torstai 17. lokakuuta 2019

Laiskasti lokakuussa

Kylmähköt yöt ja kirpsakat aamut ovat saapuneet tännekin. Pitkästä aikaa saimme myös sadepäiviä. Oma tahti lähti huomaamatta heti hidastumaan. Elämä alkaa kääntyä pikku hiljaa sisälle ja sohva viltteineen tuntuu entistä kutsuvammalta.
Myös kurpitsavarastot ovat kasvaneet lähes huomaamatta. En edes uskalla laskea, montako pientä ja isoa palleroa meiltä jo löytyy. Kurpitsat ovat niin edullisia, että niitä tulee hamstrattua vähän joka ruokakauppareissulla. Lisäksi paikallisessa puutarhamyymälässä on viikonloppuisin lapsille ilmaista "pumpkin painting" eli kurpitsojen maalausta. Tiedä sitten "ilmaisesta", kun äiti kiertää samaan aikaan ympäri myymälää kärryjen kanssa...

Aurinkoiset päivät lokakuussa tuntuvat joka kerta kuin lahjalta. Suomalainen mieli ei meinaa millään uskoa, että aurinko voi paistaa kirkkaalta taivaalta myös tähän aikaan vuodesta. Miehelle jo uhosin, että jään tänne pidemmäksi aikaa pelkästään sään takia. Kiinnitän itseni kettingillä etupihan magnoliaan, siinäpä sitten vuokraisäntä ihmettelee hullua suomalaista, joka ei suostu poistumaan kiinteistöstä kulumallakaan.
Vielä ei onneksi tarvitse pohtia paluuta, vaan voi keskittyä tulevaan Halloween-kauteen. Koristelut ovat naapurustossa jo kiivaimmillaan. 

Leppoisaa loppuviikkoa!

SHARE:

8 kommenttia

 1. Kurpitsoissa löytyykin niin paljon värivariaatioita ja muotoja että ihan jokaiselle löytyy varmasti se lemppari. Täällä Suomessa etelässäkin alkaa sateet ja tuulet viedä ihanan värikästä ruskaa kenkien alla liukastuttamaan. Saapasaika on alkanut <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä, tarjonta on huikean laajaa! On kaunista ja kamalaa, kirkasta ja hempeää:) Tännekin saatiin ensimmäiset syysmyräkät, roskikset vaan lenteli iloisesti tuulessa. Oikein mukavaa lokakuun jatkoa! <3

   Poista
 2. Kurpitsat ovat hauskoja koristeita. Ne sopivat hyvin meidän suomalaistenkin luonnolliseen makuun.
  Odotan innolla, että jaat postauksia Halloween- ja joulu-koristelupostauksia sieltä. Olisi ihana nähdä, kuinka mahtavia koristeluja teidänkin naapurustossa on. Jos vaan naapuruston kuvaaminen onnistuu.
  Nauttikaa aurinkoisista syyspäivistä, sillä täällä on hämäränhyssy-kelit alkaneet!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Yritän saada parhaita paloja kuvattua, täällä tosiaan nähdään vaivaa Halloweenin eteen. On ollut ihana koristella kurpitsoilla myös ulkona, kun ei ole vielä tarvinnut murehtia yöpakkasia. Tosin oravat kuulemma tykkäävät jyrsiä kurpitsoja, mutta meidän pallerot on toistaiseksi pysyneet turvassa. Kop kop kop...!

   Poista
 3. Kurpitsat on kauniita koristeita. Tänä syksynä en ole yhtään kurpitsaa ostanutkaan.
  Ihanaa syksyä! <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Kaisa, samoin sinne! <3 Täällä meinaa lähteä mopo käsistä, kun tarjontaa on niin paljon ja naapurustossa toinen toistaan kauniimpia asetelmia:)

   Poista
 4. Tuntuu hassulta nähdä näin valoisia ja aurinkoisia lokakuun kuvia, kun täällä on harmaata, märkää ja pimeää. En yhtään ihmettele, että suunnittelet magnoliaan köyttäytymistä :) Kurpitsat ovat kauniita, syksyisiä koristeita. Tulevana viikonloppuna olisi tarkoitus virittää vähän halloween-tunnelmaa omaankin kotiin ja hankkia luonnollisesti myös kurpitsoita. Mukavaa viikonloppua sinne!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ihmettelen tätä valon määrää edelleen ihan joka päivä. Pari päivää tuli jo vettä ja oli varsin harmaata, mutta sitten taas aurinko alkoi paistaa kirkkaalta taivaalta. Melkein pitää nipistää itseään, voiko tämä totta ollakkaan? Kaunis ja kuuma kesä oli tietenkin ihana, mutta niinhän se on parhaimmillaan Suomessakin. Sen sijaa tällainen valoisa syksy tuntuu ihan utopialta! Mukavaa Halloween-tunnelmaa myös sinne!:)

   Poista

Blog Design Created by pipdig