torstai 19. maaliskuuta 2020

Korona-arkea Amerikassa

Kotikoulua on nyt käyty joitakin päiviä ja harrastettu sosiaalista eristäytymistä. Se on tarkoittanut ulkoilua vain perheen kesken, metsäretkiä, lukuisia leffoja, erilaisen kotirytmin luomista. Ensin menivät kiinni koulut, sitten museot ja kirjastot, sitten ravintolat ja kahvilat. Nyt myös monet kaupat, sekä suuret ketjut että pienet yrittäjät, sulkevat oviaan. Liikkumista on alettu rajoittaa. Sähköpostiin kilahtaa taukoamatta ilmoituksia elämän muuttumisesta.

Aamut aloitetaan kotikoululla ja "ope" pitää kahvitauot pihalla.
Kelin niin salliessa ruokatunteja venytetään jätskin verran.
Nukkumaan mennessä kahlasin läpi uutiset täältä ja maailmalta. Iso virhe. Yön pyörin levottomasti ja olin onnellinen, että pikkumies oli hakeutunut viereen nukkumaan. Se toi kummalla tavalla lohtua. 

Lapsille tämä kaikki on toistaiseksi jännää seikkailua. Koulu siirtyi kotiin, vanhemmat ovat jatkuvasti paikalla, ollaan yhdessä ja lähekkäin. Olemme selittäneet taudin vaaroja, mutta varsinkin pienempi on vielä aika lailla maailman uutisten ulottumattomissa. Ja hyvä niin. 
Päivittäisistä kävelylenkeistä on tullut henkireikiä.
Olemme onnekkaita, sillä kotikulmilla on paljon upeita retkikohteita ja metsäreittejä.
Meillä on sikäli erikoinen tilanne, että yksi suomivieraistamme jäi meille jumiin. Paluu kotiin onnistunee aikaisintaan pääsiäisen jälkeen. Kyseessä on nuori aikuinen ja lapset ovat innoissaan. Heillä on muutakin seuraa kuin juntit vanhempansa. Vaikka mieliala on toistaiseksi pysynyt korkealla, yritän kuulostella nuoren ihmisen fiiliksiä herkällä korvalla. Milloin iskee koti-ikävä tai ultimaalinen ketutus? Mitä minä vieraana aikuisena voin tehdä oloa helpottamaan? Eilen kyselin nuoren lohturuokia. Olemme sopineet pelisäännöistä, omasta ajasta ja omasta tilasta. Onneksi talossa on tilaa jokaiselle, sekä yksinoloon että yhdessä puuhaamiseen.
Washington DC:n tyhjät kadut tuntuvat kovin epätodellisilta. Onneksi luonto tarjoaa juuri parastaan.
Tämän postauksen kuvat ovat puhelimeen taltioituneita hetkiä viime päiviltä. Kevättä, kotikoulua, ulkoilua. Tavallista arkea, jos tässä vaiheessa nyt mikään enää on tavallista.

Pysytään vahvoina, nyt sitä suomalaista sisua todellakin tarvitaan!

SHARE:

10 kommenttia

 1. Onneksi blogin kautta voi ´matkustaa´ Suomen ulkopuolelle! Luin monta postaustasi yhteen pötköön ja nautin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, kiva kuulla! Näitä virtuaalimaisemia on luvassa jatkossakin, jonossa odottaa monta keväistä postausaihetta kun vain ehtisi niitä näpytellä:)

   Poista
 2. Oi, kuinka kaunista siellä on!
  Tsemppiä arjen haasteisiin, kotikouluun ja mielenrauhaa kaiken keskelle! <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Riina! <3 Pakko kyllä myöntää, että tämä on varsin oiva paikka olla eristyksissä. Kevätkauneutta riittää, vaikka maailma on muuten ihan ylösalaisin.

   Poista
 3. Luontoon minäkin pakenen tätä maailman ahdistusta ja kummasti siellä mieli virkistyy. Oman flunssani takia en ole saanut mennä töihin, mutta olen laatinut eskareilleni tehtäviä nettiin ja materiaalia haaliessa tunteja onkin vierähtänyt.
  Pysykäähän terveinä! Toivotaan, että pandemia näillä järeillä toimilla hellittäisi.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Täällä kotikoulu on vielä vähän retuperällä, mutta tänään pitäisi olla ensimmäinen interaktiivinen nettitunti alakoulun reksin kanssa. Olemme ahkeroineet läpi aapista ja matematiikkaa, ja biologiaa sitten takapihalla:) Pikaista tervehtymistä sinulle!

   Poista
 4. Onneksi on luonto ja siellä jo niin ihanan keväistä! <3 Onpa hurja tilanne jäädä ulkomaille jumiin, mutta uskon, että vieraallanne on luonanne oikein hyvät oltavat, ja tuo kokemus jättää varmasti myös paljon hyviä muistoja hänelle. :) Voimia ja iloista mieltä korona-arkeen! <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Onneksi kyseessä on tosiaan nuori ja innokas ihminen, niin toistaiseksi kaikki on sujunut hyvin. Ja yhteydet Suomeen pelaavat hienosti<3 Kaikille ihmeellinen tilanne, mutta niin kauan kuin pysytään terveinä, jää taatusti ikimuistoisena matkana mieleen! Hyviä vointeja ja reipasta mieltä myös sinne! <3

   Poista
 5. Ihanaa kun pääsette vielä liikkumaan ja luontoon!
  Minä olen täällä nyt viikon vain haaveillut päivänselvistä asioista kuten rantakävelyistä ja poika pyöräilystä.
  Mies jäi Suomeen jumiin ties kuinka pitkäksi aikaa, joten kahdestaan 14-vuotiaan teinin kanssa päiviä vietetään.
  Tämän päivän kattoterassijoogasta tuli ensin kani-joogaa ja lopulta naurujoogaa kun kani loikki uteliaana ylitseni kun olin niissä erikoisimmissa asennoissa ja nuuski milloin korvaani, milloin viikset kutittivat nennääni! =D
  Terapiaa sekin!

  Elämänkauneutta ja sydämen rauhaa sinnekin! <3

  VastaaPoista
 6. Teillä on kevät jo alkanut kukkimaan. Minä täällä tarkkailen alppiruusun nuppuja. Viime kesänä istutin köynnösruusuja ja humalan alun. Toivottavasti saamme nauttia kukkaloistosta kesällä.
  Tää Korona vaan tuli ja riehuu valtoimenaan.
  Terveyttä kaikille.

  VastaaPoista

Blog Design Created by pipdig