keskiviikko 24. maaliskuuta 2021

Nopea pääsiäisruoho keittiön antimista

Pääsiäinen tulossa ja pääsiäsruoho unohtunut jonnekin matkan varrelle? Ei hätää, keittiön kuiva-ainekaappi pelastaa pälkähästä!

nopea_paasiaisruoho_keittion_antimista

Meillä ei ole enää vuosiin kasvatettu "tavallista" pääsiäisruohoa, sillä nämä korvaavat versiot voi napsia pääsiäisen jälkeen suuhunsa. Oma ehdoton lempparini on maustehyllyltä löytyvät sinapinsiemenet. Ne itävät nopeasti, muodostavat kauniin vihreän maton ja maistuvat herkullisilta. Maku on hieman pippurinen ja kirpsakka, ja versot sopivat hyvin esimerkiksi lohen päälle tai paahtopaistin kaveriksi. Toki nämä ovat maukkaita ihan vain leivällekin leviteltynä.

paasiaisruoho-sinapinsiemenista

Kylvän siemenet kostean mullan päälle ja lopuksi vielä sumuttelen kylvöt. Aluksi peitän astiat kelmulla, jotka otan pois itämisen jälkeen.

sinapinsiemenet_kylvo_multaan

Myös vihanneskrassit ovat nopeatempoisia. Ja jos kaapista löytyy chia-siemeniä, suosittelen kokeilemaan! Nopeita ja hyvän makuisia, pari pääsiäistä on pelastettu niilläkin.

Ja sitten on tietenkin popparit. Ei mitään mikropoppareita, vaan ihan kunnon vanhanaikaisia popcornin jyviä, mieluiten vielä luomuna. Nopeudessa nämä eivät pärjää edellä mainituille, mutta jyvien kylväminen kulhoon on erityisesti pikkuväen mieleen. Jyvät ovat isoja ja kovia, eli olen ensin liottanut niitä yön yli vedessä. Itävyysprosentti voi olla vähän niin ja näin, eli näitä kannattaa viskoa ihan reippaalla kädellä.

popcorn_jyvat_multaan

Vielä siis ehtii laittaa ruohot tulille. Ja sitten vain kohti pääsiäistä!


SHARE:

3 kommenttia

 1. Ihanat kuvat & upea blogi!💛

  https://jasukuvaa.blogspot.com/

  VastaaPoista
 2. Kaunista! Kirpakka sinappi on aika mukava ja helppo kasvattaa. Ja maissin taidan minäkin tänä vuonna laittaa esikasvatukseen. :)

  VastaaPoista
 3. Täytyypä kokeilla chia-siemenien kylvöä!

  VastaaPoista

Blog Design Created by pipdig