torstai 18. toukokuuta 2017

Koristeelliset krassit

Joko teillä on kylvetty krassinsiemenet? Huomaan olevani viime vuotta jäljessä, mutta niin on luontokin, joten ei hätiä mitiä.
Rakastan krassin raikkaanvihreitä lehtiä ja niiden pyöreää muotoa. Sekä kasvin monipuolisuutta. Veikeät krassit sopivat yhtä lailla keittiöpuutarhaan, kukkapenkkiin, amppeliin, säleikköön kuin ruukkuunkin.

Lisää juttua koristeellisista krasseista Marian hyötytarhassa, Viherpeukalot blogissa. Pääset sinne tästä.

SHARE:

8 kommenttia

 1. Hyvä kun muistutit :) Suunnilleen kaikki muu esikasvatettava alkaa olla kylvettynä, mutta krassit on minulla tänä vuonna unhoittuneet.
  Täytyypä laittaa vielä niitäkin, krassit on kyllä tosi viehättäviä.

  VastaaPoista
 2. No onpas nättejä! Minä tykkään myös krassin lehden muodosta ja tietty kukista. Saas nähdä onko mun vanhat krassit jaksaneet siementää pihapenkissä. Sisäistutuksessa kun ei ole yhtään...

  VastaaPoista
 3. Kyllä,mkrassit on kylvetty. Koska kylvän aina omista siemenistä, teen koekylvön vähän aikaisemmin jotta näen itävyyden. Yleensä ne itävät oikein hyvin, joten sen koekylvönkin jätän kasvamaan. Eilen kylvin varsinaisen "pääkylvön" :D Kylväminen on niin hauskaa puuhaa, jotta on vähän haikea mieli kun nämä ovat vihoviimeiset kylvöt tältä keväältä kaikkinensa.
  Sinulla krassit ovat todella hyvässä alussa, krassihan kukkii jo melko pienenä joten saat ihan pian tuoksutella sen kirpeää tuoksua 😊

  VastaaPoista
 4. Usein kylvän suoraan kesäkuun alussa ulos,mutta tänä vuonna ajattelin esikasvattaa.Kiva kun muistutit-kiitti:)!

  VastaaPoista
 5. Kiitos muistutksesta, olin ihan unohtanut, että mulla on noita siemeniä hankittuna. Tykkään myös tuosta lehdestä ja siitä, että niitä voi syödä ja käyttää koristeena. Olen yrittänyt tuota vaaleanpunaista metsästää täältä meiltä päin, mutta turhaan. Impectalla ilmeisesti olisi ollut, mutta kun hätäpäissäni tein tilausta, niin en just silloin löytänyt noita niiden sivuilta.

  VastaaPoista
 6. Ei vielä ole kylvetty, mutta tarkoitus on tehdä se ihan lähipäivinä

  VastaaPoista
 7. Krassit odottavat vielä lisälämmintä, mutta miten on, kun joku väitti että siemenet hukkuvat (eivät idä), jos niitä liottaa liikaa ?

  VastaaPoista
 8. Nätin väriset nuo lehdet - vihreä on yksi mun lemppariväreistä :)

  VastaaPoista

Blog Design Created by pipdig