keskiviikko 2. joulukuuta 2020

Joulufiilistä ja valoshowta

Meillä, niin kuin monessa muussakin paikassa, joulukuu aloitettiin lumikerroksen kaunistaessa maisemaa. Valitettavasti iloa ei kestänyt yhtä päivää pidempään, mutta ajoitus oli kyllä kaikin puolin täydellinen. Lapset eivät tienneet olisivatko iloinneet enemmän lumesta vai joulukalenterin ensimmäisestä luukusta!

puutarha-lumi-jouluvalot

Olin jo unohtanut, miten helppoja joulukuun aamut ovat vanhemmille. Ei väliä miten aikainen kouluaamu on edessä, lapsi pomppaa pystyyn usein jo ennen herätyskelloa. Uusi kalenteriluukku pitää avata siltä seisomalta.

kesahuone-valoverho-joulu

Itse olin koko marraskuun ihan poikkeuksellisen väsynyt. Ja kun väsyttää, liikunta jää vähemmälle. Ja kun liikunta jää vähemmälle, sokerihiiri puputtaa kaikkea mitä kaapista löytyy. Jossakin vaiheessa noidankehä alkaa ottaa pannuun. Onneksi liityin marraskuun alussa verkkojumpparyhmään, jota vetää tuttu ihminen. Silloin mukana on tietty sosiaalinen paine tehdä ja osallistua, vaikka tekeminen onkin täysin vapaaehtoista. Ilman Jennin jumpparyhmää olisin varmasti jo valunut sohvan sisuksiin!

kasvihuone-talvi

Joulukuun ja lumi toi ihanaa lisäboostia eloon. Samaan syssyyn kesähuone sai uudet valot ympärilleen. Vaikka aina ei pysty sanomaan onko aamu vai ilta, niin jotakin kovin rauhoittavaa tässä vuodenajassa on. Tai sitten käyn vain erityisen hitaalla. Tänä vuonna olen iloinnut poikkeuksellisen paljon kaikista jouluvaloista. Myös niistä kaikkein värikkäimmistä ja vilkkuvista, joita ennen katsoin ehkä vähän kieroon. Mikä tahansa tuike tuo juuri nyt iloa vuoden pimeimpään aikaan!

terassi-lasitettuterassi-talvi

Tunnelmallista ja turvallista joulukuun aloitusta!


SHARE:

4 kommenttia

 1. Ihanan jouluisia kuvia:) Tunnistan tuosta myös itseni, että kun väsyttää liikunta jää ja herkut maistuu, voih.

  VastaaPoista
 2. Joulukalentereiden avaaminen on yhtä kivaa vielä aikuisenakin :) Lumi tuo kyllä jouluista fiilistä, mutta olen korjannut asennettani viime vuosina siihen suuntaan, että ei haittaa vaikka lunta ei olisikaan. Itse tykkään myös pimeästä ajasta. Terveiset täältä metsän keskeltä otsalamppupäältä :)

  VastaaPoista
 3. Upeita tunnelmakuvia. Hyvää itsenäisyyspäivää.

  VastaaPoista
 4. Upeita tunnelmakuvia. Hyvää itsenäisyyspäivää.

  VastaaPoista

Blog Design Created by pipdig