tiistai 30. elokuuta 2011

Kauraleipäset

Nopeat kauraleipäset vaikkapa iltateelle tai välipalaksi. Maistui mainiolta myös viikunahillon kera. Ohje Ruokapirkka (numeroa en valitettavasti muista).
KAURALEIPÄSET
3 dl hiivaleipäjauhoja
1 dl kaurahiutaleita
1/2 tl suolaa
2 tl leivinjauhetta
1 dl juustoraastetta
1/2 dl juoksevaa margariinia
2 1/2 dl kevytmaitoa

Sekoita jauhot, hiutaleet, suola ja leivinjauhe kulhossa. Lisää juustoraaste, rasva ja maito. Sekoita nopeasti ja vältä turhaa vaivaamista. Taikina on löysää.
Taputtele jauhoisin käsin pellille kaksi ohutta pyöreää leipää (halkaisija noin 20 cm). Jaa leivät taikinapyörällä kuuteen osaan ja pistele haarukalla. Paista 225-asteisessa uunissa 10-15 minuuttia.

2 kommenttia:

  1. Huomenta!

    Hetki sitten pyöräytin aamupalapöytään näitä leipäsiä, tosin maidottomana (kaurajuomalla ja rypsiöljyllä sekä ilman juustoa). Ripaus Provencen yrttimaustetta joukkoon myös.Jaoin taikinan kahteen osaan ja raastoin Maasdam-juustoa toiseen osaan.

    Tosi herkullisia tuli!

    Kiitos ohjeesta!

    Sari

    VastaaPoista
  2. Kuulostaa hyvältä! Appiukko on tehnyt vastaavanlaista, mutta käyttänyt mausteina kuivattua paahdettua sipulia ja aurajuustoa. Aikas herkkua.

    VastaaPoista