sunnuntai 14. maaliskuuta 2021

Nopeat gluteenittomat mustikkamuffinssit

Meillä on ollut viikonloppuna kaikenlaisia pieniä juhlan aiheita. Kuten esikoisen kasteen vuosipäivä. Tapana on ollut polttaa kasteen yhteydessä saatua kastekynttilää ja tietenkin syödä herkkuja. Esikoinen pääsee ripille tulevana kesänä ja konfirmaatiopäivänä kynttilä poltetaan loppuun. Jos vain muistamme juhlapäivän humussa! Onko teillä tapana polttaa kastekynttilää synttäri-, nimi- tai kastepäivänä?

gluteenittomat-mustikkamuffinssit

Olemme viikonloppuna juhlistaneet myös pikkumiehen munuaisleikkauksen vuosipäivää. Kaksi vuotta sitten vietin elämäni pisimmät tunnit Uuden lastensairaalan käytäviä vaeltaen. Mutta niin vain selvittiin siitäkin koitoksesta. Pikkumies tosin oli pettynyt, kun tänä vuonna päivää ei enää juhlistettu lahjan kera. Ensimmäisenä vuosipäivänä sellaisen sai. Onneksi sentään herkut maistuivat!

mustikkamuffinit-gluteeniton

Ja koska viikonloppuaamut ovat aina juhlaa, niihin leivottiin pikaisia mustikkamuffinsseja. Ainekset sekaisin kulhossa, taikina vuokiin ja 20 minuuttia myöhemmin saa nauttia meheviä mustikkaisia muffinsseja aamupalapöydässä. Helppoa ja nopeaa, kokeile sinäkin!

nopeat-gluteenittomat-mustikkamuffinssit

GLUTEENITTOMAT MUSTIKKAMUFFINSSIT

noin 10 kpl

1 kananmuna
1 dl juoksevaa margariinia
3/4 dl maitoa / maustamatonta jogurttia / kermaviiliä
1 1/2 dl gluteenitonta jauhoseosta
1 dl kaurajauhoja
1 dl sokeria
1 tl vaniljasokeria
1 tl jauhettua kardemummaa
1 1/2 tl leivinjauhetta
2 dl mustikoita
  1. Sekoita muna, juokseva margariini ja maito keskenään.
  2. Sekoita kuivat aineet eli jauhot, sokerit, kardemumma ja leivinjauhe keskenään.
  3. Yhdistä seokset ja sekoita nopeasti tasaiseksi taikinaksi. Lisää joukkoon mustikat (tuoreet tai jäiset) varovasti nostellen.
  4. Jaa taikina paperisiin muffinssivuokiin ja täytä vuoat noin 3/4. Paista muffinsseja 200 asteessa uunin keskitasolla 10-15 minuuttia.

SHARE:

Ei kommentteja

Lähetä kommentti

Blog Design Created by pipdig