keskiviikko 7. elokuuta 2019

Huonekaluvalssia

Suurin osa tavaroista löysi nopeasti paikkansa uudessa kodissa. Vaan siitä huolimatta meillä valssataan huonekalujen kanssa vielä lähes päivittäin. Esimerkiksi matot etsivät yhä paikkaansa. Mittasuhteet ovat täällä niin erilaiset, että moni Suomikodissa ollut "kookas" matto näyttää täällä hassun pieneltä.
Erityisen paljon päänvaivaa on aiheuttanut valaistus. Ja nimenomaan olohuoneen valaistus. Täällähän on sekä erilaiset pistokkeet että jännite. Osassa huoneita on kiinteä kattovalaistus, osaan huoneista talon omistaja oli jättänyt varalta vanhoja valaisimiaan. Mutta olohuoneessa ei ollut kumpaakaan. Päivisin tila kylpee valossa, mutta hämärä alkaa laskeutua illalla puoli yhdeksän pintaan. Nyt saimme vihdoin muutaman kotoa tuoduista valaisimista toimimaan ja huonekaluja onkin täytynyt asetella uudestaan valaistus edellä. Vieläkään ei ole ihan tyytyväinen, mutta pikku hiljaa tavarat loksahtelevat paikoilleen.
Miehen palattua työmatkalta olemme myös päässeet kiinnittämään tauluja ja hyllyjä. Olen halunnut miettiä rauhassa niiden paikkoja, sillä täällä on tapana tilkitä aiheuttamansa reiät muuton yhteydessä. Kovin montaa turhaa reikää ei siis tee mieli porata. Vuokralaisen tilkittyä reiät vuokranantaja usein maalauttaa seinäpinnat ennen seuraavia vuokralaisia. Ei välttämättä kaikissa huoneissa, mutta eniten asutun näköisissä. Näin meilläkin, moni huone oli saanut uuden maalipinnan asuntonäytön jälkeen. Aika hyvää palvelua!
Sukulaiset ja ystävät ovat kyselleet, miten olemme viihtyneet? No hyvinhän me! Toki tiukat paikat ovat vielä edessäpäin. Lasten koulut alkavat syyskuussa, sillä täällä siirryttiin kesälomalle vasta juhannusviikolla. Syyskuun alku kummittelee kaikkien mielessä. Erityisen paljon jännittää kuopuksen koulutien aloitus: kielitaidottomana, täysin vieraiden ihmisten parissa. On pakko ajatella, että tämä kaikki kyllä kantaa hedelmää, vaikka viiveellä.
Kotikonnuilla koulu alkaa jo torstaina. Kuopuksen eskarikaverit jännittävät varmasti hekin. Tsemppiä kaikille arjen aloitukseen, kyllä tämä tästä..!
SHARE:

6 kommenttia

 1. Viihtyisää ja valoisaa näyttää teillä olevan. Mietin haluatteko ollenkaan lähteä sieltä joskus pois. Vaikka kotona odottaa se ihana puutarha. Pitääkö siitä muuten joku huolta poissaoloaikananne?
  Tuosta lapsen koulun aloituksesta kielitaidottomana on minullakin kokemusta. Kun muutimme Turusta Ahvenanmaalle niin tyttäreni joka aloitti silloin toisella luokalla, ei osannut sanaakaan ruotsia. Kauan ei kuitenkaan kestänyt kun hän puhui täydellistä ruotsia.Täällä oli huolehdittu hienosti hänen koulun alkamisestaan. Hänellä oli muutaman viikon suomenkielinen "apuopettaja" joka teki hänen kanssaan mm. ruotsinkielisiä lasten ristisanatehtäviä ja auttoi kaikessa missä tyttö ei kielitaidottomuuden vuoksi olisi yksin pärjännyt.
  Mukavaa arjen aloitusta teille sinne!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Kristiina! Suomenkielentaitoista "apuopea" ei täältä löydy, mutta se on luotettava lapsen sopeutumiskykyyn. Kunhan saadaan ensimmäiset viikot taklattua, niin sitten varmasti helpottaa, sekä lapsella että äidillä:)

   Ihanaa elokuun jatkoa sinne! <3

   Poista
 2. Teillä näyttää niin viihtyisältä ja kauniilta!
  Ja tuo valoisuus on aivan ihanaa. Mahtavat nuo valoa tulvivat, suuret ikkunat.

  Tsemppiä kaikkeen tulevaan!
  Varmasti on jännittävää ajatella kaikkea uutta ja äitinä lapsiensa tulevia tilanteita. Mutta uskon, että he kiittävät vielä tästä tilaisuudesta tulevaisuudessa. Kielitaito on mahtava aarre, jota tarvitsee aina ja monessa tilanteessa. Kuopus imee kielen itseensä varmasti ennätysnopeasti.
  Ja tosiaan, mieti, että vaikka täällä Suomessakin kaikki on tuttua ja turvallista sinänsä, uusi kouluvuosi tuo aina jännittävyyttä elämään silti.
  Tsemppiahalauksia ja ihania päiviä sinne! <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos paljon Riina! <3 Ja ihan totta, olisin kyllä jännittänyt koulun alkua myös Suomessa. Harmillisesti ei olla kesän aikana tutustuttu saman koulupiirin oppilaisiin, joten ei ole vielä tuttuja kasvoja sieltä. Mutta koulun aloituksen myötä löytyy sitten niitäkin!

   Kaunista elokuuta sinne <3

   Poista
 3. Sievältä ja kodikkaalta näyttää! Lapset sopeutuvat ja oppivat nopeasti. Alku jännittää aina ja kaikkia, mutta kuitenkin ehkä eniten meitä lasten vanhempia :) Aivan upea elämänkokemus koko perheelle! Kaikkea hyvää teille eloon ja oloon ❤

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niinhän se taitaa olla, äidit tässä on eniten sydän sykkyrällä. Ja niin kuuluukin:)

   Ihanaa elokuuta sinne, täällä vielä nautiskellaan viimeisistä lomapäivistä.

   Poista

Blog Design Created by pipdig