Muistelen aina lokakuussa vähän haikeana amerikkalaisia kurpitsapeltoja ja etukuistien koristeita. Rakastin sitä runsautta ja värien loistetta, isojen kurpitsojen ja syyskrysanteemien räiskyviä sävyjä. Koristelu aloitettiin hyvissä ajoin ja siitä nautittiin aina kiitospäivään asti.
Meillä kurpitsakausi on huomattavasti lyhyempi, ainakin ulkosalla. Yleensä pakkanen (ja usein myös lumi) ehtivät vierailulle jo ennen Halloweenia.
Tuo suurempi kurpitsa on muuten hokkaidokurpitsa eli japanilainen talvikurpitsa. Sen sisus on pirtsakan oranssi ja maku täyteläinen. Vielä en ole itse testannut, sillä tämä päätyi meillä alunperin koristetarkoituksiin. Mutta ehkäpä pyöräytän siitä samettisen sopan tai maukkaan lisukkeen. Olen ollut pikkuisen huono käyttämään talvikurpitsaa, olisiko teillä vinkata hyviä valmistustapoja tai reseptejä?
Onpa söpöisiä...noita olisikin ihana laittaa portaille ulos läjäpäin
VastaaPoistaKivan näköisiä, varsinkin noin pienenä.
VastaaPoistaSopivasti chilinen kurpitsakeitto uppoaa meillä lapsillekin. Vaikka ihania tosiaan koristeenakin.
VastaaPoista-Tiitu