keskiviikko 13. toukokuuta 2015

Bloggaajailta

Tiistai-iltana puutarhabloggaajalle oli tarjolla muutakin kuin multapussien raahaamista ja hulluna talikon kanssa heilumista. Kotipuutarha-lehti järjesti mukavan bloggaajaillan Espoon Marketanpuistossa. Ilma oli puutarhaharrastajan näkökulmasta mitä parhain! Tuskin sitä olisi kotipihassa vesisateessa ahkeroinut. Ei siis mennyt hyvä puutarhakeli hukkaan.
Sadesäässä kohtasikin varsin iloinen bloggaajajoukko, vanhoja ja uusia tuttavuuksia. Näin naispainotteisessa porukassa oli ok tuijotella toisten rintamuksia. Nimilaput nimittäin paljastivat monta tuttua blogikaveria, joita ei olisi muuten vastaantullessa tunnistanut.

Tällaiselle amatöörikuvaajalle, ja vieläpä oudon kameran kanssa liikenteessä olevalle pilvinen ja paikoitellen runsas sadekeli asetti aikamoiset kuvaushaasteet. Mutta rusokirsikka-ostoksille on kyllä lähdettävä, se tuli selväksi. Huikea varhainen kukkija!
Häpeäkseni myönnän, että olin Marketanpuistossa ensimmäistä kertaa. Monet käytävät ja tunnelmaltaan erilaiset tilat kutsuivat tutustumaan tarkemmin, mutta aikataulu ei antanut myöden kiertelyyn ja kuvailuun. Ohjelma oli niin mielenkiintoista ja bloggaajien kanssa jutustelu niin antoisaa, etten malttanut irtaantua pääjoukosta sivukujille. Tänne on ehdottomasti palattava uudestaan.
Sarin puutarhat -blogin Sarin kanssa jutustellessa kuulin, että paikka on erityisesti lapsiperheiden suosiossa. Olihan siellä leikkipuisto, kahvila ja kuulemma myös puutarhamyymälä. Sekä kaikki ne lukuisat käytävät, rakennukset, portit ja muut upeat mielikuvitusta ruokkivat leikkipaikat.
Illan aikana Huvila&Huussi -ohjelmasta tuttu Puutarhaetsivä Tanja Nieminen kertoi puutarhan kuumimmista trendeistä: vihannekset ja kotitarveviljely. Tosin viljely on enemmän kuin trendi, se on osa kestävää elämäntapaa. Minä ihastelin monen muun tavoin Tanjan näppäriä puutarhahousuja. Kuuliko joku paikalla olleista tai osaako joku teistä lukijoista vinkata, mistä tällaisia löytyy?
Rudukselta kuulimme pihakiveyksen uusista tuulista ja Tikkurila kertoi pihan pintakäsittelystä. Kekkilä esitteli lavaviljelyyn suunniteltuja tuotteitaan ja Puutarha Tahvosilta saimme vinkkejä kasveihin ja kasvivalintoihin.
Lisäksi opimme puun oikeaoppista käsittelyä (kanna istutusruukusta, älä roikoto rungosta), istuttamista (istuta suorakaiteen malliseen kuoppaan) ja tukemista (kepit suoraan, ei viistoon, miljoona sidosta, mutta tilaa rungolle kasvaa). Väärinhän tuo kaikki on tullut tehtyä. Lähdenkin tästä nyt kotipihaan kaivamaan esiin puun aivoja (eivät sijaitse latvassa vaan juurenniskassa), jotta saavat happea. Samalla tuuletan omiani. Tieto lisää tuskaa.
Melkoisen tietopläjäyksen ja iloisen mielen lisäksi saimme kotiinviemisiksi Puutarha Tahvosilta herkän kauniin ruusuherukan
Olen tästä pitkään haaveillut, mutta arkana kasvina en ole uskaltanut kokeilla. Nyt pitää vain löytää suojaisa paikka ja toivoa parasta!
Kiitos vielä kaikille järjestäville tahoille sekä mahtaville bloggaajakollegoille hienosta illasta!

