Ooh, mikä upea palkinto!! Onnea tyttärelle!! :-D Kyllä teidän nyt kelpaa kun saatte herkutella oikein kunnolla. Upea juttu. :-)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Oli kyllä hieno palkinto! Jatkossa se onkin itselle sitten pelkkä jäävesi ja musta kahvi, samalla kun tytär herkuttelee listan läpi:D

      Poista
  2. Voi miten kiva palkinto! Onnea tytölle! :)

    VastaaPoista
  3. Aivan mieletön palkinto! Isosti onnea :)) ☆

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos! Kyllähän tässä taiteilijan äitikin nyt surutta paistattelee voitonhuumassa:)

      Poista
  4. Upea palkinto, aivan mahtava juttu ja onnittelut pienelle suunnittelijalle! <3

    VastaaPoista
  5. Oooo, onnittelut!! :) Kiva palkinto ja hieno suoritus! Ei olekaan vähään aikaan tullut käytyä Mariossa, se on kyllä ihan kiva ruokapaikka minustakin! :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mario on meidän kokoonpanolle tällä hetkellä parhaiten sopiva paikka... Ja yleensä paikalla on muitakin lapsiperheitä, niin upotaan hyvin massaan:D

      Poista
  6. Wautsi mikä palkinto! Onnittelut :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos! En meinannut puhelimessa uskoa, kun palkinnosta kertoivat. Yleensä näistä piirustuskilpailuista saa jonkun maskotin tms. Vaarallisesti tuo palkinton vaan lisää koko perheen herkuttelua!

      Poista
  7. Kovasti onnea upeasta palkinnosta ja voitosta! Voi mitä herkkuja...

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Satu! Ja tuo mascarpone-mansikka-sitruunakeksi-basilikajälkkäri vei kyllä kielen mennessään. Vaarallisia tällaiset ruokapalkinnot, saapi taas puutarhassa heilua hulluna lapion kanssa...

      Poista
  8. Upea palkinto, Onnea voitttajalle!
    Ja nam, mitä herkkuja...!

    VastaaPoista
  9. Onneksi olkoon, ihan mieletön juttu. :) Saatte olla ylpeitä tyttärestä ja tytär hienosta saavutuksesta. :)

    Tiia

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Tiia! Ihania tällaiset hyvän mielen piirustuskilpailut:)

      Poista
  10. Mahtavaa, herkullinen palkinto! Onnittelut taiteilijalle!

    VastaaPoista
  11. Onnittelut voitosta, palkinto on aika hauska :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. No oli kyllä tosi kiva yllätys! Ehdimme jo unohtaa koko kilpailun (tytär teki kisapiirustuksen ravintolassa syödessämme), joten vähän aikaa löi puhelimessa tyhjää ennen kuin tajusin mistä oli kyse:)

      Poista
  12. Onnea onnea! Onpa hauska palkinto.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. No niin on! Tosin vähän pelottaa, miten tuo vuoden herkuttelu vaikuttaa. Siis minuun, ei tyttäreen. Ei kai sitä pysty aina pelkkää kahvia lipittämään tyttären herkutellessa:D

      Poista
  13. No ohhoh, vautsi!! Enpä ole noin hienosta piirustuskilpailun palkinnosta vielä kuullutkaan. Oliko kilpailu siis noiden ravintoloiden järjestämä?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Keväällä ravintolassa (tai ehkä jopa koko kauppakeskuksessa?) oli Lastenpäivät ja niihin liittyvää ohjelmaa. Tuo piirustuskilpailu oli samaan aikaan, huomasimme sen ravintolan leikkipaikassa, kun olimme siellä syömässä. Tytär innostui piirtämään, kun oli muita ennen syönyt. Ei ensin edes meinannut palauttaa piirustusta, mutta lähdin kaveriksi etsimään kilpailulaatikkoa. Onneksi näin!!

      Samaan aikaan kisattiin muissakin ravintoloissa ja tuo passi käykin nyt jokaiseen Suomen Mario ja Martina ravintolaan. Ei ole vaikeaa arvata missä meidän sakki kesälomareissulla poikkeaa:D Mukavaa (ja erittäin tervetullutta) vaihtelua iänikuisiin hampparipaikkoihin.

      Poista
  14. Ohhoh ompas ihan todella hieno palkinto. Onnea kovasti voittajalle.

    VastaaPoista

Blog Design Created by pipdig