perjantai 19. toukokuuta 2017

Behind the Scenes

Voi Hyvin -lehdellä on hauska "Ruokavierailulla" sarja, jossa jutun kohteena olevat henkilöt pääsevät kokkailemaan lempiherkkujaan ja jakamaan reseptejä lukijoille. Tasan vuosi sitten meillä kuvattiin "Pihasta lautaselle" -juttua, jonka ideana oli raaka-aineiden hyödyntäminen omasta puutarhasta. 

Oli hurjan mielenkiintoista päästä vaihteeksi miettimään ruokaohjeita. Koekeittiössä porisivat padat pari päivää ja pöydät täyttyivät erilaisista astioista. En oikein tiennyt millainen tyyli valokuvaajalla ja lehdellä oli mielessä, joten kaivoin esille kaiken mahdollisen. Mummon kakkulapiot, kirppislöydöt, viimeisimmät ostokset.
Päivä oli mitä upein ja katsokaa miten pitkällä kevät tasan vuosi sitten oli! Juuri nyt meillä ei ole vielä kukan kukkaa hedelmäpuissa.
Ihan turhaa olin jännittänyt päivää, sillä valokuvaaja Johanna Myllymäen kanssa oli vallan lystikästä huiskia hommia! Olin vakaasti päättänyt seurata ammattilaisen työtä ja kerätä kuvausvinkkejä, vaan eihän näissä kuvauspäivissä oikeasti sellaiseen ehdi keskittyä. Milloin etsittiin oikeanlaista lusikkaa, milloin haettiin rekvisiittaa puutarhasta tai aseteltiin ruokia kuvauskuntoon.
Ruokia kuvattiin kasvihuoneessa, kesähuoneessa ja puutarhassa. Oikealla puolella on Johanna Myllymäen Voi Hyvin -lehdelle ottama lopullinen otos.
Yleensä puutarhajutut ovat ilmestyneet lehdessä vasta vuosi kuvauksen jälkeen, mutta tämä juttu ilmestyi heti saman kesän kynnyksellä, eli viime vuoden kesäkuussa. Kuvien lehtikaalipiirakkaa ja kukkakaalicouscousta tuli tehtyä kesän aikana useampikin kerta. Lisäksi lehdessä oli ohjeet raparperi-mansikkapaistokseen, tuoretomaattikastikkeeseen, kesäiseen perunasalaattiin ja mustikka-minttusmoothieen. Luottoreseptejä kaikki.
Päivästä jäi todella mahtava fiilis ja ihania kuvamuistoja. Ja ihan pakko tunnustaa, etten ollut aikaisemmin tutustunut Voi Hyvin -lehteen. Ihastuin sen freesiin ja helposti lähestyttävään olemukseen. Lehti keskittyy sekä sisäiseen että ulkoiseen hyvinvointiin lempeästi, ilman heristävää sormea. Onnellisen elämäntavan lehti!

SHARE:

7 kommenttia

 1. Nyt täytyy käydä ostamassa tuo Voi Hyvin -lehti. - Aurinkoista viikonloppua!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oi voi, tämä lehti tulikin poikkeuksellisesti heti kuvausten jälkeen, eli jo viime kesänä. Mutta muuten kannattaa kyllä Voi Hyvin -lehteen tutustua, jos se ei vielä ole tuttu:) Ihanan aurinkoista viikonloppua!

   Poista
 2. Ihan pirtsakkana kuten aina:) Olisi kiva jos voisit vielä täällä blogissa jakaa tai linkittää nuo herkkureseptit. Viime vuoden lehteä voi olla hankala saada, tai ehkä kirjastosta löytyy. Nyt kyllä näyttää niin hyvältä kesäilmalta, että ihan harmittaa kun täytyy olla töissä. Melkein jäin aamulla kotiin:))

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Reseptejä ei tosiaan löydy lainkaan sähköisesti, mutta jospa ehtisin niitä tänne jossakin vaiheessa naputella:)

   Ihana viikonloppu tulossa, nyt nautiskellaan! <3

   Poista
 3. Kivoja kuvia! Reseptit olisi tosiaan kiva saada :)

  VastaaPoista

Blog Design Created by pipdig