tiistai 9. toukokuuta 2017

Iltojen ihastelua ja voittaja

Viikonloppuna saatiin nauttia ihan mahtavasta ilta-auringosta. Kevätiltojen valojen ja varjojen leikki on niin kovin tervetullutta talven jälkeen. Tässä vaiheessa ei vielä hätyytellä viimevuotisia lämpötiloja, mutta kaikki lumettomat päivät lasketaan plussaksi ja otetaan suurella ilolla vastaan! Lisää kevätiltojen ihmettelyä löytyy Minttua ja mustikoita -blogista täältä.


Tomaatintaimetkin kaipaavat jo lämpöistä kasvihuonetta, toistaiseksi täällä ollaan vasta karaisupuuhissa. Vielä siis ehtii lukea monet hyödylliset vinkit Sonja Lumpeen uusimmasta Tomaatti!-kirjasta.

Onnetar suosi kirja-arvonnassa nimimerkkiä tittap, lämpimät onnittelut voittajalle!
Viime vuoden sato jäi niukaksi, joten uudet niksit tulisivat tarpeeseen. tittap

Laitatko minulle yhteystietosi osoitteeseen kaneliajakardemummaa(at)live.fi, niin saadaan palkintokirja pian matkaan?


Kiitos kaikille arvontaan osallistuneille ja kauniita kevätiltoja (eikä yhtään lunta...) tälle viikolle!

SHARE:

8 kommenttia

 1. Vastaukset
  1. Toivotaan että viesti ja voittotieto tavoittaa:)

   Poista
  2. Hei! Ihanaa, minä voitin. Tuli tarpeeseen jos vaikka tomaatit kasvaisivat tänä vuonna innolla Voitko laittaa viestiä sähköpostiini, se on tuo tittap@hotmail.com niin voin lähettää osoitteeni sinulle. KIITOS!

   Poista
  3. Kiitos viestistä, perille tuli! :) Ja onnea vielä!

   Poista
 2. Moikka! Mulla olisi kysymys tuosta singelistä, harkitsemme sitä kasvihuoneen ympärille, koska en jaksa naputella mitään nupukiviä tai laattoja aika laajalle alueelle :) Kuinka singelin saa pidettyä siistinä? Saako roskat haravoitua helposti pois? Alkaako siinä kasvamaan helposti rikkaruohoja?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Heippa Anu!

   Meillä kuorittiin nurmi ensin pois, siihen päälle kangas ja sitten singeli. Minun mielestäni on helppo pitää puhtaana. Toki siihen aina jotakin pientä rikkaa ilmestyy, kun multaa lentelee laatikoista, mutta juuristo on niin heiveröisesti kiinni, että saa helposti napattua irti. Ainoastaan siementävät orvokit ovat olleet sitkeämmässä tuossa kukkapenkkien vieressä.

   Lehtiroskaa meillä ei kauheasti tule ja havunneulasia ei ollenkaan. Neulaset on kuulemma hankala siivota singelistä, luulisin pienen määrän hukkuvan kyllä kivien sekaan. Mutta jos on vaikkapa mäntyrivistö vieressä. Mutta siis tosi vähän kasvaa rikkaa, se on ollut iloinen yllätys!

   Poista
  2. Kiitos Maria vastauksesta! Tosiaan, varmasti rikkaruohot on helppo napata irti singelistä, kun ne ei saa sellaista tartuntapintaa kuin mullasta tai hiekasta. Jos ison alueen laatoittaisi tms. niin siinä olisi kova putsaus joka kesä rikkiksistä laattojen väleistä. Meillä on melko lähellä lehtikuusi, mutta tuolle alueelle ei ole kyllä tullut yhtään neulasia minään vuonna. Joten singeli se on!

   Poista
  3. Meillä on pihalaattoja toisaalla ja sieltä kun kiskoo voikukkaa, meinaa lähteä koko laatta kerralla. Lisäksi siinä tietenkin näkyy savimaan routiminen helpommin. Itse olen tykästynyt singeliin, vaikka kaikki eivät sen jalkatuntumasta tykkää. En laittaisi pääkulkuväylälle, mutta keittiöpuutarhaan sopii mielestäni täydellisesti!

   Poista

Blog Design Created by pipdig