torstai 3. marraskuuta 2016

Valmiina!

Kasvihuoneessa ollaan valmiina vastaanottamaan talvi. 
Lunta on some-kuvista päätellen pyryttänyt ympäri Suomea. Meilläkin on hento kerros, joka ei tosin ehtinyt mukaan näihin kuviin.
Puutarhassa olisi vielä riittänyt puuhaa, mutta ehtiipä nuo myöhemminkin. Odotan lumen tuloa aina vähän kauhulla. Vaikka sitä kuinka povattaisiin, niin silti se pääsee yllättämään joka vuosi ja hommat jäävät pahasti kesken. 
Toisaalta lumi on ihanan armollista: on aika ripustaa puutarhahanskat naulaan ja keskittyä jouluun, kransseihin ja havutöihin.
Mukavaa loppuviikkoa!

SHARE:

18 kommenttia

  1. Tässä vaiheessa vuotta kaikki lasiset ja somistetut kasvihuoneet tuovat hymyn huulille. Voi, kuinka teilläkin on niin kaunista! Lunta ei ole tullut meillekään kuin nimeksi, mutta pari pakkasastetta on jäädyttänyt puupäätarhurin pihalle unohtamat punajuuret kiinni maahan. Oi voi.

    Ihanan raikasta loppuviikkoa!
    Sini K.
    www.kasvihormoni.fi

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Minä kaivelin eilen maa-artisokkaa, toistaiseksi vielä irtosi maasta. Meillä on monena vuonna tehty maa-artisokkakeittoa itsenäisyyspäivänä, saas nähdä iskeytyykö talikko maahan vielä silloin:)

      Mukavaa viikonloppua sinnekin!

      Poista
  2. Kauniilta näyttää. Meillä on syystyöt tehty jo muutama viikko sitten ja lumikin tuli jo viime viikolla. - Mukavaa loppuviikkoa!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Oi ihanaa, teillä on jo asiat hyvällä mallilla! Kukintaa ja satoa kesti niin pitkään, etten malttanut ryhtyä siivouspuuhiin tarpeeksi ajoissa. Mutta keväällä sitten taas intoa täynnä:)

      Poista
  3. Aina se tuntuu tulevan yllättäen ja liian aikaisin tuo talvi, lumi ja pakkanen. Kun osa kasveistakaan ei luovuta, vaan sinnittelee loppuun asti, niin loput siivoilut jää lumien alle.. Mutta siellähän ne meitä odottaa. Kauniilta näyttää kasvihuoneen talvi!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. No juuri niin! En ikinä malta ryhtyä siivouspuuhiin ajoissa, vaan nautiskelen kukista ja sadosta viimeiseen asti. Ja tässä sitten lopputulos:) Onneksi meitä on muitakin, jotka talvi pääsee yllättämään.

      Poista
  4. Ihanaa tulevaa viikonloppua,täällä meillä ei ole kuin pikkusen lumen hipleitä maassa ja pyörällä pääsee edelleen ajelemaan kuivia teitä pitkin.Odotan niin innolla että saataisiin edes isänpäiväksi lunta maahan mutta ei ole ollenkaan varmaa,tuleeko sitä.Hyvällä tolalla sinulla kasvihuone ja odotan innolla milloin saan katsella tekemiäsi kransseja ja muita koristeita.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Koululainen jo iloitsi valkeasta joulusta, mutta koitin varoitella, että sää ehtii muuttua vielä monet kerrat. Kyllähän tämä hentokin lumikerros tuo lisää valoisuutta ja se on aina plussaa.

      Poista
  5. Mulla on pihahommat ihan vaiheessa. Reilu kolme viikkoa kun on flunssassa, niin ei kauheasti saa aikaiseksi mitään. Tarvitsee ensi viikolla hoitaa kyllä haravoinnit ja siirtää pihakalusteet sisätiloihin. Eilen sain talvilyhdyt pihalle, niin näyttää edes illalla kivalta, kun kynttilät loistaa pihamaalla.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tänä vuonna oli kuivaa ja kaunista niin pitkään, että meilläkin kerättiin puutarhakalusteet pois poikkeuksellisen myöhään. Ja kun ne suurimmat hommat saa tehtyä, niin loput voikin sitten jättää kevääseen. Paranemista ja tsemppiä sinulle flunssan kanssa!

      Poista
  6. Todella kauniit kuvat <3 Meillä maailma muuttui vuorokaudessa pimeästä lokakuusta valoisaksi marraskuuksi. Kunpa tämä lumi ja pieni pakkanen vain pysyisi!

    Lämpöistä viikonloppua!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Pieni lumikerros ja pieni pakkanen olisi juuri täydellinen talvisää <3 Täällä on vielä melko ankean näköistä, mutta onneksi kynttilöillä ja ulkovaloilla saa jo joulufiilistä.

      Poista
  7. Salaa toivoin myös meillekin lunta, mutta saimme vain muutaman raesokeria muistuttavaa hippusta lunta maahan. Nyt on tosiaan aika tehdä välillä muutakin.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tervetullut tauko, sillä eiväthän nuo pihahommat ikinä oikeasti lopu. Ainakaan tästä pihasta. Nyt katseet kohti joulua!:)

      Poista
  8. Meillä oli tänään ihan passeli pakkasaamu -5 ja lunta on luvassa lisää. Kunpa minullakin olisi tuollainen kasvihuone jota voisi koristella talviasuus, näyttää niin kutsuvalta. Täytyy nyt tyytyä parvekkeen somisteluun :-)

    VastaaPoista
  9. oi miten kaunista!!
    minä en ole saanut meidän kasvariin oikein mitään kivaa aikaiseksi näin talveksi kuin valot..pitäis hieman piristyä sen suhteen!
    mukavia hetkiä sinne!!

    VastaaPoista
  10. Kauniita kuvia. tämä -5 astetta tuntuu nyt niin kylmälle, mutta ennen kuin huomaammekaan tulee taas kevät ja pääsee puutarhan kimppuun. Blogissani on muuten sinulle tunnustus. tv. Katja - www.willalemmelle.blogspot.fi

    VastaaPoista
  11. Mullekin tuli pitkästä aikaa "jouluolo" jo marraskuussa kun saatiin lunta. Ihanaa!

    VastaaPoista

Blog Design Created by pipdig