lauantai 24. elokuuta 2019

Keltaisen pauloissa

Täällä ollaan nyt jostakin syystä aivan keltaisen pauloissa. Iltakävelyillä huomaan toistuvasti ihailevani keltaisena loistavia istutuksia. Sekä katse että kamera hakeutuvat tähän loppukesän väriin. 
En ole puutarhassa mikään valtavan suuri keltaisten kukkien ystävä. Mutta kyllä ne tähän loppukesän kypsyvään värimaailmaan kuuluvat. Ja toisaalta taas kevään odotukseen. Täällä keltaisia kukkia näkee todella paljon, sekä kotipuutarhoissa että julkisissa istutuksissa.
Erityisen paljon pidän kaupungissa törröttävistä auringonkukista. Siellä täällä jalkakäytävillä on pieniä istutusalueita. Näin elokuussa niissä huojuu erilaisia auringonkukkia. Rennosti vähän joka suuntaan kallellaan. Näitä löytyy parkkihallien seinustoilta ja katujen kulmauksista. Ihanan rentoa ja näyttävää. Ja omaan silmään myös yllätyksellistä. Väkisinhän tuosta tulee iloiselle tuulelle, kun betoniseinää vasten nojailee pitkänhuiskeita kaunottaria.Keltainen väri istuu helteiseen kaupunkimaisemaan todella hyvin. Oli sitten kyseessä betonikortteli tai puistossa rönsyilevä kukkapenkki. Muutenkin istutukset ovat täällä ihanan värikkäitä ja rentoja. Hyvää vaihtelua tällaiselle pikkutarkalle suomalaiselle...
Tuntuu uskomattomalta, että elokuu alkaa jo kääntyy jo kohti loppua. Tämä kuukausi pääsi hurahtamaan käsistä ihan varkain!
SHARE:

4 kommenttia

 1. Siellä on todella kaunista, paljon vihreyttä ja paljon kukkaloistoa! Muuten ihminen kiinnittää huomionsa sellaisiin väreihin, mitä sillä hetkellä tarvitsee elämäänsä?Keväällä pidin pienen luennon naisporukalle, "Terveyttä ja elinvoimaa väreistä". Tämä oli jatkoa toiselle aiheelle, " Mitä kehosi kertoo viestimällä". Mukavaa viikonloppua! Tepa

  VastaaPoista
 2. Kaunista! Keltainen, kuten oranssi ja mausteiset punaisen sävyt ovat minusta täydellisiä juuri näihin loppukesän hetkiin. Muulloin en noita värejä niinkään kaipaa. Monesti huomaan syksyisin kaipaavani myös sisustukseen ripauksen keltaista:) Mukavaa viikonloppua!

  VastaaPoista
 3. Ihania pikku aurinkoja kaupunki täynnä!
  Onnentäyteistä viikonloppua sinne!

  VastaaPoista
 4. Säteilet kilpaa noiden auringonkukkien kanssa Ü

  Olen aina rakastanut auringonkukkia ja muutoinkin keltaisia kukkia. Amsterdamissa ihastelin talojen seinustoilla kasvavia korkeita auringonkukkia, Siellä(kin) käytetään jokainen maatilkku hyvin tarkkaan kasvien kasvattamiseen.
  Iloista elokuun viimeistä viikkoa sinne! Niin se vaan syksy saapuu, kunhan ensin helteisessä säässä täällä ensi viikolla hikoillaan.

  VastaaPoista

Blog Design Created by pipdig