sunnuntai 9. heinäkuuta 2017

Haaveista totta - lasitettu terassi!

Olen vuosia haaveillut lasitetusta terassista. Kuvittelut, miten keväällä nauttisin kahvia auringon lämmittämässä tilassa, vaikka ulkona lumi peittäisi vielä maata. Miten istuisimme iltaa viinilasi kädessä elokuun pimenevässä illassa. Miten kattaisin ruoan terassille kesäsateen ropistessa iloisesti kattoon. Miten nauttisin esteettömästä näköalasta puutarhaan tuulesta ja tuiskusta välittämättä. En tiedä tulenko tekemään noita kaikkia, mutta nyt siihen ainakin on mahdollisuus!
Tällä viikolla pitkäiaikainen haaveni toteutui, kun vihdoin saimme lasitetun terassin. Tila on aika pieni ja sen lasittamisen järkevyys mietitytti. Tähän asti tila oli ollut lähes käyttämätön sen hankalahkon muodon ja katon puuttumisen vuoksi. Mutta koska tämä kuitenkin sijaitsee "pääoleskelupihan" puolella ja terassille on käynti keittiöstä, päätimme lasittaa sen epäilyksistä huolimatta. Erityisesti tällaisena kylmänä kesänä huomasimme kaipaavamme suojaisaa terassia, jossa kesästä ja ulkoruokailusta nauttiminen onnistuisi helposti ja huolettomasti.
Terassin kävi toteuttamassa Tähtiterassit. Pongasin heidät Kevätmessuilta ja ihastuin avaimet käteen -palveluun. Että joku hoitaisi kaiken työn lupa-asioita myöden! Rehellisyyden nimissä on sanottava, että kyllä investointi silti mietitytti, eihän lasitettu terassi mikään ilmainen hankinta ole. Mutta nyt kun terassista on saanut nauttia muutamia päiviä, en käsitä miten emme toteuttaneet tätä jo vuosia sitten. Olo tuntuu hölmöltä, suorastaan tampiolta. Tämä on ihan täydellinen lisä taloomme! Saimme juuri yhden kokonaisen huoneen lisää. Ovi keittiöstä terassille on nyt auki oikeastaan koko ajan. Terassilla juodaan aamukahveja, pelataan pelejä, rakennetaan legoja, lueskellaan, syödään välipaloja, istutaan iltaan, ollaan vaan ja nautiskellaan.
Tähtiterassit toteutti terassin kahdessä päivässä. Kahdessa päivässä! Ja me olimme pähkäilleet tätä ainakin viisi vuotta. Huh heijaa. Ensimmäisenä terassi-iltana nautimme tietenkin asiaankuuluvat kakkukahvit kuohuvan kera. Samalla kun taputtelimme itseämme selkään fiksusta hankinnasta. 
Se tunne, kun seuraavana aamuna hipsin terassille kahvikuppi kädessä perheen vielä nukkuessa. Istuin hiljaisuudesta ja aamuauringosta nauttien. Ihan yksin, ihan hiljaa, tekemättä mitään. Täydellisen upea hetki.
Kirjoitan vielä myöhemmin tarkemman sepustuksen terassin toteuttamisesta karmaisevia lähtökuvia myöten. Nyt minulla on jo kiire aamukahville, nauttimaan omasta hiljaisesta hetkestäni. Olen nimittäin ihan rakastunut. <3 

SHARE:

45 kommenttia

 1. Voi kun näyttää ihanalta. Uskaltaiskohan meillekin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Kyllä tätä meilläkin vuosikausia mietittiin, pyydettiin tarjouksia ja vertailtiin hintoja. Sitten taas hetkeksi kuopattiin. Ja tänä keväänä vihdoin saatiin hommaa eteenpäin. Ja nyt tässä valmiilla terassilla nautiskellessa mietiskelen, miten ihmeessä emme hankkineet tätä jo kauan aikaa sitten?? Uskaltakaa ihmeessä! :)

   Poista
 2. Aivan hurmaava tila! Mahdollistaa luonnosta nauttimisen säällä kuin säällä, ympäri vuoden. Nautinnollisia hetkiä!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos paljon Tintti! Ihan innolla jo odotan vuodenaikojen vaihtelua terassin suojissa. Paitsi ehkä talvea... Mutta yritän kyllä ottaa kaiken ilon irti! :)

   Poista
 3. Ihana! Mitä materiaalia tuo lattia on? Näyttää nimittäin todella hyvältä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Minna! Lattia on lämpökäsiteltyä ponttilautaa (kiitos Tähtiterassit kommentista ja varmistuksesta!)

   Poista
 4. Kaunis lasitettu terassi <3 Nautinnollisia terassihetkiä siis toivottelen sinne päin <3

  VastaaPoista
 5. Kyllä kannatti, todella upea. Mitä materiaalia on lattia? Se on myös tosi kaunis. Meillä tehdään terassia ja etsin sopivaa lattiamateriaalia.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Terassi on lämpökäsiteltyä ponttilautaa. Todella miellyttävän tuntuinen jalalle ja kaunis katsella:) Mukavaa terassiprojektia!

