maanantai 25. maaliskuuta 2019

Lasitettu terassi herää kevääseen

Viime päivien aurinko on herättänyt lasitetun terassin henkiin. Onhan terassi toki ollut jonkinasteisessa käytössä ympäri vuoden, myös pakkasilla. Perjantaina terassilla tuli kuitenkin otettua ensimmäiset nokoset, ihan puolihuomaamatta. Siinä kohtaa saattoi todellakin todeta terassin uuden sesongin koittaneen. 
Tämä on lasitetun terassimme toinen kevät. Ja juuri näin keväällä terassi on mielestäni parhaimmillaan. Kyllähän lasitettu terassi jatkaa puutarhakautta pidemmälle myös syksyllä, mutta silloin alkaa jo olla valmis siirtymään sisätiloihin ja pitämään taukoa puutarhatöistä. Näin keväällä sitä puolestaan janoaa jokaista hetkeä auringossa. Pieni tila lämpenee tavattoman nopeasti ja kylmät kevättuulet eivät hetkauta lasien suojissa. Eilenkin terassilla tuli kuuma t-paidassa!
Rakastan erityisesti aamuaurinkoa. Kylmän yön jäljiltä terassi on vielä viileä, mutta auringonsäteet tanssivat jo lupaavasti. Kevään sipulikukat ovat terhakoita ja valo siivilöityy tilaan kauniisti. Terassin pienet yksityiskohdat heräävät talviunestaan.

Keväiset sulosoinnut kuuluvat lasitetulle terassille sisätiloja paremmin. Räystäistä tippuvaan meditatiiviseen tip-tip toistoon perjantainakin nukahdin. Toipilas rakensi vieressä legoa ja minä kellahdin hetkeksi terassin sohvalle. Tip tip tip... Ja luomet painuivat ihan väkisin kiinni. Niin parasta!

Aloitin eilen terassin kevätsiivousta, se on jotenkin paljon mielekkäämpää puuhaa terassilla kuin sisällä. Hommaa riittää vielä, sillä imuri ei yltänyt joka nurkkaan ja aina ulko-ovea raottaessa tuuli pyöräytti roskat uuteen paikkaan. Mutta mikäs kiire tässä on. Tärkeämpää oli nauttia kahvista, keväisistä puutarhalehdistä ja suloisesta lämmöstä. Siivota voi sadesäälläkin!

Oikein hyvää uutta viikkoa!


SHARE:

9 kommenttia

 1. Tuollainen lasitettu terassi olisi kyllä ihana. Meillä on valtava terassi, mutta lasitusta ei. Eilen pystytettiin terassin kulmalle paviljonki, joka antaa tuulen-ja auringonsuojaa kunhan ilmat hiukan lämpenevät. Vielä tarvitaan paljon isohkoja kukkia tai muuta että saadaan terassia hiukan täydemmäksi. Ongelma se on sekin :)
  Mukavaa keväistä viikkoa sinulle!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kevättuuli on vielä ollut todella kipakka. Mutta sieltä ne lämpimämmät kelit tulevat, vauhdilla! Ja terassin koosta: mahtaako se ikinä ollut täydellinen?:D Minä ottaisin mielelläni lisäneliöitä ja teillä taas tuskaillaan valtavan terassin kanssa.

   Aurinkoisia kevätpäiviä sinne!

   Poista
 2. Perjantaina otin kuivuneet havukasvit ruukuista, vein roskiin ja imuroin lasitetun parvekkeen. Ekat narsissit sinne ja T-paita päällä päiväkahvit siellä. Oli ihanan lämmintä! Siitä se alkaa kevät :) Mukavaa viikkoa! Tepa

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Eikös vaan tullutkin ihana fiilis, kun heivasi vanhat havukasvit pois. Raikastui paikat kertaheitolla! Loistavia terassikelejä siis sinne!:)

   Poista
 3. Niin ihana kevättalven valo näissä kuvissa <3 Nyt on aivan parhaat -ja onneksi viimeiset- talveksi kutsuttavat päivät menossa täälläkin :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Rakastan tuota kevätvaloa! Se on sellainen vieno ja kutsuva, eikä yhtään liian päällekäyvä (vaikka täydestä porotuksesta myös tykkään). Nyt nautitaan talven väistymisestä, aurinko ainakin on paistanut ihanasti vaikka viime yö olikin taas kovin kylmä.

   Poista
 4. Meillä se alkaa myös kohta valmistumaan kevääseen ja kesään. Viikonloppuna se on jo tullut siivottua enimmistä pölyistä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kummasti freesaantuu omakin olo, kun saa terassia ja ovenpieltä keväisempään asuun:) Tästä se ulkokausi taas pikku hiljaa käynnistyy, ihanaa!

   Poista
 5. Mistä noin kaunis pöytäryhmä?

  VastaaPoista

Blog Design Created by pipdig