lauantai 19. joulukuuta 2020

Joulukattaus työn alla

joulukattaus
Nyt kun korona on rajoittanut ulkona syömistä, huomaan panostavani enemmän kodin aterioihin. Tai siis ruoka on pysynyt kutakuinkin samana, mutta kattauksiin on kiva uhrata enemmän aikaa. Erottaa juhla ja arki toisistaan, tehdä myös kotona olemisesta juhlaa. Näin joulun aikaa se toki onnistuu ihan itsestään.

Koekatoin joulupöydän, sillä tykkään, että itse juhlapäivänä on selvät sävelet. Silloin on harvoin enää aikaa testailla eri astioita tai miettiä yksityiskohtia. Kysyin muuten hiljattain Instagramin Storyssä, harrastavatko muut sesonkiastioita? Eli esimerkiksi, että tietyistä mukeista juodaan vain jouluisin? Itsehän kuulun tähän astiahullujen joukkoon, mutta kyselyn perusteella en ole yksin. Vastanneista 74 % tunnusti omaavansa sesonkiastioita! Hip hei, hienoa!

juhlakattauksen tekeminen
Valitsin kattauksen pohjaksi harmaan pellavaliinan ja harmaat kangasservetit. Keskelle pöytää laitoin pitkät keraamiset laatat, joiden päälle aloin rakentaa pöytäkoristetta kynttilöistä ja havuista. Paksut ja korkeat kynttilät palavat ikuisuuden ja pysyvät tukevasti pystyssä laattojen päällä. Valkoiset kruunukynttilät Festivo-jaloissa puolestaan tuovat juhlavuutta. Yhdessä koristeellisten juomalasien kanssa ne vievät ajatukset talveen ja jäähän.

havut joulukattauksessa
Kynttilöiden ympärille laitoin männynoksia sinne tänne. Kattaus oli mielestäni kauniin simppeli jo näinkin, mutta lisäsin mukaan vielä kuivattuja appelsiiniviipaleita sekä erilaisia kokonaisia pähkinöitä.
havut-appelsiiniviipaleet-kynttilät-joulukattaus

servettiideoita joulukattaukseen
Servettien ympärille on kietaistu musta silkkinauha. Ujutin sen väliin hennon katajanoksan. Päällä oleva pieni musta joulupallo viimeistelee kokonaisuuden.

Paikkakortit ovat esikoisen tekemät joidenkin joulujen takaa. Teinin omaa silmää nämä eivät enää miellytä, mutta olen itsepintaisesti pitänyt ne mukana kattauksissa. Ja tällaiseen havukattaukseen ne sopivat enemmän kuin hyvin!

joulukattaus

Saatan listätä varsinaiseen juhlapöytään vielä tulppaaneja sinne tänne havujen joukkoon. Ainakin tämä testitulppaani kesti kauniina monta tuntia.

tulppaanit joulukattauksessa

Ihania joulunaluspäiviä ja leppoisia juhlapyhiä! Nyt nautiskellaan!

SHARE:

5 kommenttia

 1. Todella kaunis kattaus. Meillä kattausastiat ovat aina samat. Vanhaa Arabiaa, perintöastiat fammulta ja faffalta. 😊

  VastaaPoista
 2. Kirjoittaja on poistanut tämän kommentin.

  VastaaPoista
 3. Beautiful table decoration! Love it!
  Titti

  VastaaPoista
 4. Oi miten kaunista!
  Meillä tuon tapaisen kattauksen ongelmaksi tulee: minne laitetaan ruuat.
  Eli pöytään ei voi laittaa mitään, mikä vie tilan ruoka-astioilta.... pöh. Pitänee hankkia joku sivupöytä ensi vuodeksi sapuskoille.

  VastaaPoista

Blog Design Created by pipdig