torstai 4. maaliskuuta 2021

Talvimökkeilyä

Pohjoisen hiihtolomareissu vaihtui normaalia aikaisemmin aloitettuun mökkikauteen. Ja mikäs tässä talvimökkeillessä, sillä kelit olivat todellakin kohdillaan! Suurimman osan ajasta saimme nauttia sinitaivaasta ja kauniista auringonpaisteesta.

talvimokkeilya

Lunta oli mökillä vähintäänkin riittävästi. Päivisin plussan puolelle mennyt sää varmisti, että lunta tuli katoilta alas ryminällä ja kasat sen kuin kasvoivat.

rantasauna

talviloma-mokilla

Vaikka maisema oli siis vielä kaikin puolin talvinen, auringonsäteissä oli jo sellaista ihanaa keväistä lämpöä.

talviaurinko

mokkielamaa-talvella

hiihtoloma-mokilla

Päivisin auringosta nautittiin järven jäällä. Kalasaalis jäi kovin laihaksi sinnikkäästä yrityksestä huolimatta. Onneksi kotoa oli varattu ruokaa koko loman ajaksi. Ja vähän vielä päällekin... Meidän perhe ja "travel light" eivät ole oikein koskaan sopineet samaan lauseeseen. 

Iltaisin ihasteltiin upeaa täysikuuta ja kirkkaana loistanutta tähtitaivasta. Perheen tähtitieteilijä opetti tunnistamaan Orionin ja muita kuvioita. Samalla onnistuimme koko perhe näkemään näyttävän tähdenlennon. Siitä riittikin juttua loppuillaksi!

talvimokkeilya-pilkilla
Ulkoletut jäivät tällä kertaa paistamatta, mutta vaahtokarkkeja paahdettiin nuotiopaikalla senkin edestä. Yhtenä päivänä kyytipojaksi korkattiin skumpat, sillä juhlimme mökillä täysi-ikään tullutta avioliittoamme. Niin ne vuodet vierii, vaikka itse ei luonnollisesti vanhene yhtään.

skumpat-lumessa

Toivottavasti ensi kesänä päästään taas nauttimaan ystävien vierailuista mökillä, juhannusjuhlista, kesämarkkinoista ja paikallisen toriravintolan antimista. Jätimme mökin rentoutuneita ja hyvillä mielin, vaikka edessä onkin etäkoulua ja entistä tiukempia rajoituksia.

kesamokki-talvella

Kohti valoisampia aikoja!

SHARE:

Ei kommentteja

Lähetä kommentti

Blog Design Created by pipdig