SHARE:

48 kommenttia

 1. Oli mukava tavata! Housut oli mageet, ne on Gardengirlin mallistoa, kuulemma uutuus. Omaan silmääni paljon paremmat kuin yleensä nähdyt beige/kukalliset.
  Tieto lisää tuskaa, mutta tästä eteenpäin voi edes yrittää oikeaoppista istuttamista puutarhan puille. Nimittäin 30 tervaleppää odottaa sopivaa istutuskeliä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sama homma, minä myös tykästyin näihin kukallisia enemmän! Kohta oletkin varsinainen istutusmestari, kun otat uudet opit käyttöön 30 kertaa!:) Ja oli tosi kiva nähdä, toivottavasti pian uudestaan!

   Poista
 2. Vastaukset
  1. Kiitos Neili, niin oli. Edes sade en lannistanut tunnelmaa, melkeinpä päinvastoin:)

   Poista
 3. Miksi suorakaiteen mallinen kuoppa? Pitääkin tarkistaa omenapuu, miten se pitäisi tukea ja suojata pupuilta, nyt vaan tuli nopeasti lykättyä maahan (pyöreään kuoppaan :D )

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Olen aikaisemmin kuullut neliönmallisesta istutuskuopasta, kai suorakaiteenmuotoisella varmistetaan, että istutuskuoppa on tarpeeksi suuri. Mutta siis idea tuollaisessa kulmikkaassa on, että juuret lähtevät aina hakeutumaan kohti kulmia. Usein kun puun nostaa pois ostoruukustaan, ovat juuret lähteneet kiertymään ympyrää. Sama kiertyminen käsittääkseni helposti jatkuu pyöreässä kuopassa, varsinkin, jos juuria ei irrottele toisistaan. Eli juuripaakun hellävarainen ja pinnallinen viiltäminen puukolla ja sitten kulmikkaaseen kuoppaan. Näin juurikasvusto kiihtyy ja saa tukevajuurisen yksilön itselleen!

   Poista
  2. Kiitos Maria, tämä olikin mielenkiintoista! Nyt melkein tekisi mieli kaivaa omenapuu ylös ja istuttaa uudelleen...

   Poista
 4. Aivan ihastuttava tapahtuma ja mitkä herkut! Varmasti tuli paljon vinkkejä ja ideoita omaan pihaan :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Nämä puutarhablogi-illat on aina vähän kaksipiippuinen juttu... Toisaalta iskee turhautuminen, kun on tehnyt asioita ihan väärin. Mutta sitten taas saa kassikaupalla hyödyllisiä vinkkejä ja mikä parasta, tapaa samanhenkisiä ihmisiä. Huomata, että samassa veneessä on moni muukin:D

   Poista
 5. Suorakaiteen muotoisen kuopan idea on siinä, että juuret eivät lähde kiertämään siinä kehää niin kuin pyöreässä helposti tapahtuu, vaan kuopan seinään törmätessään tunkeutuvat siitä reippaasti eteenpäin. Britit käyttävät paljon tätä istutustyyliä.

  t. Kotipuutarhan Maija

  VastaaPoista
 6. Oli mukava tavata taas. Monta hyvää vinkkiä tuli kotiintuomiseksi. Hienoa kun kuvasit myös nuo kauniit tarjoilut ja kukka-asetelman.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ruoka on niin kovin lähellä sydäntä, että kyllähän nekin pitää kuvata. Tosin jouduin ensin varmistamaan järjestävältä taholta, että kyseessä varmasti oli bloggajaillan teltta. Näytti niin fiiniltä tällaiselle kumpparikansalle:)

   Jäin mietiskelemään tuota kukka-asteleman kellomaista keltaista kukkaa. Jotenkin mieleen tuli inkalilja, muttei sitten kuitenkaan. Unohtui kysyä kiireen keskellä.

   Ehkä törmätään taas avoimissa?:)

   Poista
  2. Se oli kalvaspikarililja! Ihana kasvi, tosin en ole puutarhassa nähnyt sitä koskaan niin korkeana/pitkävartisena.

