lauantai 31. elokuuta 2019

Pikaheipat

Pikaiset terveiset syyskiireiden keskeltä! Tällä viikolla on tutustuttu molempien lasten kouluihin, saatu loput kouluhankinnat tehtyä ja harjoiteltu koulumatkan kulkemista. Teini saa halutessaan mennä vajaan kahden kilometrin matkan joko koulubussilla tai kävellen. Tämä oli meille aikamoinen yllätys, sillä etukäteen varoiteltiin, ettei 13-vuotias saisi kulkea koulumatkoja itsenäisesti (kävellen / pyörällä). Pikkumiehen koulumatka on puolestaan sen verran pidempi, että vaikka hän olisi oikeutettu koulukyyditykseen, niin ainakin alkuunsa aion kuskata ekaluokkalaisen itse. Kielitaidottoman pikkumiehen törkkääminen ypöyksin suuren koulubussin syövereihin hirvittää siinä määrin, etten edes halua ajatella moista!
Viimeinen viikonloppu ennen suuren urakan alkua vietetään ihan muissa maisemissa, yhdistetyllä työ/lomamatkalla. Tai siis miehellä töitä ja meillä muilla lomaa. Nyt on myös nautiskeltu ihanista  persikoista, tiedättehän niistä oikein mehevistä, joista valuu mehu pitkin suunpieliä kun puraisee kypsää hedelmää. Nämä valtavan kokoiset ja nukkapintaiset persikat on ostettu torilta, mutta paikallisia persikoita saa myös lähikaupasta. Ihan parasta hellepäivän herkkua!

Täällä painutaan nyt nukkumaan, sillä aamulla on aikainen herätys ja startti reissuun. Laitan koulukuulumisia myöhemmin, kunhan ensimmäinen kouluviikko on taklattu. Oikein ihanaa viikonloppua sinne!


SHARE:

3 kommenttia

 1. Hyvää työ/lomamatkaa! Tuoreet ja kypsät persikat ovat niin hyviä <3 Turvallisia koulumatkoja ja kaikkea hyvää alkavaan loman jälkeen alkavaan arkeen!

  VastaaPoista
 2. Tsemppihalauksia sinne! <3
  On teillä jännät paikat. Mutta uskon, että kaikki sujuu paremmin kuin hyvin.
  Teillä on niin mahtavan reippaat lapset.
  Mutta ymmärrän myös äidin tunteet, olen itsekin niin kova jännittämään, vaikka lapset ovat jo isoja.

  VastaaPoista
 3. Kiitos terkuista, kiva kuulla mitenkä siellä menee.
  Totta ettei pikku kaveria ihan uskalla yksin laittaa kouluun.

  VastaaPoista

Blog Design Created by pipdig