maanantai 4. toukokuuta 2015

Takaisin sorvin ääreen

Kevään aloitusta juhlittiin pitkän kaavan mukaan, mutta sitten olikin aika palata sorvin ääreen. Siirsin "kotitoimistoni" kasvihuoneen puolelle, kun kerran on toukokuu ja kaikki. Mitä siitä, että taivaalta vihmoi vettä vaakatasossa.
Kevätkylvöt laahailevat hieman normaaliaikatauluistani myöhässä. En tiedä syyttäisikö keliä vai puutarhuria. Onneksi sain yhteistyön merkeissä testattavaksi elhon tuotteita, niin sain edes himpun verran hommaa eteenpäin.
Vuosien varrella olen käyttänyt kylvöastioina muun muassa munakennoja, vessapaperirullia, turveruukkuja ja milloin mistäkin kertyneitä ja säästämiäni muoviruukkuja. Ja vaikka turveruukut ovat tavattoman kuvauksellisia ja kauniita, tykkään taimikasvatuksessa kuitenkin eniten muoviruukuista.  Ne on helppo pestä, käyttää uudestaan, ne menevät pieneen tilaan. Ne ovat myös turveruukkuja armollisempia tällaiselle laiskalle kastelijalle. Saamani elhon Green Basics Grow Your Own sarjan tuotteet on valmistettu kierrätysmuovista, joka on tietenkin mahdottoman iso plussa.
Tykäistyin kovasti näihin taimikasvatukseen sopiviin tuotteisiin sekä erityisesti monikäyttöisiin minikasvihuoneisiin. Minikasvihuoneissa on aluslautanen, istutuslautanen ja säädettävällä tuuletusaukolla varustettu korkea suojakupu. Tuotteet ovat tukevaa ja jämäkkää kierrätysmuovia eivätkä notku ja vetku kannettaessa. Värejä ja kokoja on useampia, nämä mustan ja limen väriset istuivat kasvihuoneeseemme hienosti! 
Kylvin pienempään minikasvariin hajakylvönä salaattifenkolia ('Fino'). Salaattifenkoli onkin itselleni ihan uusi tuttavuus.
Suurempaan minikasvihuoneeseen laitoin ruukkuihin avomaakurkkua ('Marketer'). Olen avomaakurkkujen suuri ystävä, mutta olen aikaisemmin ostanut 'Wilma'-taimet valmiina. Ensi kertaa siis näissäkin viljelypuuhissa.
Retiisi 'Red Head' sen sijaan on vanha tuttavuus. Kylvin tätä nopeakasvuista herkkua ruukkuun ja jätin ruukun pakkasharsolla hunnutettuna kasvihuoneeseen. 
Katsotaan kuinka se toukokuun öistä selviää!

SHARE:

11 kommenttia

 1. Vau, nuo nipsut siemenpusseille ovat mahtava idea! Pitäisi taas virittää Pinterest-taulut aktiiviseksi niin saisi kaikki ideat talteen. Kiitos vinkeistäsi!
  Sini K.
  joka yrittää nyt pärjätä kuvankaappauksilla, mutta vaikeaa se on
  www.kasvihormoni.fi

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Itsekin tykästyin nipsuihin. Kasvarissa kävi kunnon pauke, kun hakkasin pieniä nauloja minivasarallani hyllyn reunaan. Taidan käydä vielä virittämässä koko rivin täyteen!

   Poista
 2. Ihanat minikasvihuoneet ja niin kauniit värit!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Itsekin ihastelin, miten kauniisti värit sopivat tuonne kasvihuoneympäristöön. En olisi äkkiseltään arvannut:)

   Poista
 3. Voi että tulee kasvihuoneen himo yhä enemmän, kun katselee näitä sun kuvia. Niin ihanan näköistä!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Riina! Täytyy kyllä myöntää, että juuri nyt on ne hetket, jolloin kasvarista alkaa todella olla hyötyä. Pitkään oli ihan liian kylmää, mutta tänään käytiin jo reippaissa hellelukemissa:)

   Poista
 4. Onpa viihtyisän näköinen toimisto :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Juu, kyllä täällä viihtyisi pidempäänkin. Tuo parivuotias pomo on vaan niin kamala juoksuttamaan:D

   Poista
 5. Kiva toimisto :) Ihanan värisiä nuo elhot :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Vielä kun saisi toimistoon kaffekeittimen, alettaisiin hipoa täydellistä työympäristöä:)

   Poista
 6. Luin: "Vuosien varrella olen kylvänyt kylvöastioihin muun muassa munakoisoja, vessapaperirullia.." Miten vessapaperirullia voi kylvää!?! Piti sitten lukea lause uudelleen. :,D Hieman jäi viime yön unet vähäisiksi, joten keskittyminen tuottaa pientä vaikeutta ja kun silmät lurpahtelee puolitangossa. Taidan tästä lähteä pihahommiin, jos tuo ulkoilma vähän herättelisi.. :) Kasvihuoneesi näyttää kyllä oikein viihtyisältä!

  VastaaPoista

Blog Design Created by pipdig