   Poista
  3. Sailalta tuli taas tunnistusapu, upea kalvaspikarililja kelpaisi minulle vaikka vähän pienempänäkin ;)

   Poista
  4. Kekkilän Mari kertoi yrittäneensä kasvattaa kalvaspikarililjoja, mutta tulos oli ollut kuulemma säälittävä. Vaativa kasvi, joka tarvitsee paljon lannoitusta ja talvehtii huonosti. Mutta Cheri, aina voi yrittää! t. Maija

   Poista
 7. Oli mukavaa tavata! Ihanat kuvat, kiva että otit kuvia tarjoiluistakin, itse unohdin - keskityin niistä nauttimiseen sisäisesti ;-) Ja nyt tuli kaamee nälkä... Todella kivat kotiinviemiset saatiin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oli kyllä aivan loistavaa tavata niin monta bloggaajaa samalla kertaa! Harmillisen vähän sitä ehti jutustella, kun kaikkien kanssa riitti puhuttavaa alkumetreiltä saakka. Ihanan välitöntä ja helppoa seuraa kaikki!

   Kotiinviemiset oli hienot, niitä täällä juuri tutkailen:)

   Poista
 8. Moikka, kiva oli tavata! Juu Gardengirl housuthan ne olivat. Sitten vaan nettikaupoille tai vaikka Bilnäsiin ja Fiskarsiin kesämatkalle... Ihania kuvia olit saanut harmaasta säästä huolimatta. Omani ovat vielä kamerassa...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos samoin, oli hauska nähdä! Ja kun tässä melkein "naapureita" ollaan, niin eiköhän joku blogitapaaminen tempaista pystyyn:) Mutta uudet housut pitää saada sitä ennen:D

   Poista
 9. Marketanpuisto on ihana paikka. Olin jo ehtinyt unohtaa sen olemassa olon. Kiitos muistutuksesta!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Eipä kestä:) Itse olen siitä monesti porhaltanut perheen kanssa autolla ohi, mutta ensi kerralla pysähdymme varmasti!

   Poista
 10. Kivaa oli!! Näin kyllä sinut, mutten saanut tilaisuutta tulla moikkaamaan. Minulla oli lapset mukana, joten niiden vahtaamiseen meni suurin osa ajasta. Onneksi tilaisuuden luonne ei ollut paikallaan pysyvä, niin lapsetkin viihtyivät lopulta ihan mukavasti:)
  Ruusuherukkaa olen kuolannut myöskin jo jonkin aikaa, ihanaa kun saatiin juuri tuo kasvi<3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No voihan! Olisi ollut kiva vaihtaa pari sanaa edes pikaisesti. Näin kyllä nimikylttisi pöydällä, mutten sitten enää rintapielessä. Seuraavalla kerralla jutustellaan kunnolla!:)

   Poista
 11. Teillä oli kyllä loistava ilta!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. On niin välitöntä ja helppoa seuraa nämä puutarhabloggaajat, että jutunjuurta ei varsinaisesti tarvinnut etsiä:) Se on seuraavaksi toivottava päivän kestävää tapahtumaa, ei tässä muuten aika riitä. Jos sittenkään!:D

   Poista
 12. Oi vautsi, näyttää niin hyvältä! Teillä on ollut mahtava meininki siellä :)

  VastaaPoista
 13. Kiva ilta ollut teillä.
  Ruusuherukka on kaunis kuin myös tietenkin rusokirsikka.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. En tiedä miten ruusuherukka täällä 2-vyöhykkeellä selviytyy, mutta yritys on ainakin kova!

   Poista
 14. Vau, miten onnistuikin saamaan näin ihanan valoisia kuvia siitä harmaudesta. Tunnelma oli kaikkea muuta, kuin ikävä ja harmaa. Kiva ilta.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tosiaan, sää ei todellakaan haitannut! Puutarhabloggaaja jos joku osaa pukeutua kelin mukaan. Skumppa ja kumpparit, oikein hyvä yhdistelmä:)

   Poista
 15. Teillä ollut ihana ilta, niin kaunista ja etenkin silmä lepää herkuissa. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oli kyllä mukava ilta, ja herkullinenkin vielä! Näissä ulkohommissa kun tulee aina niin kova nälkä:)

   Poista
 16. Kiva kuulla, että blogi-iltoja järjestetään muutenkin kuin muoti ja lifestyle blogeille. Onhan se niin, että mikään ei ole niin tärkeää kuin puutarhanhoito!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No juurikin noin!

