Juhlapöydässä tarjottiin ihanan tahmaista ja pähkinäistä cashewpähkinä-mutakakkua. Ohjeen löydät täältä.
Suklaan vastapainoksi tarjolla oli makean kirpeä Key Lime Pie. Näistä molemmista herkuista on muuten varsin helppoa tehdä myös gluteeniton versio.
Suolaisena kahvipöytäherkkuna oli muun muassa lohitahnaleipiä. Mukava pikkusuolainen vaikkapa glögikekkereille.
LOHILEIVÄT
Lohitahna:
150-200 g kylmäsavustettua lohta
1 prk ranskankermaa
1 dl vispikermaa
1/2 punasipuli
1-2 rkl sitrunaamehua
ripaus valkopippuria
ripaus suolaa
tuoretta tilliä
ruisleipää (tässä Vaasan Mini-ruispaloja)
Koristeluun esim. pieniä lohiruusukkeita, punasipulisilppua, tilliä ja rouhaisu mustapippuria
1. Kuutio kylmäsavulohi pieniksi paloiksi. Hienonna punasipuli. Yhdistä lohisilppu, punasipuli ja ranskankerma. Mausta sitruunamehulla ja ripauksella valkopippuria ja suolaa.
2. Vatkaa kerma vaahdoksi ja nostele tahnan joukkoon. Hienonna joukkoon tuoretta tilliä. Anna maustua kylmässä.
3. Täytä leivät lohitahnalla ja koristele esimerkiksi pienillä lohiruusukkeilla ja tillillä.
* Tahnan voi hyvin tehdä valmiiksi edellisenä päivänä. Lisää silloin vatkattu vispikerma ja tuore tilli tahnan joukkoon vasta tarjoilupäivänä.
Oi, ihania herkkuja :) Kaipailinkin vähän lisävinkkiä oman pojan juhlavalmisteluihin, varsinkin nuo kahvipöydän suolaiset on kovasti mietinnässä..
VastaaPoistaMinustakin nuo suolaiset tarjottavat on aina jotenkin hankalampia. Tuntuu, että sitä pyörittää aina samoja piirakoita. Kiva, jos tästä sai lisävinkkiä!:)
PoistaIhan järkyttävän hyvän näköinen tuo Dumlemutakakku! Ja mikä mahtava idea tuossa päällisessä suolattuine pähkinöineen. Vaikka itselle ei kyllä nyt maistuis...just menee päiväkahvin kaverina jo toinen pala tuhtia jouluista suklaakakkua...reseptien kehittely on sitten rankkaa välillä, kun poishan nuo kakut on syötävä ennen seuraavaa kokeilua ;)
VastaaPoistaIhanaa joulun odotusta teille <3
Kyllä se dumlemutakakku oli myös aika järkyttävän hyvää.:D Aikaisemmassa postauksessa mainitsin, että pieni pala riittää, kun on niin makeaa. Mutta kun syö suolaista välissä, niin taas menee pieni pala. Ja taas... Ja tosissaan, jouluherkkukausi vasta alkamassa, huh huh!
PoistaOi että mitä täydellisen kauniita ja taatusti myös jumalallisia herkkuja. <3
VastaaPoistaMelkoisen yksinkertaisia myös, se on nykyään meidän perheessä se tärkein kriteeri:)
PoistaSama täällä.. ;) Kiitos kun liityit blogiini lukijaksi. <3 Piristi ihanasti pimeää aamua. <3 Iloista tiistaita. <3
PoistaKiitos kakkureseptistä!! Vieraita sopivsti loppuviikosta tulossa :)
VastaaPoistaNo hyvä, että ajoitus osui nappiin!:)
PoistaIhanat herkut! Kiitos ohjeesta!
VastaaPoista