perjantai 12. toukokuuta 2017

Aarrekätköjä ja ukkolaukkojen lumoa

Yksi alkukesän upeimmista kasveista on ukkolaukka. Ylväs, suoraryhtinen ja kuitenkin samaan aikaan jotenkin veikeän villi.
Odotan jo malttamattomana näiden palleroiden kukintaa. Varsinkin, kun löysin etupihalta aarrekätkön... Lisää juttua Minttua ja mustikoita -blogissa täällä.

Kaunista perjantaina kaikille!

SHARE:

10 kommenttia

 1. Olipa ihania kuvia! Meillä niitä kasvaa Ruusupenkissä ja vaalenpunaisessa penkissä, ihastuin niihin enemmän, kun näin Lahden Perhepuistossa ison penkin niitä täynnä! Ja olivatpa kukkimisen jälkeenkin mahtavan näköisiä! Mahtavia vihreitä siemenkotapalluroita! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ukkolaukoista on kyllä iloa pitkään! Tässä vaiheessa on ihanaa katsella terhakoita lehtiä, jotka nousevat maasta ensimmäisten joukossa. Nuppuvaihe on yhtä jännitysnäytelmää ja kukinta tietenkin kruunaa kaiken. Ja ne vihreät siemenkotapallurat, ne vasta veikeitä onkin! Ihan huippukasvi!

   Poista
 2. Kauniita kuvia ja ihania ukkolaukkoja, niitä ei voi olla liikaa ja upean aarrekätkön löysitkin :)
  Aurinkoista viikonloppua!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Se on ihan totta, ukkolaukkoja ei voi olla liikaa! :) Kaunista viikonloppua myös sinulle!

   Poista
 3. Ukkolaukat on niin ihania! Meillä ei tässä uudessa pihassa ole vielä ukkolaukkoja, kun en viime syksynä löytänyt niitä mistään. Mukavaa viikonloppua! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Nyt pitäisi löytää joku tuttu jonka pihassa näitä on! Ovat nimittäin sen verran kovia leviämään vauhtiin päästyään, että varmasti irtoaisi ylimääräisiä sipuleita.

   Aurinkoista viikonloppua!

   Poista
 4. Minulta nuo kaunokaiset ovat lähes hävinneet enkä ole muistanut syksyllä istuttaa uusia.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No voihan! Minusta tuntuu, että pari vuotta oli tosi nihkeää, mutta nyt ovat alkaneet lisääntyä ihan silmissä. Toivottavasti kaunokaisia nousee vielä teilläkin!

   Poista
 5. Ukkolaukat ovat hienoja, suorastaan toivon että omasta puutarhasta alkaisi löytyä niiden siementaimia. Ukkolaukka ja syreeni, erittäin kaunis yhdistelmä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Nämä ovat kyllä ilo silmälle! Tässä vaiheessa on mukava huomata, että sieltä ne taas ponnistavat maasta entistä runsaampina. Myös syreenin kaveriksi:)

   Poista

Blog Design Created by pipdig