sunnuntai 6. lokakuuta 2019

Sunnuntain suloa

Kesällä viikonpäivillä ei ollut niin väliä, arki ja viikonloppu sekoittuivat suloisesti kaiken muuttohässäkän ja uuden ympäristön keskellä. Mutta nyt koulujen (raskaan) aloituksen jälkeen viikonlopuista on tullut todellisia henkireikiä: ei aikaisia aamuja, ei lasten maanittelua tai tsemppausta, ei huolta tai pelkoa pienistä itkuisista silmistä.
En ole ikinä ollut kova sängyssä loikoilija, edustan enemmän "kerrasta ylös ja kahvinkeittoon" -tyyppiä. Mutta täällä uudessa kodissa on ihanan tilava makuuhuone ja kokosin ikkunan alle pienen viihtyisän lukunurkkauksen. Siinä on ihana nautiskella aamukahvista ja takapihan vehreästä maisemasta kaikessa rauhassa, uuteen päivään heräillen.


Anoppi toi tänne tullessaan suomalaisia sisustuslehtiä ja olen lukenut niitä kannesta kanteen mainoksia myöden. Rakastan lehtien selailua ja olen ostanut niitä täältäkin jo vinon pinon. Mutta esimerkiksi Gloria Koti -lehden lukeminen tuntui ihanan tutulta ja omaan silmää miellyttävältä. Seesteiseltä ja kotoisalta, vähän kuin olisi kietoutunut lempivilttiinsä. Kyllä meillä suomalaisilla vaan on niin hyvä maku!


Toivottelen kaikille suloista sunnuntaita ja leppoisaa lokakuun alkua! 

SHARE:

14 kommenttia

  1. Miten suloisen ihanalta ja kutsuvalta kodissasi näyttää. Sunnuntain leppoisa tunnelma välittyy kuvista. Hymyilytti tuo viimeinen lause: Kyllä meillä suomalaisilla vaan on hyvä maku. Kirjoitin eilen blogiini postauksen juuri tuosta aiheesta!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mitäs sitä tosiasioita kiistämään:D Ja kiitos, tykkään kyllä kovasti makkarin nykyisestä tunnelmasta. Nyt kun saimme vielä taulut seinälle perheen 6-v pikkumies totesi, että tämähän alkaa olla talon paras huone!:) Kaunista loppuviikkoa sinne!

      Poista
  2. Niin rauhoittava, ihana tunnelma välittyy kuvista! Eilen kauppareissulla ostin Glorian Koti lehden, ostan usein sisustuslehtiä. Käyn myös kirjastossa niitä lukemassa. Ihanan rentouttavaa ja niistä saa ihania ideoita omaan kotiin. Rentouttavaa sunnuntaita <3 Tepa

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Itse tykkään myös kovasti lehtien lukemisesta ja samalla haaveilusta. Toki sähköisiäkin kuvia on kiva katsella, mutta kyllä siinä sivujen kääntelyssä on ihan oma fiiliksensä. Vielä kun kaverina on kuppi kahvia, niin aah!

      Poista
  3. Teillä on tosi kaunista, ja ihana tunnelma myös tekstissä :)
    Mukavaa sunnuntaita!

    VastaaPoista
  4. Voi miten kauniita valkoisia koristekurpitsoita💚 Mikähän tuon lajike voisi olla?!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Nyt en osaa kyllä tarkempaa sanoa, nämä myydään ihan vain "white pumpkins" nimellä. Täällä näitä saa ostaa ihan ruokakaupoista ja tosi edullisesti. Tahtoo vähän joka kauppareissulla kulkeutua jonkin mallinen kurpitsa kotiin:D

      Poista
  5. Kyllä meillä suomalaisilla on oikeasti hyvä maku! Ihanaa kun on sunnuntai ja lepopäivä välillä kaiken kiireen keskellä. Hyvää alkavaa viikkoa sinne kauaks merien taakse!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Juuri luin jostakin, että täällä kun tuote näyttää tai kuulostaa "skandinaaviselta", tulee heti lisää hintaa. Tykkään kyllä amerikkalaisesta kodikkuudestakin, silloin kun se on tehty sellaiseksi lämpöisen kutsuvaksi. Usein vain moni juttu on liian krumeluuria tai massiivista omaan makuun. Tosin näin syksyllä rakastan paikallisten tapaa yhdistellä värejä ja runsautta. Täällä todellakin otetaan kaikki irti syyskoristelusta!

      Poista
  6. Olen samaa mieltä, että meillä suomalaisilla on hyvä maku.
    On se varmaan niin, että silmää miellyttää eniten se tutuin tyyli, vaikka muuallakin on kaunista. Mutta ei ehkä meidän silmiimme niin kaunista kuin paikallisten.
    Varmasti moni etelä-eurooppalainen tai amerikkailainen pitää puolestaan meidän tyyliämme liian kylmänä ja yksinkertaisena.
    Välillä mietin esim. maahanmuuttajia täällä Suomessa. On varmasti aikamoinen sopeutuminen meidän kylmyyteen niin ulkoisesti kuin tyylillisestikin.

    Kuvista huokui ihana rauha, jota arjen vastapainoksi tarvitsee kaikkialla. Ja varmasti kaiken uuden keskellä erityisesti.

    Tsemppiä ja rauhaa myös uuteen viikkoon! <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Just näin! Muistan taannoisen keskustelun Presidentin (valtion) vierastalosta ja sen karuudesta monen ulkomaalaisen silmään. Meille yksinkertaisen tyylikäs on toisille karua ja askeettista. Edellinen amerikanaika jätti omaan sisustukseen ja tyyliin runsaasti lisää värejä, saas nähdä mitä tällä kertaa käy:D

      Ihanaa loppuviikkoa sinne! <3

      Poista
  7. Kauniit noi koristekurpitsat. Säilyykö ne sisällä ihan normisti, vaiko vain ulkona ?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Itselläni on näitä sisällä ja ulkona, ollut nyt noin kuukauden verran. Yksi oli mennyt huonoksi molemmissa, eli näyttävät viihtyvän sekä sisällä että ulkona. Viileässä varmasti paremmin, mutta täällä kurpitsat ovat oravien herkkua. Eli pahimmassa tapauksessa ulkokurpitsat päätyvät parempiin suihin:)

      Poista

Blog Design Created by pipdig