lauantai 27. maaliskuuta 2021

Taas kateellisena

Jokavuotinen kevätkateus alkaa nostaa päätään. Iloitsin tämän viikon kevätfiiliksistä ja innokkaana kuvailin ympäri pihaa. Ja sitten Instagramissa pyörähti vastaan lumettomia pihoja, lumikelloja ja leskenlehtiä (!!). Tässä kohtaa on taas todettava, että Suomi on sittenkin aika iso maa ja kevät keikkuen tulevi, se vain keikkuu eri aikaan eri puolille maata.

lasitettu_terassi_terassi_kevattalvi

Tässä kuitenkin kevätkatsaus meidän pihaan. Terassi on sulanut jo melkein näkyviin. Toki tässä on joku hullu lapionainen avittanut, mutta melkein voisi jo tepastella paljasjaloin. 

Kasvihuoneen polusta melkein jo kuultaa maa. Ansarin sisällä on vielä kaikenlaista roipetta sikin sokin, mutta ei se haittaa. Jos helmililjat mätsäävät näin nätisti nippa nappa koossa pysyvään puusaaviin, niin olkoot vielä romut lattialla.

kasvihuone_puurunkoinen

helmililja_tiililattia

Takapihan terassilla oleva puutarhapöytä toimittaa nykyään ruukutuspöydän virkaa. Sekä pöytä että sen molemmin puolin olevat kasvulaatikot on yhä lumen saartamina. Toistaiseksi ei tarvitse haaveilla aikaisista kylvöistä.

ruukutuspoyta_kevattalvi

Hevoskastanja pursuaa jo elinvoimaa. Teini-ikään päässyt hevoskastanja on kasvatettu siemenestä, joten koko ei ole vielä suuri. Olen saanut tämän lahjaksi ystäväni isältä, esikoisemme synnyttyä. Siemen oli saman vuoden satoa kuin pikkuisemme.

hevoskastanja_silmu

Kesähuoneen ympäristössäkin riittää yhä lunta. Mutta tuossa korituolissa on jo juotu ensimmäiset iltapäiväkahvit. Ja ovelle johtavista poluista jo melkein kuultaa singeli läpi.

kesahuone_keittiopuutarha_kevattalvi

Kevät on siis jo melkein täällä. Tai onhan tämä jo kevättä, sillä vain on vielä valkoinen valeasu päällään.

Ihanaa viikonloppua ja palmusunnuntaita!


SHARE:

6 kommenttia

 1. Meiltäkin löytyy vielä lunta, reilustikin! Mutta muutama pälvipaikkakin, joissa on lumikellojen nuppuja ja eilen löysin kukkivan jouluruusun!
  Viikonloppuna taidan tehdä lumitöitä terassille, jonne siis pääsee tippumaan lumet katolta...

  VastaaPoista
 2. Kasvuvyöhykekateus iskee joka kevät. Siis positiivisesti, instan ja netin avulla saa nauttia keväästä pidempään.

  VastaaPoista
 3. Kasvuvyöhykekateus on joka vuosi. Onneksi se lumi kuitenkin sulaa tätä vauhtia ennen vappua.

  VastaaPoista
 4. Tuttu tunne. Meillä on vielä pääsääntöisesti vähintään 50cm lunta maassa ja muutama melkein metrin korkuinen kinos. Vasta tänään sain hakattua pari neliötä jäätä pois pihakiveykseltä. Kyllä se lumi joskus pois sulaa niin kuin se tekee joka vuosi. Ja kevään parhaat hetket saa tavallaan elää kahdesti, kun ensin seuraa maasta puskevia piippoja ja kukkia etelän blogeista ja muutama viikko myöhemmin etsii samoja omasta puutarhasta. Ihana ilmaus tuo valkoinen valeasu keväällä. Näinhän se on, kevät on jo täällä :) Aurinkoista maaliskuun loppua!

  VastaaPoista
 5. Helmililjat mätsää siniseen saaviin hitsin hyvin! Ja lunta sitä on täälläkin. "Autoin" vähän kevättä viime viikolla ja aiheutin lapiollani sivusuuntaisen giljotiiniefektin lumikelloille! Mutta joka päivä on hiukan keväisempää ja ihan pian se kesä sieltä räjähtää! <3

  VastaaPoista
 6. Onpa kaunis sininen tynnyri. Tosi suloinen.
  Mutta onpa teillä myös paljon lunta! Olin ihan ällistyksissäni.
  Onneksi kevät on tulossa. Vähän jo sormet syyhyää, vaikka uudelle pihalle saakin alkaa suunnittelemaan alusta alkaen. Tietää toisaalta vähän tavallista enemmän töitä, mutta palkitsee sitten jatkossa.

  Kaunista kevättä!

  VastaaPoista

Blog Design Created by pipdig