torstai 10. marraskuuta 2016

Talvi yllätti puutarhurin

* Yhteistyössä: Huiskula

Nolottaa sanoa, mutta niin siinä pääsi käymään. Talvi yllätti kotipuutarhurin. En ollut ollenkaan varautunut tällaiseen pitkäkestoiseen lumeen ja pakkaseen tässä vaiheessa syksyä. Osa punajuurista jäätyi kiinni kasvimaahan ja perennojakin huojuu vielä siellä täällä. Ei mitään kauniita talventörröttäjiä, vaan vihreitä lehtiä ja kukkanuppujaan roikottavia myskimalvoja. Muun muassa.
Mutta teen kuten aina: huijaan pihaan tulijat kutsuvalla etukuistilla. Callunoita, havuja, kynttilöitä.
Muutama mielenkiintoinen yksityiskohta, niin kukaan ei huomaa puolitalviteloilla olevaa puutarhaa. Ja kuka hullu sitä nyt viimassa ja pimeässä edes haluaisi pihaa kierrellä, kun voi astua suoraan sisälle höyryävän kuumalle glögille!
Sain blogiyhteistyön tiimoilta Huiskulalta hauskoja havukasveja. Erityisen paljon ihastuin näihin pieniin rungollisiin sypresseihin. Niin veikeitä!
Rehellisyyden nimissä on silti tunnustettava: kun sypressilähetys kotiutui, nielaisin pari kertaa tyhjää. Olin kaavoihini kangistuneena ja vähän mielikuvituksettomana ihmisenä kuvitellut sen sisältävän perinteisiä tummanvihreitä puskia. Epäilys mielessä istuttelin heleän limenvihreitä 'Wilma' kultasypressejä. Nämä pienet olivat söpöjä, mutta että tuollaiset isot ovenpieleen...
Mutta kun sitten katselin kokonaisuutta, taustalla näkyviä kääpiövuorimäntyjä, tummia timanttituijia ja ulko-ovessa roikkuvaa syvänvihreää kuusitähteä, totesin näiden raikastavan ilmettä hyvinkin passelisti. Ei kaiken tarvitse olla niin synkää ja tummaa, vaikka marraskuuta eletäänkin.
Vielä vähän jouluväriä mukaan ja tässä ollaan ihan valmiita talveen! 'Kadetti' purppuraomenapuun punaiset pallerot ovat kestäneet pakkasta hienosti. Keräsin niitä koristukseksi ulko-oven viereiselle ikkunalaudalle.
Mukavaa loppuviikkoa, tämä kotipuutarhuri antoi juuri periksi talvelle. Eli eikun glögin keittoon!

SHARE:

18 kommenttia

  1. Oi, tosi pirteä väri tuo sypressin limevihreä! En tiennytkään että tuollaisia rungollisia on myös. Joo, minullakin unohtui pari ruukkua parvekkeelle ja ensin ne piti tietysti siirtää sisälle lämpimään, että sain jäätyneet juuripaakut edes ulos ruukusta.. Talvi tuli tänä vuonna kysymättä ja pyytämättä liian varhain. Mutta tämän kanssa on nyt elettävä, no can do :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Näinhän se on, sillä mennään mitä taivaalta tulee :) Minäkään en ollut ennen nähnyt noita rungollisia pikkusypressejä, tosi valloittavia! Mukavaa marraskuun jatkoa sinulle:)

      Poista
  2. Aivan ihania ja kauniita! Limenvihreä antaa kivasti uutta väriä:)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ihan totta, kivasti tuo väriä ja keveyttä. Ihanaa joulun odotusta sinulle!

      Poista
  3. Tästä sain kyllä nyt sypressi kuumeen :) Täytyy lähteä hakemaan omaa tuohon oven pieleen terassille! Oikein mukavaa joulun odotusta sinulle ♥

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Sypressi ovenpielessä tuo kummasti tuo ryhtiä ja joulufiilistä:) Ihanaa joulunodotusta myös sinne!

      Poista
  4. Niin kaunista! <3 Itse en ole vielä yhtään sypressiä hankkinut, joten pitäisi varmaan hipsiä piakkoin ostoksille :)

    VastaaPoista
  5. Ihanaa piristystä! Turhaan olit huolissasi, nuohan näyttävät upeilta! Hyvä että jollakin muullakin jäi syyshommat puolitiehen 😉

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Minäkin pidän niistä nyt kovasti, ovat kivan raikkaita ja toivat mukavaa vaihtelua. Ja tosiaan, siellä ne syyshommat odottelevat... Keväällä sitä on sitten taas intoa täynnä! :D

      Poista
  6. Se on totta eihän kukaan pimeään näe. Ihania asetelmia sinulla. Nuo runko, oliko ne sypressejä ovat kauniita. Toi sydän missä on reikä on tosi nätti ja kivassa paikassa.
    Ihana sisääntulo !!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Tuija! Olen yrittänyt pitää sisääntuloa mahdollisimman kutsuvana, jotta kotiin tullessa nousisi aina hymy huulille. Ja pientä terassia on helppo somistaa sesongin mukaan. Ihanaa viikonlopun jatkoa sinulle!

      Poista
  7. Tosi kauniita asetelmia. Ja niin kauniita värejä. Tuo limenvihreä antaa kivaa väriä. - Mukavaa alkavaa talvea sinulle!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Anneli! Nyt kun silmä tottui limeen, niin olen itsekin oikein tyytyväinen.
      Kaunista talvea ja ihanaa joulunodotusta sinulle!

      Poista
  8. Mikäs tässä talvessa, tulkoon vaan, niin jäi minullakin monta syksyperennaa leikkaamatta, ootelkoot siellä kevättä (tai jos lumet vielä sulaa, niin keräillään sitten pois). Tosi sieviä ovat sypressit ja muutkin asetelmasi kasvit, uudet tulokkaat tuovat mukavaa vaihtelua!!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Samaa suunnittelin minäkin. Jos lumet vielä sulavat, niin sakset viuhuvat!:)
      Mukavaa marraskuun jatkoa!

      Poista
  9. Mullakin jäi kesäkukat vielä ruukkuihin ja nyt en uskalla koskea niihin, ettei ruukut halkea. On vaan odoteltava suojaa.
    Mutta tuo huijauksesi on kyllä niin onnistunut, että kateellisena täällä katselen. Oi jos olisi edes vähän katosta pihassa, niin laittaisin oitis jotain tuollaista, mutta kun kaikki on sään armoilla, olisivat ne nyt jo peittyneet lumeen. Tyydyn siis vain ihailemaan sinun nerokasta sisälle heittoasi:) Mukavaa viikonloppua, mulla jo glögi höyryääkin mukissa.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Minäkin mietin, pitäisikö nostaa pari ruukkua sisälle sulamaan, mutta tuolla ne ovat lumen alla. Keväällä sitten taas jatketaan hommia! Eli glögiä lasiin ja kohti joulua!:)

      Poista

Blog Design Created by pipdig