perjantai 12. lokakuuta 2018

Askel askeleelta

Blogiyhteistyö: elho

Pikku hiljaa, askel askeleelta, pihahommat etenevät ja puutarha alkaa valmistautua talveen. Daalian juuripaakut on nostettu maasta, perunat vihdoin lajiteltu, kesäkukkia vaihdettu callunoihin ja havuihin. Kohta siirrän osan ruukuista talvehtimaan kasvihuoneeseen, kuten tämän tuurenpihlajan. Mutta vielä nautitaan räiskyvästä ruskasta!
Minulla kasvaa toista vuotta tuurenpihlaja elhon loft urban round -ruukussa. Tykkään kokeilla erilaisia puita (ja niiden talvettamista) ruukkukasvatuksessa. Osa menestyy, osa ei. Tuurenpihlaja on onneksi osoittautunut varsin sitkeäksi kaveriksi. Se on nyt talvehtinut yhden talven lämmittämättömässä kasvihuoneessa. Ja sinne se pääsee taas kohta, kunhan ensin rauhassa tiputtaa värikkäät lehtensä.
Tuurenpihlajan lehdet ovat suuret ja näyttävät, mutta samalla kuitenkin sirot ja ilmavat. Se saa huikean hienon syysvärin. Tuurenpihlaja on kuulemma rusakoiden herkkua, ja pitkäkorvia meillä kyllä riittää! Mutta korkeassa ruukussa kasvatettuna ja kasvarissa talvehtivana puu on säästynyt teräviltä nököhampailta.
Tuurenpihlaja ja muut loft urban round -sarjan ruukut ovat lasitetun terassin ja alaterassin välisillä portailla. Varsinkin nyt ruskan aikaan on mahtavaa ihailla tuurenpihlajan upeana leiskuvaa syysväritystä ihan lähietäisyydeltä. Keväällä tuurenpihlaja tekee heleän vihreät lehdet jo varhain, jolloin ne tuovat kaivattua vehreyttä ja vähän eksotiikkaakin terassille istuskelijalle. Elhon muoviset ruukut ovat keveitä siirtää pakkasöiltä suojaan, vaikka oman kokemukseni mukaan tuurenpihlaja ei hätkähdä hallaa.
Viime päivinä terassilla on ollut aivan kesäkelit. Eilen matelin auramerkkejä asettavan huoltoauton perässä, vähän se tietenkin tuntui hassulta auringon porottaessa kasvoihin. Vaan tuleeko ensilumi tänäkin vuonna jo lokakuussa..? Nyt nautitaan lämmöstä ja syksyn väreistä, niin kauan kuin niitä riittää!

* Blogiyhteistyö: 
loft urban round -ruukut elho
SHARE:

4 kommenttia

 1. Puiden kasvattaminen isoissa ruukuissa on mielenkiintoista. Meilläkin on parvekepuutarhassa vaahtera ja lisäksi mustaherukka. Ruskan värejä ei ole vielä ilmaantunut, mutta olisi kyllä hauskaa, jos oman parvekkeen vaahtera leiskuisi ruskassa. :)

  VastaaPoista
 2. Kaunis puu ja istutukset, ihanaa väriloistoa!

  VastaaPoista
 3. Aina niin näyttävän näköisiä kuvia, kelpaa katsella.

  VastaaPoista
 4. Onpa hauska idea tuo pihlaja ruukussa. Täytyykin muistaa keväällä. Tuurenpihlaja olisi kyllä kiva puutarhaankin.

  VastaaPoista

Blog Design Created by pipdig