tiistai 26. huhtikuuta 2016

Pulma

Niin on kiirettä, ettei meinaa ehtiä Tukholman kuvia purkaa. Mutta reissun jälkimainingeissa oli ilo ylimmillään, kun löysin messuilta tuttuja kaunokaisia Viherpeukaloiden puutarhamyymälästä.
Vaan millä nimellä näitä nyt kuuluisi kutsua? Oxalis, onnenapila vai käenkaali? Kaikkia olen nähnyt käytettävän. Auttakaapas viisaammaat!
Keli ei ole viime päivinä hellinyt, kylmää ja kosteutta piisaa. Ilta-aurinko pilkisti kesähuoneeseen kuitenkin juuri sen verran, että taas sai pienen fiiliksen lähestyvästä kesästä. Ihan huippua!

SHARE:

18 kommenttia

 1. Minulla oli myös aikoinaan tuo samainen kukka,sanoin sitä apila nukkumatti,se kun sulkee kukkansa yöksi,mutta ilmeisesti se on oikealta nimeltään valkoinen käenkaali.

  VastaaPoista
 2. Onnenapilana olen kuullut tätä puhuteltavan, käenkaali vuorostaan on villinä luonnossa kasvava versio. Samaa sukua ovat kuitenkin.

  VastaaPoista
 3. Kutsun tuota onnenapilaksi, niin herttainen nimi. 😊

  VastaaPoista
 4. Eikös Onnenapila kuulostakin ihanimmalta,että sovitaanko näin,kun edellisetkin näyttää olevan samaa mieltä tuosta sulottaresta<3

  VastaaPoista
 5. Näyttääpä käenkaalilta ja taitaa nyt Tukholman messujen jälkeen olevan trendikasvi, nätti on kuin karkki!

  VastaaPoista
 6. Onko tuo samaa sukua, kuin puutarhoissa yleinen tummalehtinen ja keltaisena kukkiva? Onnenapila on paljon herttaisempi nimi kuin käenkaali, joten siksi kutsuisin, jos valita saa.

  VastaaPoista
 7. Voi, voi! Ihan tekisi mieli ajella Valkealaan! Sieltähän tämä kaunokainen on?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sieltäpä sieltä! Oli myös punalehtisiä, sellainenkin tarttui mukaan...:)

   Poista
 8. Kiitoksia ihanista messukuvista. Harkittu huolettomuus on selvästi mun juttu! Sitä sitten vaan trendikkäästi toteuttamaan!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiva kuulla jos kuvista oli iloa ja löytyi vielä oma puutarhasuuntauskin! :D Näyttelyalueissa silmiin pisti myös haravoimattomat lehdet. Ne kuuluu jättää esille, luonnon taideteokset. Tällaisesta suuntauksesta minäkin tykkään!:)

   Poista
 9. Minä olen tottunut sanomaan tuota onnenapilaksi.
  Tuuppa Aurinkokujalle blogiin osallistumaan arvontaan.

  VastaaPoista

Blog Design Created by pipdig