sunnuntai 14. lokakuuta 2018

Syyskoristeita

Koristekurpitsat ovat ihanan helppo ja vaivaton tapa koristaa kotia syksyyn. Tykkään kaikenmallisista ja värisistä koristekurpitsoista, mutta näissä oransseissa on kyllä jotakin tavattoman somaa. 
Muistelen aina lokakuussa vähän haikeana amerikkalaisia kurpitsapeltoja ja etukuistien koristeita. Rakastin sitä runsautta ja värien loistetta, isojen kurpitsojen ja  syyskrysanteemien räiskyviä sävyjä. Koristelu aloitettiin hyvissä ajoin ja siitä nautittiin aina kiitospäivään asti. 
Meillä kurpitsakausi on huomattavasti lyhyempi, ainakin ulkosalla. Yleensä pakkanen (ja usein myös lumi) ehtivät vierailulle jo ennen Halloweenia. 
Tuo suurempi kurpitsa on muuten hokkaidokurpitsa eli japanilainen talvikurpitsa. Sen sisus on pirtsakan oranssi ja maku täyteläinen. Vielä en ole itse testannut, sillä tämä päätyi meillä alunperin koristetarkoituksiin. Mutta ehkäpä pyöräytän siitä samettisen sopan tai maukkaan lisukkeen. Olen ollut pikkuisen huono käyttämään talvikurpitsaa, olisiko teillä vinkata hyviä valmistustapoja tai reseptejä?

Kaunista sunnuntaita!

SHARE:

3 kommenttia

 1. Onpa söpöisiä...noita olisikin ihana laittaa portaille ulos läjäpäin

  VastaaPoista
 2. Kivan näköisiä, varsinkin noin pienenä.

  VastaaPoista
 3. Sopivasti chilinen kurpitsakeitto uppoaa meillä lapsillekin. Vaikka ihania tosiaan koristeenakin.
  -Tiitu

  VastaaPoista

Blog Design Created by pipdig