torstai 17. maaliskuuta 2011

Pinaattiletut

Meidän pikkuneidin Top 5 arkiruokiin kuuluvat ehdottomati pinaattiletut. Ja koska meillä rakastetaan rutiineja, pinaattiletutkin tarjotaan poikkeuksetta perunamuusin, raejuuston ja puolukkahillon kera. Jos hillo on tehty isomummon keräämistä puolukoista, aina parempi! 


Aikaisemman postauksen yhteydessä Karoliina kyseli hyvän ohjeen perään, joten tässä meidän käyttämä versio. Ohje on alunperin Pirkka-lehdestä. Letut ovat hyvin mietoja, itse olen usein lisännyt makua yrteillä.




PINAATTILETUT
(noin 25 kpl)
1/2 l kevytmaitoa
2 1/2 dl vehnäjauhoja
2 kananmunaa
1 tl suolaa
1 tl sokeria
ripaus mustapippuria
ruohosipulia, timjamia yms. maun mukaan
1/4 dl rypsiöljyä
n. 100g pakastepinaattia

1. Vatkaa keskenään maito, vehnäjauhot, munat, suola, sokeri, mustapippuri ja mahdolliset yrtit.
2. Lisää öljy ja sulanut pinaatti. Anna taikinan turvota hetki.
3. Paista pannulla ohuita lettuja. 
SHARE:

7 kommenttia

  1. Ryhdyn oitis kokeilemaan. Kiitos paljon. Onneksi Ikealta saa puolukkahilloa lisukkeeks.

    VastaaPoista
  2. Puolukkahilloa on tosi helppoa tehdä itsekin, jos vaan saat siellä käsiisi puolukoita ja hillosokeria. Mutta onneksi on Ikea!:)

    VastaaPoista
  3. Tämän takia blogit ovat niin ihania, mieleen muistuu aina muiden kokkailuista, että ai niin, näitäkin vois tehdä!

    VastaaPoista
  4. No niin on ensimmaisen asteen kokeilu takana ja hyvaa oli! Pinaatin tosin ostin tuoreena joten hetkin meni kun sain pinaatin juhlakuntoon. Toden totta mainio resepti!

    VastaaPoista
  5. Puutarhapörriäinen: Juurikin näin, muilta saa kivoja ideoita! Ja hyväksi havaittu ja testattu ohje on parempi kuin pussillinen uusia:)

    Karoliina: Kivaa että tykkäsit! Meillä ihan kestosuosikki. Seuraavaksi suosittelen kokeilemaan tuota ylempänä olevaa Lemon Curdia, oli aika nannaa!

    VastaaPoista
  6. Tosiaan , kirjasin jo tuon Lemon Curdin ohjeen muistiin, Sunnuntai aamuna oli croissantteja meillakin tarjolla, tosin boysenmarjojen kera. Mieheni kaipaili Lemon Curdia, jota yleensa haen paikallisesta Whole Foodsista,( oli paassyt loppumaan), mutta nyt osaan siis varautua tahankin. Sitruunoita mulla on hyllylla aina, silla otamme aina sitruuna mehut lampiman veden kera aamulla, se alkalisoi (alkalizing) sopivasti.

    VastaaPoista
  7. Karoliina, ajattele millaisen täydellisen vaimon statuksen saat, kun räväytät pöytään omat lemon curdit! Vielä parempaa ja luomumpaa kuin Whole Foodsissa.

    VastaaPoista

Blog Design Created by pipdig