keskiviikko 25. elokuuta 2021

IIlan tullen

Hyppäys hellekesästä suoraan syyskeleihin ja arkeen on tuntunut tänä vuonna jotenkin tavattoman vaikealta. Vaikka voisi kuvitella, että juuri tällaisen kesän jälkeen olisi jo valmis siirtymään syksyyn. Ettei tarvitsisi haikailla kesän perään. Mutta yllättävän koville tämä nyt ottaa.

kesäpäivänhattu-cherrybrand
Kesäpäivänhattu 'Cherry Brand'.
Onneksi puutarha tarjoaa satoa ja kukkaloistoa yltäkylläisesti. Kesähuoneen vieressä on neljä viljelylaatikkoa, joista yhden täytin tänä vuonna pelkästään kesäkukilla. Laatikon etualalla kasvaa kesäpäivänhattu 'Cherry Brand', joka on siemenestä kasvattamani kesäkukka. Sen väritys sopii elokuuhun täydellisesti. Kesäpäivänhatun takana on samaa värimaailmaa toistava puna-auringonkukka 'Ms Mars'. Takana kurkottelee jättiverbena, joka ei hätkähdä kovistakaan sateista tai tuulista.
auringonkukka-ms-mars
Puna-auringonkukka 'Ms Mars'.
Yhdessä viljelylaatikoista kasvaa daalioita. Nämä 'Cafe au lait' kaunottaret puolestaan ovat ruukuissa molemmin puolin kesähuoneen ovea. Muhkeat kukat olivat ihania jo heinäkuussa, mutta istuvat yhtä hyvin ilta-auringon kultaamaan maisemaan syyskesällä. Voisin ihastella näitä tuntitolkulla!
cafe-au-lait-daalia
Daalia 'Cafe au lait'.

daalia-cafe-au-lait

Hämärä laskeutuu iltaisin jo yllättävän nopeasti. Pimenevissä illoissa on oma tunnelmansa, mutta aamut saisivat pysyä valoisina vielä pitkään. Oma energiatasoni on suoraan riippuvainen valon määrästä. Mies aina nauraa (tai se taitaa kyllä olla enemmän sellaista epätoivoista irvistelyä), että olen aivan eri ihminen talvella ja kesällä. Allekirjoitan tämän täysin.

puutarha elokuussa

Kovasti toivon, että vielä riittäisi kelejä istuskella puutarhassa. Ihmetellä muuttuvaa värimaailmaa, haistella syyskesän tuoksuja, unohtaa kahvikuppeja sinne tänne ruukutuspöydille ja hurmaantua ilta-auringon kultaamasta maisemasta. Sateet voisivat nyt hetkeksi olla tässä ja arki muutenkin tasoittua.

Lempeää elokuun loppua!

SHARE:

3 kommenttia

 1. Upean vahvan väriset kesäpäivänhattu ja aurindonkukka. Kyllä vielä toivoisin noita istahtamishetkiä, ilman vesisadetta.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Juurikin ilman sitä vesisadetta! Kävin sadetauon aikana puutarhassa ja nurmi suorastaan lotisi jalkojen alla. Ensin kesällä ei pisaraakaan, ja nyt sitten vettä yötä päivää. Se on näköjään joko tai...

   Poista
 2. Tämän kesän päättyminen on tuntunut aivan erityisen vaikealta! Ja moni muu on sanonut samaa. Suloiset kuvat!!

  VastaaPoista

Blog Design Created by pipdig