maanantai 18. toukokuuta 2015

Rymsteerausta

Olen siirtänyt tomaatintaimet yöpymään kasvihuoneeseen. Toistaiseksi tomaatit ovat vielä esikasvatusastioissaan ja kasvarissa vallitsee melkoinen epäjärjestys ja ahtaus. Samaan syssyyn jouduin luovuttamaan sisätiloihin luomani viherhuoneen takaisin vierashuonekäyttöön. Kyllä, olin kantanut vierassängyn varastoon taimien tieltä. Mutta tytär sanoi, että anoppia ei voi laittaa yöpymään pimeään varastoon.
Kannoin siis loput taimista kesähuoneeseen. Täällä on parempi suoja kylmiä öitä vastaan ja toisaalta aurinko ei paahda yhtä voimakkaasti kuin kasvihuoneeseen. Taimet oli helppo siirtää tässä Luhta Home Garden -sarjan Kylvö-hyllykössä. Kahvoista kiinni kuin kauppakassista ja menoksi! Sain näppärän hyllykön käyttööni yhteistyön tiimoilta.
Olen ensikertalaisena kieli keskellä suuta tähkälaventelin esikasvatuksen kanssa. On kuulemma hankala kaunotar. Kun ei omista taimikasvatukseen luotua viherpeukaloa, mutta haluaa kuitenkin kokeilla sitä sun tätä, on vain jännitettävä, mitä kausi tuo tullessaan.
Kylvö-telineen ylätasossa kasvaa petuniaa ('Sparklers'). Tuollaisia orvokkipotin kokoisia taimipurkkeja mahtuu 12 kappaletta per taso.
Yleensä olen ostanut kesäkukat valmiina taimina. Kasvuvauhti näyttää olevan sen verran verkkainen, että täytynee poiketa taimimyymälän kautta myös tänä kesänä. 
Kävi taimien kanssa niin tai näin, olen jo keksinyt Kylvö-hyllykölle paljon muutakin käyttöä. Tämä olisi mainio aputaso vaikkapa kesäjuhliin. Hyllyille saisi kauniisti juomat, lasit, kastikkeet, leivokset. Hyllykköä on saatavilla myös mustana.
Terveisiä siis kesähuoneesta eli uudesta taimitilastamme!
Minä lähden nyt vierashuoneeseen sijaamaan sänkyä anopille.

SHARE:

21 kommenttia

 1. Näppärän näköinen hyllykkö tosiaan, minullakin osa taimista kasvaa hyvinkin ujosti kun taas toiset ovat oikein reheviä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. On tämä aina vähän tällaista sattumankauppaa tämä taimikasvatus! Tai sitten on vain kokemuksen puutetta. Mutta hylly on kyllä näppärä ja mukavan helppo siirtää.

   Poista
 2. Sinun tähkälaventelisi ovat kasvaneet mukavan näköisesti verrattuna omiini :D Jotka siis ovat noin puolet pienempiä. En aio kuitenkaan luovuttaa, kun nehän kukkivat vasta ensi kesänä :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ei ei, luovuttaa ei saa! Mutta odottavan aika vaan on niin kovin pitkä, eikä tämmöinen selvästi sovi hätähousuille:)

   Poista
 3. Kaikki näyttää niin ihanalta ja ei kyllä sovi anoppia laittaa varastoon nukkumaan :D
  Kyllä taimiostoksille on kyllä lähettävä, ei onnistunut mikään alkukasvatus mulla :)
  Onko pöytä vanha ovi, aivan ihana <3
  Kivaa uutta viikkoa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kesähuoneen vanha pöytä on kirppislöytö. Pöytälevy ei ole vanha ovi, mutta kovasti olen tykästynyt tähän. Ja tooooosi käytännöllinen lasten / multahommien kanssa, kun siinä on noita uria:D

   Poista
 4. Onpa kivannäköinen hyllykkö ja toimii varmasti myös muussa kuin varsinaisessa tarkoituksessaan.. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Vähän jo sormia syyhyttää päästä testailemaan hyllyä muihinkin tarkoituksiin. Mutta tällä kasvuvauhdilla on taimien kaverina vielä pitkään...:)

   Poista
 5. Tuo hyllykkö on tosi kaunis! Hyviä loppukasvatuksia taimillesi, ovat ihan hyvässä mallissa. Hyvää alkanutta viikkoa :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Katsotaan mitä näistä tulee. Ehkä on vielä kuvia blogissa, tai sitten ei..:) Oikein mukavaa viikkoa sinullekin!

   Poista
 6. Siis miksei anoppia voi laittaa yöpymään varastoon?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sitä minäkin ihmettelin. Mutta nuo meidän mummon mussukat on kyllä aika nipoja. Asiasta ei voinut edes keskustella niiden kanssa, outoa.

   Poista
 7. Pikkuisen nauratti ajastus AIDOSTA puutarhurista, joka laittaa anopin varastoon, jotta taimet saavat parhaan paikan. Hyvähän taimilla on kauniissa kesäkodissasi, joten anoppi saakoon petinsä vierashuoneessa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niin, vaikka kovasti tykkäänkin kasveistani, niin ehkä on syytä pitää välit kuntoon myös anopin suuntaan. Toivotaan, että kaikki ovat nyt tyytyväisiä!:)

   Poista
 8. Voi söpöisyys, ihana teline!
  Valoisaa viikkoa sulle :D

  VastaaPoista
 9. Onpa kyllä kaunis teline! Jäi pohdituttamaan, onko tämä yhteistyöjuttu, jossa Luhta Home on mukana? En löytänyt näillä silmilläni siitä tekstissä mainintaa, mutta vaikutti vahvasti sponsoroidulta kaikkine linkkeineen, ja tuli vähän sellainen piilomainonta-fiilis.
  - Mari

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hei Mari ja kiitos viestistäsi! Kyllä, kyseessä on yhteistyöpostaus. Se näkyy tuossa postauksen lopussa olevassa avainsanalistassa, kuten blogissani on vastaavat aina tapana merkata. Mutta lisäänpä vielä tekstiin, jotta kenellekään ei jää harhaanjohdettu olo!

   Poista
  2. Ah, tosiaan. Anteeksi, en huomannut katsoa avainsanoista. Tykkään jutuistasi eikä ole mitään blogien yhteistyötä vastaan - olen vaan hiukan allerginen sille, että on myös kirjoittajia tai mainostajia, joilla se jää mielellään merkitsemättä. Kiva, että et kuulunutkaan niihin :) M

   Poista
  3. Nyt vasta huomasin, että mobiilisti luettaessa avainsanat eivät edes näy tekstin lopussa! Tämä oli itselleni uusi huomio. Pitää tosiaan lisätä tekstiin, kun pääsen koneen ääreen, niin yhteistyö käy ilmi kaikilla laitteilla luettaessa:)

   Poista
 10. En tajunnutkaan, telineeseen mahtuu noin paljon taimipurkkeja. Vaikka olen kyllä kuolannut telinettä messuilla.
  Teline ois tosiaan hyvä apu myös keittiössä, esimerkiksi muffinsseja täynnä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Telineeseen tosiaan mahtuu yllättävän paljon taimia. Katsotaan, miten pitkään saan pidettyä tämän itselläni, tytär nimittäin alkoi kinuta sitä omaan huoneeseensa saman tien. Eikä kyllä taimikasvatusta varten:)

   Poista

Blog Design Created by pipdig