torstai 8. lokakuuta 2015

Viimeisiä viedään

Pari pakkasyötä laittoi kummasti vauhtia sadonkorjuuseen. Nyt keittiö on täynnä tomaattitölkkejä, omenaämpäreitä, juureksia ja avomaankurkkuja. Ja tyttären kauhuksi myös öttiäisiä. Koitan keittää, paistaa ja säilöä minkä ehdin. Olo on sekoitus maalaisemäntää, marttaa ja rouva Patmorea. Aikas ihanaa! 
Sain apuja sadonkorjuuseen Fiskars-blogiyhteistyöstä. Meillä on nimittäin ensimmäistä kertaa tilanne, että omenoiden keruuseen ei enää riittänyt varpailla seisominen ja ylös kurkottaminen.
Apuvoimiakin saapui Fiskars QuikFit Hedelmäpoimurin kanssa. Koululaisen kummitäti pääsi heti testikäyttäjäksi ja valokuvamalliksi. Ja hurahti poimuriin täysin.
Katselin vierestä, kun teleskooppivarteen yhdistetty puuvillapussi täyttyi omenoista kerta toisensa jälkeen.
Ilmeisen koukuttavaa toimintaa. Nyt puu on putsattu, ja kuten ylempää huomata saattaa, myös puun alla oleva kaunis kukkamatto on pakkasöiden jäljiltä muisto vain! Sainkin edellisessä omenapostauksessa useamman kyselyn tämän kuvan valkoisista kukista.
Ne ovat ahkeraliisoja, kesäkukkia siis. Omenapuu sijaitsee pääterassimme vieressä ja ahkeraliisat viihtyvät tuossa mainiosti. Istutan ne aina kesäkuun alkupuolella ja pikku hiljaa kukat leviävät peittäväksi matoksi. Kukkien kauniisti koko kesän. 
Kesäkuu 2015
Ensimmäisiin yöpakkasiin asti. 

Nyt tulet takkaan ja taloa lämmittämään! Ja samalla vielä mehumaija porisemaan.
Mukavaa loppuviikkoa!

* Fiskars-blogiyhteistyö
SHARE:

10 kommenttia

 1. Kauniita kuvia! Ompas kätevä ompun kerääjä :) Kivaa syksyä! :)

  VastaaPoista
 2. Ihanaa syystunnelmaa kuvissasi ;) Näppärä ompunkerääjä :)

  VastaaPoista
 3. Kätevä omenan kerääjä,kyllä tuo on tarpeellinen väline.Ahkeraliisat nättejä ! Hauskaa syksyä.

  VastaaPoista
 4. Ihanan syystunnelman ympyröimänä siellä <3 Täällä eletään vielä toivossa, että pakkaselta pelastetut vihreät tomaatit kypsyisivät sisällä punaisiksi...mutta saapa nähdä! Muutama kaveri tosin jo hieman punastelee lupaavasti :) Mukavia hetkiä syyspuuhien parissa!

  VastaaPoista
 5. Olipas kätsyn näköinen tuo omenankerääjä. Ehkä meidänkin täytyy ensi vuonna miettiä tuollaisen hankintaa, sillä nyt ei enää ylimmille oksille ylety. Sadonkorjuuta on täälläkin tehty viime päivinä kovasti.

  VastaaPoista
 6. Omenoita tuli runsaasti, meillä saadaan vielä odotella satoa. Toivotaan että ensi vuonna kerätään ensinmäiset omenat. Pakkasyöt yllättävät aina, joka vuosi!
  Aurinkoista Torstai päivää

  VastaaPoista
 7. Tuo ensimmäinen kuva on aivan upea.
  Meillä on ollut vuosikausia samankaltainen omenapoimuri. Mukavaa, että Fiskarskin on ottanut sellaisen tuotantoonsa.

  VastaaPoista
 8. Voi miten kaunis ja tunnelmallinen kuva, missä on omenakori ja kauniit valkoiset ahkeraliisat taustalla.

  VastaaPoista
 9. Ihania syksyisiä kuvia :) Näiden jälkeen toivoisin että meidänkin pihassa olisi edes yksi omenapuu... Omenakerääjä näyttää kätevältä vehkeeltä!

  VastaaPoista
 10. Ihania syksyisiä kuvia :) Näiden jälkeen toivoisin että meidänkin pihassa olisi edes yksi omenapuu... Omenakerääjä näyttää kätevältä vehkeeltä!

  VastaaPoista

Blog Design Created by pipdig