tiistai 2. elokuuta 2011

Kahvihuone, eikun siis...

Kasvihuoneemme valmistui sen verran myöhään, että tänä kesänä pääpaino on ollut siellä istuskelemisella ja elämästä nauttimisella. "Kahvihuone" lapsus on jäänyt elämään ja onkin varsin osuva nimitys! Niin monet kahvit siellä on jo ehditty juoda.
 
Kasvihuone on entisen kasvimaamme paikalla. Paikkaa päätettäessä käytiin aikamoista kädenvääntöä pienehkön pihan vaihtoehdoista. Nyt on kuitenkin myönnettävä, että paikka on pihan paras! Kasvihuone on kaunis lisä sekä hyöty- että oleskelupuutarhaamme.

Kasvihuone on Juliana Classic. Toimitus oli nopea ja vaikka yksi viallinen osa jouduttiin vaihtamaan ja pari lisätilausosaa puuttui, ne toimitettiin nopeasti kotiin.

Kasvihuoneen lattia on tehty miehen tädin purkusaunan tiilistä, tuhannet kiitokset vielä sinne! Tiilien elämä jatkuu tärkeässä tehtävässä!

Tomaatit ja maissit on istutettu ihaniin vanhoihin perunalaatikoihin. Appiukko sai hankittua ne miniälleen, kun miniä itse ei tehtävässä onnistunut. Lämmin kiitos myös sinne! Perunalaatikoiden sisällä on 45 litran rakennuspaljut, jotka olivat hienoista mittauksistani huolimatta hieman liian korkeat laatikoihin. Ehkä sahaan pari senttiä paljujen yläreunasta syyshuollon yhteydessä?

Vielä on onneksi aikaa odotella sadon kypsymistä, kahvitella, lukea satuja, tehdä "eväsretkiä" ja ihastella pimeneviä iltoja kynttiöiden loisteessa. Todella monipuolista tämä kahvi... eikun siis kasvihuonelämä!
SHARE:

7 kommenttia

 1. Oih ja voih! Tämähän on kuin Puutarhaunelmista, jota tuijotin keväällä!

  Me käytiin katsomassa yhtä ei-potentiaalista omakotitaloa! Mutta jäihän siitä kytemään polte omasta _kahvihuoneesta_!

  VastaaPoista
 2. Eiku se ohjelmahan oli Kasvihuoneunelmia, vaikka kyllä Puutarhaunelmiakin kuuluu katseltaviin.

  VastaaPoista
 3. Kasvihuoneunelmia oli kyllä aikas ihana ohjelma. Monta vuotta kasvihuoneesta haaveilin ja nyt olen siitä kyllä ikionnellinen. Ai niin, pitäisköhän yrittää myydä ohjelmaformaatti kahvihuoneesta?;-)

  VastaaPoista
 4. Mun piti tulla fiilisteleen puutarhakuvia =) Tuossa toisessa kuvassa on puiden juurella hauska kukkapenkki. Taitavat olla ahkeraliisoja? Onko kukat istutettu suoraan maahan vai johonkin kasvatuslootaan tms. Nuo puiden alusethan ovat aika ongelmallisia yleensä. Mä olen kattanut niitä nyt, mutta mieli halajaa ensi kesäksi joka paikkaan kukkia!

  Miia (joka ei jaksa kirjautua;))

  VastaaPoista
 5. Joo, ahkeraliisoja ovat. Tosi huolettomia! Kukkivat koko kesän ja leviävät ihanasti. Ja kauniita katsella, pääterassi kun on ihan vieressä. Sain tämän vinkin yhdeltä puutarhurilta.

  Ahkeraliisat on istutte suoraan maahan, keväällä tuossa kasvaa sipulikukkia. Ahkeraliisat sitten peittävät lakastuvat varret.

  Aluksi mulla oli puiden alusilla kuorikatetta, mutta nyt melkein joka puun alla taitaa olla kesäkukkia / perennoja (ja keväällä tietenkin sipulikukkia). Leviäviä sortteja, ettei tarvitse nyppiä rikkaruohoja. Kevätkaihonkukkaa, mansikkaa, tuoksusuopayrttiä, kuunliljoja, sitruunatimjamia (tekee ihania mättäitä), rönsyansikkaa. Nämä tuli äkkiseltään mieleen, ei just nyt pääse tarkistamaan:)

  VastaaPoista
 6. Hyvä idea ja noin saa kaikki liikenevät tilat valjastettua kukille!

  Runkosyreenin alus on aika kuiva, joten suursuosikkini ahkeraliisa ei taida käydä. Jossakin törmäsin tuoksupielukseen, jonka voisi kylvää siemenistä (ja säästää..), onko se sinulle tuttu kasvi. Kuvien perusteella kiva. Ahkeraliisa ja pieni orvokki ovat osoittautunut väsymättömäksi ystäviksi kesällä. Etkös sinä vinkannutkin, että valkoinen orvokki ei vain ole yhtä antoisa kukkia kuin muut värit?

  Voisin kyllä kutsua itse itsemme teille kylään ihailemaan kahvihuonetta ja istutuksia =)

  VastaaPoista
 7. Olen muistaakseni joskus heitellyt tuoksupieluksen siemeniä kukkapenkkiin. Eivät itäneet:) Mutta kehutaan kyllä pitkään kukkivaksi ja mätästäväksi.

  Ahkeraliisaa on kyllä kasteltava, meilläkin tuo omenapuun alus koko päivän paahteessa. Mutta pärjää kuitenkin maassa paljon vähemmällä kastelulla kuin ruukussa.

  Tuo "valkoinen kukkii huonommin" oli puolestaan erään floristin suusta, kun joskus ihmettelin, miten yhtä sun toista valkoistu kukkaa oli huonosti saatavilla ja hinnat aina kalliimmat. Mutta en sitten tiedä, missä kohtaa menee se jalostuksen raja?

  Voisitte oikein hyvin kutsua itsenne kylään! Saattaapa jopa irrota pari perennaa kotiin viemisiksi:)

  VastaaPoista

Blog Design Created by pipdig