torstai 10. lokakuuta 2019

Seiniin tuijottelua

Täällä on viime päivinä tuijoteltu seiniin. Meillä oli nimittäin makuuhuoneessa typötyhjät seinät ja vaikka rakastankin vaaleita pintoja, seinät alkoivat tuntua tosi kolkoilta. Kerroin viime postauksessa makkarin kodikkaasta aamukahvinurkkauksesta, ja nyt sain vihdoin lämpöä ja näköä myös seinille.

Kaunis kollaasiseinä toteutui Instagram-yhteistyönä Desenion kanssa. Alunperin olin suunnitellut kollaasin sängyn päätyseinälle, sillä ko. näkymä tulee vastaan ensimmäisenä yläkertaan tultaessa. 
Kun näin livenä, miten kiva kollaasista tuli, halusin sen paikalle, jota tuijottelen enemmän. Eli tietenkin sängyn jalkopäätyyn, laatikoston ylle. Laatikosto jenkkimakkarissa on ihan välttämättömyys. Vaikka meillä on makuuhuoneen yhteydessä tilava vaatehuone, siellä on hyllytilaa vain parin korkealla olevan ylähyllyn verran. Pääsääntöisesti täällä on henkarikaappeja. Ei laatikoita, ei hyllyjä villapaidoille, yöpuvuille tms. 

Taulukollaasi asettui varsin sujuvasti laatikoston yläpuolelle. Desenion sivuilla on suunnitteluohjelma, jonka avulla voi hahmotella itselleen mieluista kollaasia. Itse päädyin kuviin, joihin liittyy tärkeä muisto tai jotka kytkeytyvät jollakin tapaa tähän vuoteen ja paikkaan. Vaikka suunnittelin kollaasin juuri makuuhuoneeseen, pidin mielessä myös kotimme Suomessa. Kuvien asioita on hauska muistella meren toisellakin puolen.
Julisteista suurin, eli Coral Sunset Peony muistuttaa Juhlapuutarha-kirjamme kannesta. Kirjan kansikuva valikoitui aikoinaan todella helposti. Nähtyämme sen kameran ruudulla tiesimme välittömästi, että tässä on kantemme. Pionikuvan vasemmalla puolella oleva Magnolia Blossom taas liittyy etupihan valtavaan kuningasmagnoliaan.
Beige Reeds No2 muistuttaa kävelyreitistä esikoisemme koululle. Matkan varrella on kerrassaan upea pampa-pöheikkö ja tunnen joka kerta vastustamatonta kiusausta napsaista muutaman heinäpään mukaani. Toistaiseksi olen malttanut mieleni, mutta saas nähdä miten Halloween-yönä käy. Naamiaisasuni saattaa sisältää oksasakset...

Dried Flower on muistutuksena erityisesti minulle ja tyttärelleni. Kauneutta löytyy yllättävissä paikoista ja yllättävissä tilanteissa. Usein jopa vasta aikojen päästä.

Inhale-julisteen maisema on muistona Amerikan lounaisosassa vietetystä vuodesta. Toiveeni on, että saan vielä joskus matkata sinne perheeni kanssa. Halusin myös karunpuoleisella maisemalla tuoda särmää muuten hyvin herkkään kollaasiin. Kun tuossa vieressäni nyt kuitenkin nukkuu tuollainen möreä-äänisempi kollaasin katselija. Ettei meni ihan pelkäksi hempeilyksi.
Niin paljon kuin tuota uutta kollaasiseinää rakastankin, asialla on myös kääntöpuolensa. Nyt tuijottelen talon muita seiniä sillä silmällä ja olen jo ehtinyt hahmotella monta kivaa kollaasia. Keittiöön, työhuoneeseen, lastenhuoneeseen... 


Kaunista loppuviikkoa!

SHARE:

8 kommenttia

 1. Kaunis kollaasi ja kiva, kun löysit kuville myös syvällisempiä merkityksiä. Syysterkuin,

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Viherrilli!:) Ja tosiaan, minulla on paha taipumus hankkia tavaroita, joihin liittyy aina joko tarina tai pitkäaikainen haave. Siksi luopuminen on niin kovin vaikeaa. Ei onnistu konmarittaminen meikäläiseltä ei sitten niin millään:D

   Poista
 2. Onpa kaunis kollaasi ja koko makkari!
  Ja nuo muistot tekevät kuvista vielä merkityksellisempiä.
  On varmasti ihana herätä aamuisin ja nähdä nuo kuvat ja kauniit esineet lipaston päällä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Riina! <3 Vähän kauhulla odotan paluuta meidän pienehköön makuuhuoneeseen... Tuon ihanan oksan oli tuuli lennättänyt terassille. Se on takapihan lännentulppaanipuusta, mutta alimmat oksat ovat noin 15 metrin korkeudessa. Itse ei sieltä pääse mitään napsimaan, onneksi välillä tuulee oikein kunnolla:D

   Poista
 3. Kaunis kollaasi on seinälläsi.Itse haluaisin myös jotain uutta meidän kotiin seinälle, mutta en oikein tiedä mitä laittaisin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kannattaa käydä testaamassa Desenion sivuilta löytyvää suunnittelutyökalua. Sillä on hauska testailla minkä tyyppisistä kollaaseista tykkäisi. Ja kuvavalikoima on ihan valtava!

   Poista
 4. Kauniin kollaasin olet seinälle koonnut. Nuo julisteet on niin kivoja ja edullisia, helppo vaihtaa kun mieli muuttuu!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Just näin! Tekisi mieli tehdä kollaaseja myös muihin huoneisiin, mutta näiden tekeminen ja postittaminen on paljon kalliimpaa täällä Amerikassa kuin Suomessa. Ensi vuonna kotona seinät tulevat kyllä saamaan ihan uuden ilmeen!

   Poista

Blog Design Created by pipdig