sunnuntai 3. maaliskuuta 2019

Basilikan huumaa

Basilika on ehdottomasti yksi lempiyrttejäni, ellei jopa se kaikkein kirkkainta kruunua kantava. Basilikassa on kaikki kohdallaan: ulkonäkö, maku, tuoksu, monipuolisuus. Lajikkeita on valtava määrä mausteisista makeisiin ja basilikaa voi käyttää yhtä hyvin ruoanlaitossa kuin leivonnassa. Esimerkiksi kanelibasilikasta tehty jäätelö on vallan herkullista!
Versoilevan uusimmassa artikkelissa ylistetään nyt tätä keittiöpuutarhan aatelista. Siellä on vinkkejä myös kasvatukseen ja miten saada tanakoita taimia. Pääset artikkeliin tästä.

Joko kylvösormia alkoi syyhyttää..?

SHARE:

3 kommenttia

  1. Basilika on myös minun suosikki.En muuten tiennyt,että sitä on myös makena versiona.Täytyy testata ja kadvattaa itse.

    VastaaPoista
  2. Kanelibasilikaa yritän kasvattaa nyt ensimmäistä kertaa. Kiva vinkki käyttää sitä jäätelöön Ü Pikkubasilika oli niin söpö, etten viime syksynä raaskinut käyttää ja sitten se pääsi kuivumaan. Tänä vuonna raaskin sitä käyttääkin, lupaan sen!
    Ensimmäiset basilikat on jo kylvetty lautalla ja ensi viikolla pääsen istuttamaan ne jo ruukkuihin.

    VastaaPoista
  3. Kylvösormia syyhyää jo pahasti. Pakko odottaa lumien sulamista. =)

    VastaaPoista

Blog Design Created by pipdig