tiistai 26. marraskuuta 2019

Kiitospäivään valmistautumista

Tämän viikon torstaina juhlitaan Thanksgivingiä eli kiitospäivää. Meillä koti täyttyy silloin kansainvälisistä vieraista. Iso juhla toteututetaan nyyttäriperiatteella ja menu on muotoutunut vieraiden mukaan. Tarjolla tulee olemaan muun muassa amerikkalaista kalkkunaa, japanilaista sushia, norjalainen kransekake, uusiseelantilaisia herkkuja. Itse lupasin leipoa jälkkäriä, leipää, tehdä kasvislisäkkeen sekä kokkailla jotakin perinteistä kiitospäivätarjottavaa. Menu on suuri mysteeri vielä itsellenikin! Innolla (ja löysä mekko juhlaan varattuna) odotan notkuvaa juhlapöytää ja pitkälle iltaan jatkuvaa iloista puheensorinaa.
Kiitospäivän koristelut menevät sadonkorjuuhengessä. Olen yrittänyt pitää kurpitsat elossa ja kantanut niitä sekä krysanteemeja autotalliin aina pakkasyön uhatessa. Onneksi niitä ei ole vielä ollut montaa. Oranssi krysanteemi on sekin kestänyt hienosti jo useamman viikon. Naapurin puolella kasvavan japaninvaahteran upea syysväri mätsää täydellisesti etukuistin kukkiin ja kurpitsoihin.

Puut tiputtelevat yhä lehtiään. Osa on jo täysin paljaita, mutta esimerkiksi erilaiset vaahterat räiskyvät upeissa sävyissä. Nämä puut kasvavat meitä vastapäätä asuvien pihoissa.

Joko teillä alkaa nämä syksykuvat tulla korvista? Itseäni tämä värikylläisyys ja valoisuus ihmetyttää yhä joka päivä. Toki tämäkin sesonki tulee kohta päätökseen, ainakin takapihan sihteerikkömagnolia joutui jo ihan kunnolla pakkasen puremaksi. Lehdet tipahtanevat ihan pikapuoliinsa.
Heti kiitospäivän jälkeen perjantaina koittaa Black Friday. Se on täällä merkki joulukauden aloituksesta ja heinäpaalit ja kurpitsat saavat väistyä joulukoristeiden tieltä yhdessä yössä. Luin Washington Postista, että Black Friday -viikonloppuun osuu kauden vilkkain kuusimyynti. Kuvittelin ostavani sen vasta jouluviikolla, mutta ilmeisesti kuusikaupolle on parasta suunnata jo nyt. Enää täytyy selvittää, laitetaanko kuusi kotiin jo hyvissä ajoin vai vasta ihan joulun alla. Ystäväperheemme Suomessa tuo kuusen aina sisään Itsenäisyyspäivänä (terkkuja Anulle!). Ihana tapa, josta olen ollut tavattoman kateellinen, sillä meillä tuollainen ehdotus ei ole mennyt läpi sinnikkäästä suostuttelusta huolimatta. Mutta jos täällä, niin tokihan se on oltava maassa maan tavalla...

Mukavaa marraskuun viimeistä viikkoa! 

SHARE:

7 kommenttia

 1. Vauhdikasta viikkoa sinne! Kiirettä pitää, kun pitää järjestää kiitospäivän juhlat, siivota ne pois ja laittaa joulua samalla viikolla :D Minä laitan aina ( tekokuusen) 1.Adventiksi. Eilen purin jo laatikosta ja kokosin sen olohuoneeseen. Koristelin, mutta valoja en vielä sytyttänyt. Tietenkin silloin, kun oli oikea kuusi, laitoimme kuusen vasta joulun alla. Jaksamista tähän viikkoon, kiitospäivään ja ihanaa joulunodotusta :) Tepa

  VastaaPoista
 2. Kyllä näitä värikkäitä kuvia katselee niin mielellään, täällä kun puutarhassa on värit kovin vähissä. Vpi kunpa meidänkin syysvärit säilyisivät kuukausia!

  VastaaPoista
 3. Kannat sisään vaan! Mä aion hakea tällä viikolla kuusen, kuten aina. Marraskuussa se saa olla kasvarissa ja joulukuussa kannetaan sisään :D

  VastaaPoista
 4. Ihan mahtavan värisiä ja kokoisia puita siellä on! Niitä katselee oikein miellään, vaikka vain näin ruudun välityksellä.
  Ja mukava seurata myös tuota eloisaa ja juhlarikasta menoa siellä. Teillähän on kivoja juttuja jokaiselle viikolle. Ei ehdi syksy ahdistamaan, vaikka olisikin välillä pilvisiä päiviä.
  Ja täällä toivotaan sitten paljon joulukuvia, kun naapurit alkavat virittämään joulusomistuksiaan.
  Me käytiin viime viikonloppuna ystävillämme kylässä. He olivat jo virittäneet joulukuusen (tekokuusen) ja joulukoristeet paikoilleen. Heillä oli ihana tunnelma. Heti piti alkaa kaivelemaan joulujuttuja itsekin esiin. Joulu on ihanaa aikaa ja siitä pitää nauttia tarpeeksi kauan.
  Harrastetaanko siellä muuten enemmän aitoja joulukuusia vai tekokuusia? Ja kysele vähän vinkkejä, kuinka he saavat aidon kuusen säilymään noin pitkään...

  VastaaPoista
 5. Koskaan ei ole liikaa väriä ja valoa marraskuun postauksissa, lisää vain! Kuvia juhlista odotan tietty ja sitten niitä joulukuvia. Malttamattomana 😄

  VastaaPoista
 6. Värikkään kodikasta kiitospäiväkoristelua on teillä pihassa! Tunnelmaa lisäävät vielä lehtiä kantavat muhkeat puut, sillä täällä puut ovat jo kaljuja ja kevyttä lunta sataa. Vietettiin jo yhdet kiitospäivät, ennen kuin Amerikan ystävä palasi sinne Länsi-Rannikolle omiensa pariin. Tunnelmallista juhlaa ystävien kanssa!

  VastaaPoista

Blog Design Created by pipdig