tiistai 12. tammikuuta 2016

Antaa tulla vaan!

Täällä ei ole vielä toistaiseksi joutunut rehkimään lumihommissa. Ei, vaikka kerrankin olisi ollut välineistö kunnossa hyvissä ajoin. Toisin kuin vaikkapa silloin, kun mies suuntasi parin viikon työmatkalle ja lumikola lepäsi varaston välikatolla. Lunta tietenkin tuprutti taukoamatta monta päivää. No, kola saatiin kaivettua muutaman (kymmenen) ärräpään ja ehkä parin kiukkusen puhelun saattelemana. Siitä lähtien lumikolaa on säilytetty varaston seinällä. Kesät talvet.
Sain Fiskarsilta talvisen paketin, jossa oli muun muassa kätevä SnowXpert autolapioOhjelmointipäällikkö sai sen käsiinsä ennen kuin lapio ehti auton peräkonttiin asti. Viime viikon lumisade riitti juuri ja juuri pienen pulkkamäen rakentamiseen. Kevyt pikkulapio olikin oikein passeli mäen muotoiluun. 
Autolapiolla olisi hyvä huhkia lunta myös kasvarin ympäriltä. Jotenkin minua aina kylmää heilua lasiseinien vieressä pitkävartisilla työkaluilla.
SnowXpert lumentyötimessä on puolestaan pitkä, mutta erittäin kevyt alumiinivarsi. Sillä lykkii raskaampaakin lunta selkäänsä telomatta. Erityisen hyvin se sopii pihamme käytäville. Joku älypääpuutarhuri on nimittäin joskus ajatellut, että sellainen puolivilli rönsyilevä piha olisi aikas ihana. Joten tästä(kään) lumikolalle mitoitetusta käytävästä ei enää kolalla lykitä. Ellei halua ajoittaa reilummanpuoleista harvennusoperaatiota juuri talveen. 
Nyt on uhkailtu sen sorttisilla lumimäärillä, että täällä ollaan valmiina. Pienimmästä isoimpaan. Antaa tulla vaan!
Ai niin, ja pulkkamäestä riitti runsaasti riemua! Ei sitä kummoisia tarvita, kun pikkuväki ottaa kaiken ilon irti. Pieni asennetsekkauksen paikka taas itsellekin.

* Fiskars blogiyhteistyö

SHARE:

19 kommenttia

 1. Nyt menee luonnolla asiat vähän väärin päin. Miten hänelle voisi selittää, että ensin lumi ja vasta sitten paukkupakkaset ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Toden totta! Ja mielelläni selittäisin myös, että lyhyt talvi ja piiiiitkä kesä:D

   Poista
 2. No juu, väärin meni :) Kyllä on nätin näköistä kun on edes vähän lunta. Lapsillakin on tekemistä :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Eilisen lumisateen jäljiltä onkin jo ihan hyvä kerros. Nyt ei tosiaankaan tarvitse tuputtaa lapsille leikki-ideoita!:)

   Poista
 3. Meilläkin ovat kolausvälineet valmiina, mutta tämä kuopsuttelija katsoo kauhulla ikkunasta. Lunta tulee ihan vaakasuorana. Apua!
  Olisi tuosta lasten asenteesta kyllä vähän hyötyä. :)
  Teillä muuten näyttää ihan superkauniilta näin talvellakin. <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi kiitos Riina! <3 Eilen tosiaan tuprutti koko päivän, pari kertaa käytiin lumet lykkimässä. Nyt voisi lumihanat mennä kiinni minun puolestani... Jotta sulavat nopeasti pois sitten keväällä!:)

   Poista
 4. No uuh kyllä sitä nyt tulee ja tulee :) Mutta nautitaan siitä, on kaunista. <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kaunista on, ei käy kieltäminen! Mutta pikku hiljaa alkaisi jo riittää..:) Valoisaa viikon jatkoa sinulle Tiia!

   Poista
 5. Kivoja kuvia. Mukavaa toimintaa. Meillä ei vielä sada lunta, mutta lunta on kyllä luvassa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Anneli! Meillä alkoi tupruttaa eilen aamusella ja sitä riittikin sitten ihan koko päivälle. Joko lumi on saavuttanut teidätkin? Kaunista viikon jatkoa sinulle!

   Poista
 6. Onhan siinä puolensa että pakkanen tuli ensin, hiukan kotiloita kiusaamaan tietty ja lumella sitten kaunis pinta! Lapsilla on oikea asenne talveen, pelkkää iloa ja touhua, mukavia kuvia! Tuo iso lapio taitaa olla aika kevyt?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Meillä kotilot eivät ole toistaiseksi olleet ongelma, mutta ilolla luin pakkaskelien vaikutuksesta niihin. Pitkävartinen lapio on kevyt. Eilen 10-v tyttömme tykkäsi lykkiä lunta sillä. Joten aikuisen käteen vielä köykäisempi. Ja lumikuormaa ei tietenkään mahdu kuten lumikolaan, joten ei tule rehkittyä niin painavia lasteja. Itse tykkäsin siitä kovasti putsatessani kapeita käytäviä / terasseja.

   Poista
 7. Kauniita talvisia kuvia. Meillä on aika paljon puuteri lunta. Tervetuloa kylään Aurinkokujalle.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Puuterilunta mekin saimme vihdoin eilen. Onneksi niin, sillä sitä on mukavan kevyttä lykkiä. Ja kauniilta näyttää! Kiitos, tulen ehdottomasti kylään!:)

   Poista
 8. Oi, miten raikas pakkaspäivä!
  Ihana valkea lumi!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi Susanna! Onhan tämä kaunista, mutta voisin kyllä hyvin vaihtaa tämän lämpöön ja aurinkoon ja hiekkaan ja mereen ja ja ja... Ihanaa tammikuun jatkoa sinulle!

   Poista
 9. Kyllähän sitä nyt on tullutkin... Onneksu sulla on tuollainen näppärä apuväline sekä apulainen:)Molemmat tervetulleita meillekin! En kyllä mitenkään kärrynpyöriä ole ilosta heittänyt! Kaunista juu, mutta silti pidin enenmmän joulukuun vihreydestä. Näin tuossa meidän paikallisessa ostosparatiisissa ihan sun kaksoisolennon... Mahtoi nainen ihmetellä kun tuijotin vähän aikaa, hih. Kyllä me tästä selvitään

  VastaaPoista
 10. Näyttääpä lumentyönnin hyvältä, taitaa olla kevyt! Paljon näppärämpi kuin lumikola..Hyvänkokoinen mäki muuten teillä, tämän kokoisessa voisi meidänkin esikoinen jopa itsekseen hetken viihtyä! ;)

  VastaaPoista

Blog Design Created by pipdig