perjantai 12. helmikuuta 2021

Tulppaanihieronta - mitä ihmettä??

Törmäsin ystävän IG-tilillä #tulpanmassage eli "tulppaanihieronta" termiin. Ajatukset hyppäsivät tietenkin siltä istumalta johonkin ihanan rentouttavaan, kukilla energisoituun hierontaan. Mutta kyse on siis tulppaanikimpuista ja niiden eliniän pidentämisestä.

tulppanihieronta

Termillä tarkoitetaan tulppaanin terälehtien varovaista aukaisemista. Toimenpide onnistuu parhaiten jo hieman "vanhaksi" menneissä tulppaaneissa. Tulppaanihieronnan avulla kukkien kauneudesta saa nauttia vielä pari extrapäivää. Omassa kimpussani lehdet olivat jo alkaneet käpristyä ja ruskistua kärjistään. Ihan ensimmäiseksi poistin tulppaneista lehdet, seuraavaksi leikkasin terävällä veitsellä varsiin uudet imupinnat ja lopuksi ryhdyin varovaisesti kääntämään terälehtiä.

tulpanmassage

Terälehtien aukaiseminen tuo esiin siitepölyä täynnä olevat heteet. Testailin niiden poistamista, mutta ihan sinne asti näpertelyintoni ei kantanut. Ota asia huomioon maljakkoa sijoittaessasi, sillä siitepöly varisee avatuista terälehdistä todella herkästi. Vältä esimerkiksi valkoisia pellavaliinoja...

tulppaanikimppu, aukaisu

Kevätpuutarhasta löytyy lautasen kokoiseksi avautuvia tulppaanilajikkeita, mutta eipä ole ennen tullut mieleen ryhtyä aukoamaan leikkotulppaaneja. Kannattaa ehdottomasti kokeilla! Hauskaa puuhaa, ja samalla tulppaanit saavat uuden valloittavan ulkoasun.

Tulppaanirikasta viikonloppua!

SHARE:

4 kommenttia

 1. Tulppaanihieronta kuulostaa todella mielenkiintoiselta ♥️

  VastaaPoista
 2. Tulppaanihieronta - hauska nimitys! Meillä on tulppaaneita, jotka alkavat olla vähän nuupahtaneita. Tänään ne saavat tulppaanihierontaa! Hyvää viikonloppua ja ystävänpäivää <3

  VastaaPoista
 3. Näyttää kyllä hurjan hyvältä! Ihan kuin eri kukkia. :) Just vinkkasin miehelleni yks päivä, että meillä on kyllä aika monta maljakkoa siihen nähden, miten harvoin kukkia ostetaan... :D Nyt ryhdistäydyn kyllä ja ostan vaikka itse!!

  VastaaPoista
 4. No tulipas kyllä kauniita hieronnan päätteeksi, hauska idea!

  VastaaPoista

Blog Design Created by pipdig