keskiviikko 14. joulukuuta 2016

Reissuterveisiä!

Meillä vietettiin tänä vuonna itsenäisyyspäivää hieman toisenlaisissa tunnelmissa. Pääsin miehen työmatkan siivellä minireissuun Etelä-Ranskaan, Aix-en-Provenceen. Aix on paitsi mittavan historian omaava taiteiden keskus ja merkittävä yliopistokaupunki, niin myös kuuluisa joulumarkkinoistaan. Pakkasin siis matkalaukkua into piukeana viikkoennusteen lupaillessa päivälämpötiloiksi +15 astetta.
Olen käynyt täällä ennenkin, mutta niin vain rakastuin paikkaan yhä enemmän. Puistot, kapeat kadut, suihkulähteet, pittoreskit vanhat talot. 
Hotellimme Aquabella oli viihtyisän vehreä keidas lyhyen kävelymatkan päässä keskustan hulinasta. Kylpylähotelli on rakennettu vanhan roomalaisen kylpylän raunion ympärille. 
Eihän hotellin kauniissa puutarhassa tietenkään kukaan hullu joulukuussa aikaansa viettänyt. Paitsi yksi puskia takamus pystyssä kuvannut puutarhabloggari.
Aix-en-Provencen joulukuu oli miellyttävää lämpöä, syysauringon maalaamia maisemia ja sinisenä hehkuvaa taivasta. 
Se oli ruskan sävyjä, katukahviloita ja syksyisen kirpeitä aamuja.
Joulukuun alku oli joulumarkkinoita, vanhan kaupungin kapeita ostoskatuja, kauniisti koristeltuja julkisivuja ja jouluvaloja. Sekä tietenkin vaivattomalta vaikuttavaa ranskalaista tyyliä ja eleganssia.
Jos muuten  joulujuhlien mekko on vielä hankkimatta, niin tässä melko helposti toteutettava juhlaklänninki.
Seuraavassa postauksessa sukelletaan vielä vihannes- ja kukkatoreille ja ihaillaan kauniita yksityispihoja. Salaa kadulta kurkkien tietenkin. 


Mukavaa viikon jatkoa, au revoir!
SHARE:

15 kommenttia

 1. Oi, miten kauniita kuvia, jopa joulukuussa! Pienikin matka piristää aina. Seuraavia kuvia odotellessa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Eeviregina! Sattui kyllä kelit niin kohdilleen <3 Oli sekä lehdettömiä, karun kauniita puita, että satoa notkuvia hedelmäpuita. Ja kaikki aurinkoenergia tähän aikaan vuodesta on niin tervetullutta!

   Poista
 2. Miten ihanan näköinen paikka! Pieni irtiotto arjesta on niin tarpeellista aina silloin tällöin, tuollaisessa paikassa sitä tuntuu, että aika voisi hetkeksi jopa pysähtyä ;) Ihania kuvia!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Just näin! Muutamassa päivässä ehtii nähdä ja kokea hämmästyttävän paljon. Siippa katseli matkakuvia ihmeissään, sillä vaikka on käynyt paikan päällä lukuisia kertoja, päivät menevät töissä. Oli kuulemma mukava päästä turistikierrokselle kuvien kautta :D

   Poista
 3. Oi, ihania kuvia ja tunnelmia! Iski kaukokaipuu :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä se maisemanvaihdos tekee niiiiin hyvää aina välillä <3

   Poista
 4. Ajattoman kaunista ja niin romanttista <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Piti ihan eräältä paikalliselta tiedustella, sokeutuvatko he kuvankauniille ympäristölleen. Kuulemma sokeutuvat. Päivisin porhalletaan läpi kaupungin töihin, opiskeluihin, arkiasiota hoitamaan. "Mutta kerran viikossa havahdun miten onnekas olen, että saan asua täällä!" Tähän oli helppo yhtyä!

   Poista
 5. Voi, näitä Ranskan postauksia mä olen jo salaa odotellut!
  Mä en kestä kuinka kaunista! Tonne ois pakko päästä joskus.
  Malttamattomana jään odottelemaan jatkokuvia...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ihana kuulla Riina! <3 Olen käynyt täällä aikaisemmin kesäaikaan, joten maisemat olivat osittain tuttuja. Mutta oli jotenkin yllätys, miten kaunista täällä on myös tähän aikaan vuodesta!

   Poista
 6. Näyttää ihanalta paikalta tähänkin aikaan vuodesta!
  Ja tuo mekko, olispa aika ihana joulujuhlissa;)

  VastaaPoista
 7. Ihanan valoisaa ja aurinkoista! Ja hienoja näkymiä.

  VastaaPoista
 8. Eihän täällä voi kun huokailla ihastuksesta. Voi kun oon iloinen, että pääsit tuommoselle minilomalle ihanaan ympäristöön. A biento!

  VastaaPoista
 9. Aivan todella ihania kuvia tässä ja vielä uudemmassa postauksessa! Kyllä vain on hämmästeltävä sitä väriä mitä tähän aikaan vuodesta muualta löytyy. Ei sinällään meillekin oli yön aikana satanut lunta, maailma näyttää nyt kovin kauniilta. Kaunista sunnuntaita <3

  Ja kyllä vain kelpaisi tuollainen juhlaklänninki!

  VastaaPoista

Blog Design Created by pipdig