   Harvemminhan näitä tapahtumia puutarhabloggaajille on, siksi kai osallistujatkin ovat niin innoissaan ja avoimin mielin. On inspiroivaa olla mukana helposti innostuvassa porukassa!

   Poista
 17. Komppaan edellistä. Vielä kun järjestettäisiin näitä tapaamisia niin, että muutkin kuin Etelä-Suomen bloggarit voisivat osallistua. Varmasti oli kiva tapaaminen.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Satu, eiköhän laiteta pystyyn joku häppening tännekin päin Suomea!:) Kyllähän tämä melkoisia järjestelyjä vaati. Lastenhoitaja kotiin isommalle, pienempi mummon hoiviin toisaalle ja sitten vielä matkajärjestelyt päälle. Mutta onneksi oli kaikin puolin onnistunut ilta!

   Poista
 18. Mäkin haluan rusokirsikan! Se on kyllä ihana. Ja hei, ihan mahtavat kuvat (taas) vaikka olikin outo kamera!
  Täytyykin lähteä etsimään paikkaa tuolle puskalle. Aurinkoisempaa loppuviikkoa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. En oikein ymmärrä, miten olen selvinnyt kaikki nämä vuodet ilman rusokirsikkaa. Erhe on korjattava. Mulla ruusuherukka hakee vielä paikkaansa ja on toistaiseksi ruukussa ovenpieltä koristamassa. Aikas ihana muuten siinäkin. Aurinkoisempia kelejä sinnekin!

   Poista
 19. Hienot kuvat ja tunnelmat! Marketanpuistossa on aina nähtävää eikä sieltä edes malttaisi pois lähteä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tiukkaa tosiaan teki lähteminen, vaikka ilma ei ollut kuin morsian:) Mutta niin paljon jäi näkemättä, että on palattava pian uudestaan!

   Poista
 20. Oli tosi kiva nähdä sinut, ihme kyllä vasta toisen kerran. Tuntuu kuin olisimme vanhat tutut. Aika loppui tosiaan ihan kesken. Mutta jatketaan jutustelua kun nähdään varmasti pian uudelleen! :)
  Miten sä oot saannu noin raikkaat kuvat otettua, siellä sateessa? Kiva, kun otit kuvia noista herkullisista tarjoiluista, mä en jotenkin tajunnu ottaa yhtään kuvaa niistä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minä laskeskelin suureksi ihmetyksekseni ihan samaa! Vaikka tosiaan tuntuu, että ollaan jo vanhat tutut. Mutta kohtahan me nähdään uudestaan!;D

   Poista
 21. Vähän harmittaa kun kutsusta huolimatta olin just samaan aikaan reissussa Turkkusen suunnalla, enkä näin päässyt osallistumaan!! Toki jos oikein olisin pinnistellyt, niin takapuoli olisi kestänyt matkustamista vielä seuraavat parisataa kilometriä jo ajetun n.600km jälkeen.. :) Täytyypäs lukea uudemman kerran, ajatuksen kanssa (juuri reissusta tullut kotiin).

  VastaaPoista
 22. Kiitos Maria, kun tulit vaikka sullakin oli aikas pitkä matka! Lupaan, että seuraavan bloggaritapaamisen aikatauluun jätämme enemmän jututustelu-aikaa :)

  Piia / Kotipuutarha

  VastaaPoista
 23. Muistin, että kyselit näistä housuista: http://www.ellos.fi/garden-girl/puutarhafarkut-denimia/492694?N=1z13s6jZ68tZ1z141o7&Ns=RankValue3|1&Nao=5&selArt=580166&pr=0C1B2S3T Tuli vastaan ja ajattelin vinkata sinulle :)

  VastaaPoista

Blog Design Created by pipdig