   Poista
 6. Kerrassaan ihana! <3 Ei haittaa, vaikka olisi pienikin. :) Olen aina miettinyt, että jos joskus päädyn asumaan omakotitaloon/rivitaloon, tarvitsen sinne lasitetun terassin, sillä olen kerrostaloasumisen myötä ehtinyt tottua lasitetun parvekkeen riemuihin, enkä osaa enää ajatella asumista ilman sellaista. :D

  viikarivartti.blogspot.fi

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Äkkiä tästä tosiaan tuli osa taloa. Aamulla ensimmäiseksi ja illalla viimeiseksi on käytävä terassin kautta. Oikein odotan ensimmäistä kesäsateen ropinaa terassilla istuen. Puutarhakin avautuu nähtäville ihan eri tavalla. Ihania parvekehetkiä sinulle, on tämä ihanaa! :)

   Poista
 7. Siis aivan ihana lasitettu terassi! Olen myöskin haaveillut vuosia,ja jatkan haaveilla, olen ymmärtänyt että ei ole mikään halpa hankinta. Joudutteko te rakentaa uusi perustus vai onnistuuko rakentaa suoraan vanhalla terassilla?
  Nautinnollisia hetkiä!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Malin! Ei tämä tietenkään mikään pikkuostos ole, mutta kerran se kirpaisee, niinhän sitä sanotaan:D Tässä terassin sängyllä aamuauringossa loikoillessa koko lasku unohtuu kummasti! Kannattaa myös vertailla hintoja ja erityisesti sitä, mitä hinta pitää sisällään. Me tilasimme "avaimet käteen" -paketin.

   Meillä terassi tehtiin vanhan perustuksen päälle ja tarvittaessa onnistuu myös suoraan vanhalle terassille (jos siis on riittävän kestävä). Olimme aikeissa uusia terassilaudoitukset lähiaikoina, joten se oli järkevää ja helpointa tehdä nyt lasituksen yhteydessä.

   Poista
 8. Wautsi,kumpa minullakin ois tilaa ja varaa hankkia tuommoinen.Aivan huippu ja kasvukausi jatkuu pitkään syksyllä terassilla..Hienoa

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Mielessäni jo mietin, miten muutan tämän keväällä esikasvatushuoneeksi ja kasveja ei enää tarvitse raahata kasvihuoneeseen asti karaistumaan. Tätä en tietenkään vielä kertonut miehelleni, sillä jotenkin epäilen, että hänestä idea ei ole yhtä loistava:D

   Poista
 9. Ihana! Täällä on ollut mietinnässä jo useamman vuoden, teraasin lasittaminen. Millainen lattia teillä on terassilla? Meillä on jo katto valmiina, mutta lattiana on perus terassilaudoitus. Eli, sillekin ehkä pitäisi tehdä jotain?!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tämä uusi lattia on lämpökäsiteltyä ponttilautaa. Käsittääkseni lasituksen olisi voinut hyvin tehdä myös vanhan terassin päälle, kunhan vaan perustus on kunnossa. Mutta meillä terassilaudoitus oli jo niin kulahtanut ja vuosien runtelema, että uusimme sen samalla tästä lasitetun terassin osalta. Myöhemmin sitten tuosta avoterassin kohdalta. Kaikki hoitui samalla kertaa, oli kyllä ripeää ja hyvää palvelua!

   Poista
 10. Siitä tuli ihana!! Niin viihtyisän näköistä juuri tuollaiseen kuvailemaasi oleiluun.

  VastaaPoista
 11. Oi onnea teille, onhan se ihanaa jättää tuulet ja viimat ulkopuolelle ja nauttia....!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Sirkku! Erityisesti tällaisena kesänä sitä todellakin saa kaiken irti lasien tuomasta suojasta.

   Poista
 12. Ihana, meillä olisi kanssa tuossa tuollainen kattamaton ja avonainen terassi, miten paljon enemmän sillä olisikaan käyttöä jos se olisi katettu...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Meillä myös tuo vanha terassi tahtoi jäädä kovin vähälle käytölle. Nyt ollaan jo viikossa oleiltu tällä terassilla enemmän kuin koko viime kesänä yhteensä!

   Poista
 13. Vastaukset
  1. Kyllä se on välillä repäistävä ja tehtävä haaveista totta!

   Poista
 14. Nopeasti kävi, kun oli ammattilaiset asialla. Kyllä tuolla nyt kelpaa...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No todella nopeasti! Ja nopeasti onneksi kävi sisustaminenkin, niin päästiin heti nauttimmaan uudesta terassista :D

   Poista
 15. Aivan ihana tuollainen lasitettu terassi♥ Mukava että haaveet toteutuu ja saa jotakin sellaista mitä on kovin toivonut/odottanut!! Aurinkoisia kesäpäiviä terassille:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Kyllä tämä kieltämättä tuntuu kovin ihanalta, kun on ensin vuosikausia haaveillut ja suunnitellut ja laskeskellut ja vihdoin sitten pääsee ihan konkreettisesti nauttimaan <3

   Poista
 16. Lattia on lämpökäsitelty ponttilauta.

  VastaaPoista
 17. Ihana terassi! Mistä olet hankkinut nuo ihanat bambusta tehdyt pöydän ja penkin?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Anu! Pöytä ja penkki on Granitista. https://www.granit.com/fi/

   Poista
 18. Hei, Oletko edelleen tyytyväinen tähän Tähtiterassiin?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hei!

   Kyllä, olen edelleen tyytyväinen! Aloitimme terassikauden palmusunnuntaina (terassille paistaa lähes koko päivän aurinko) ja se tullee jatkumaan taas pitkälle syksyyn. Tämän kesän keleillä siellä on tosin ollut liian kuuma päivisin, mutta niin olisi ilman lasitustakin. Aamut ja illat ovat olleet miellyttäviä, onpa terassilla myös nukuttu!

   Poista

Blog Design Created by pipdig